Căști Zero Audio Carbo Tenore.

Review căști Zero Audio Carbo Tenore

Una dintre cele mai bune perechi de căști in-ear sub 250 RON.

O pereche excelentă de căști in-ear ce produce un sunet ce poate fi comparat cu modelele de 500 RON, la un preț mai mic de 250 RON. Singurul punct negativ este calitatea construcției ce este fragilă.

Căștile japoneze Zero Audio Carbo Tenore (nume de cod: ZH-DX200-CT) sunt foarte cunoscute în societatea audiofililor din cauză că oferă un sunet excelent pentru puțini bani.

(Apropo, nu îți place denumirea lor, “Carbo Tenore?” Este originală și sună destul de bine, însă acesta nu este un criteriu obiectiv. Mai multe informații relevante vei găsi mai jos…)

Pro

  • Sunet balansat și detaliat
  • Pot reda melodii puternice în bass
  • Sunt excelente pentru voci
  • Au o izolare fonică bună

Contra

  • Calitatea construcției ar putea fi mai bună
  • Nu au garanție în afara Japoniei

Zero Audio Carbo Tenore au ajuns și pe următoarea listă:

Specificații

Tip: in-ear
Conexiune: wired
Reacția frecvențelor: 8Hz〜24,000Hz
Impedanță: 16Ω
Greutate:12g
Lungimea cablului: 1.2m
Microfon și controale: nu
Noise-cancelling activ:
nu

Ce vei găsi în cutie?

  • Căștile in-ear Zero Audio Carbo Tenore
  • 3 perechi de vârfuri din silicon
  • O punguță de transport din material moale
  • Manualul utilizatorului (nu apare în poză)

Cutie si căști Zero Audio Carbo Tenore.

Potrivire (Izolare)

Vârfurile din silicon ce vin cu această pereche de căști in-ear sunt decente, însă pentru a îmbunătăți sunetul și confortul, ar trebui să-ți iei niște vârfuri diferite, mai moi, pentru o potrivire mai bună și un sunet mai ermetic.

O sigilare bună este crucială dacă vrei să ai parte de o calitate a sunetului înaltă. În caz contrar, o să consideri că sunetul este prost.

Mai mult, căștile sunt destul de mari și îți vor ieși din urechi. Nu o să poți dormi în timp ce le porți, dar sunt destul de confortabile pentru a fi purtate timp de câteva ore.

De asemenea, per total, izolarea fonică este destul de bună, dar poate fi și mai bună, recomandăm foarte mult vârfurile din spumă cu memorie. Izolarea fonică excelentă înseamnă că o să auzi muzica peste sunetul din exterior.

Confort

Carbo Tenore sunt foarte ușoare, iar din acest motiv confortabile, precum toate căștile in-ear calitative ar trebui să fie. Dacă asculți la ele timp de câteva ore în șir, nu o să ai parte de iritație, nu prea avem de ce să ne plângem aici. Ca de obicei, dacă îți alegi vârfurile potrivite, o să te bucuri de o calitate a sunetului excelentă.

Reține că aceste căști nu sunt pentru sporturi sau pentru persoanele active. Nu au aripioare pentru urechi, iar designul nu este chiar ergonomic, deci nu îți vor sta foarte bine în urechi. Acestea probabil că nu vor fi potrivite pentru sporturi.

Pentru ascultările de zi cu zi, acestea se vor simți perfect.

Durabilitate

Este mereu bine să știi cât de mult te poți aștepta să-ți reziste căștile.

În general, Zero Audio Carbo Tenore nu sunt chiar așa de rezistente precum alte căști la același preț. Cu toate acestea, căștile tot fac o treabă decentă supraviețuind uzurii de zi cu zi, dacă ai grijă de ele.

Știm că sunt destul de fragile, așa că le punem mereu într-o husă mică și rezistentă de transport. Până acum, după luni de folosire medie, acestea încă funcționează perfect (poți vedea din poze că nu mai sunt nou nouțe).

Sunt făcute din carbon și aluminiu, deci acestea sunt materiale puternice. Însă nu căștile sunt problema. Cea mai mare problemă de durabilitate sunt cablurile. Sunt subțiri și nu au detensionare. Prin urmare, le poți încâlci sau rupe. Trebuie să fii atent.

Singurul punct puternic este conectorul în formă de L de 3.5mm, întărit cu plastic.

O altă problemă este faptul că Zero Audio Carbo Tenore sunt vândute internațional, însă compania nu ia în considerare garanțiile din afara Japoniei, deși acest lucru poate că s-a schimbat până acum.

Calitatea construcției este principalul punct slab.

Funcții

Nu au control și nici microfon in-line. Vin la pachet doar cu un săculeț de transport din material subțire. Este mai bun decât nimic, însă nu oferă prea multă protecție.

Căști Zero Audio Carbo Tenore.

Sunet

Acum să vedem cum este calitatea sunetului.

Pentru testare, am folosit un telefon One Plus 5T și muzică de 320kpbs din diferite genuri.

Pentru multe persoane, acestea sunt cele mai bune căști pentru buget. Produc un sunet foarte balansat, cu un bass profund și clar, însă nu îndeajuns de bun pentru iubitorii de sunet.

Toate frecvențele de sunet sunt bine balansate, în timp ce produc un bass puternic și fun când vine vorba de muzica bass-heavy. Reacție bass-ului este strânsă.

O să poți auzi multe detalii într-un mod în care au fost concepute.

Sunetul foarte balansată înseamnă că muzica sună natural. Vocile se aud de parcă cei care cântă sunt lângă tine. Produc vocile foarte bine. Este un lucru pentru care căștile scumpe sunt cunoscute.

Ca și rezultat, semnătura sunetului este perfectă pentru cei cărora le place sunetul balansat. Nu prea există șuierături, cu excepția când căștile sunt folosite la volume înalte cu un amplificator (ceea ce este adevărat pentru majoritatea căștilor).

De asemenea, există puțin sunet de cabul, atunci când acesta se lovește de tine, însă nu este prea enervant. În cel mai rău caz, se aude puțin.

Soundstage-ul este mai bun decât majoritatea căștilor in-ear de nivel mediu. O să auzi separarea instrumentelor și de unde vine sunetul.

În plus, dacă pui muzică de pe un telefon, o să ai parte de un volum mai înalt (ce îți poate deteriora auzul), deci ar trebui să ai grijă cu ele.

Per total, Zero Audio Carbo Tenore au una dintre cele mai balansate și mai detaliate semnături ale sunetului din această categorie de preț (și este greu să le întreci). Deci, dacă ești în căutare de căști ce au o calitate audio înaltă, la un preț de buget, ia-le pe acestea. Doar să te asiguri că ai grijă de ele, deoarece sunt destul de fragile.

Verifică preț Zero Audio Carbo Tenore aici!


Citește și: