Două perechi de căști Panasonic ErgoFit RP-HJE120 în cutii.

Review căști Panasonic ErgoFit RP-HJE120

După 4 ani de folosință, acesta este review-ul făcut căștilor Panasonic ErgoFit RP-HJE120, probabil cele mai bine vândute căști auriculare din lume.

Concluzia noastră

Acestea sunt căști perfecte, ieftine, care pun în umbră multe alte alternative mai scumpe. Căști normale, prin cablu, in-ear cu performanțe bune.

Dacă vrei căști in-ear prin cablu, ieftine, pentru a le folosi ca o a doua pereche, dar tot vrei să aibă o calitate decentă, atunci ia-ți aceste căști Panasonic.

După 4 ani de folosință, încă merg. Căștile au devenit puțin unsuroase, și dopurile au început să mă irite. Dar tot se potrivesc bine, și se aud mai bine decât majoritatea căștilor de 50 RON.

Pro și contra

 • Un audio plăcut, cu un bass accentuat
 • Foarte confortabile din cauza design-ului ergonomic
 • Foarte ieftine
 • Surprinzător de rezistente
 • Zgomot de cablu

Pentru a cumpăra un set de căști grozave, ieftine, prin cablu, uită-te la Panasonic ErgoFit RP-HJE120, sau la versiunea lor cu microfon.

Specificații

Tip: Caști in-ear
Conexiune: 3.5mm AUX, (mufă în formă de L)
Back-design: Closed-back

Căști

Mărime difuzor: Difuzoare din neodim de 9mm
Gamă de frecvență: 10 Hz – 24,000 Hz
Impedanță: 16 ohm
Greutate: 12 g
Lungime cablu: 1.1m
Microfon și telecomandă: Nu (există și o versiune cu microfon)
Rezistență la apă: Nu

Ce vei găsi în cutie?

  • Căști auriculare Panasonic RP-HJE120
  • 3 seturi de dopuri din silicon (S, M, L)
  • Manual de utilizare

Căști Panasonic ErgoFit RP-HJE120.

Confort și potrivire – 4.5 Aproape Perfect

Căștile auriculare Panasonic ErgoFit sunt printre cele mai confortabile căști in-ear pe care le vei încerca vreodată.

Din cauza design-ului înclinat și ușor, se potrivesc bine, și de abia dacă simți că le porți.

ErgoFit reprezintă o potrivire ergonomică, și exact asta oferă.

Înclinația dopurilor fac căștile să intre în canalul auditiv într-un mod natural, și din cauza carcasei relativ mici, de abia le simți. Stau în ureche chiar și atunci când tragi de ele.

Le poți purta într-un singur mod, așa că vei ști tot timpul care cască aparține cărei urechi, și în plus, au un marcaj pe fiecare dintre ele, pentru extra clarificare (nu și versiunea cu microfon însă).

Din cauza prețului scăzut, dopurile sunt dopuri normale, din silicon. Sunt bune, dar dacă le înlocuiești cu unele din spumă cu memorie, îmbunătățești și calitatea audio.

Izolare fonică pasivă – 3/5 Bun

Izolarea fonică pasivă este tipică pentru căștile in-ear. Este mai bună decât la alte căști, dar niște zgomot ambiental tot va intra. Zgomotul produs de fir este o problemă însă.

Când alegi dopurile corecte care îți acoperă complet canalul auditiv, și pornești muzica, nu mai auzi mare lucru în jurul tău. Pentru o izolare fonică pasivă și mai bună, folosește dopuri din spumă cu memorie (trebuie să le cumperi separat din păcate).

Dar nu sunt perfecte din nefericire.

Zgomotul produs de cablu este o problemă. Dacă te plimbi și cablu se freacă de hainele tale, vei auzi asta. Este singurul lucru foarte enervant dacă le folosești în timp ce mergi.

Cablu subțire, din cauciuc, nu oferă foarte multă izolare.

Pe de altă parte, zgomotul produs de vânt nu este o problemă. Din cauza design-ului mic care “se pierde” în urechi, vântul puternic nu creează nici un zgomot.

Rezistență – 3/5 Bun

Căștile auriculare Panasonic ErgoFit nu sunt rezistente la transpirație, și nici nu au punctele slabe întărite. Dar vor rezista mai mult decât te-ai aștepta. Sunt simple. Design complet din plastic, cablul este subțire, și capetele sunt atașate fără nici o întărire.

Nu ai nici un fel de rezistența la apă.

Dar mufa este de 3.5mm, în formă de L, ceea ce o ajută să reziste.

După mulți ani de folosință, am tras de ele de multe ori și le-am pus în buzunare mici, dar tot funcționează fără probleme.

Singurele lucruri care s-au deteriorat au fost dopurile. Au început să mă irite, sunt urâte și folosite, dar poți să le înlocuiești ușor.

Per total, pentru prețul plătit, nu te poți aștepta la o calitate mai bună.

Caracteristici – 2.5/5 – Mediu

Ce caracteristici? Căștile ErgoFit RP-HJE120 nu au microfon sau telecomandă. Dar căștile RP-TCM125 au un microfon integrat și o telecomandă cu un buton.

Microfonul este mediocru, ceea ce înseamnă că poți face apeluri normale într-un mediu liniștit, dar devine inutil în unul zgomotos.

În plus, telecomanda are un singur buton, dar este compatibilă cu iPhone și Android (modelele care încă au mufă de 3.5mm).

Nu are nici un mod de a controla volumul, dar poți porni/opri muzica, trece peste melodie, și să răspunzi/respingi apeluri.

Dar există o “caracteristică” bună care trebuie menționată. Multe variante de culori. Poți alege o culoare care ți se potrivește stilului tău.

Accesorii

Nu există nici un accesoriu în plus. Primești căști cu 3 seturi de dopuri, lucru care este o necesitate într-un pachet ieftin.

Căști Panasonic ErgoFit RP-HJE120.

Sunet – 3.5/5 Aproape grozav

Căștile Panasonic ErgoFit se aud mai bine decât majoritatea căștilor in-ear ieftine. Bass-ul este puțin accentuat și înaltele sunt destul de clare.

Acum, calitatea audio nu este senzațională, sau mai bună decât a căștilor de peste 500 RON. Dar pentru prețul plătit, este minunată.

O ureche ascuțită va observa bass-ul puțin accentuat și înaltele destul de clare. Au o semnătură audio bună pentru majoritatea genurilor de muzică însă.

În plus, soundstage-ul este mic și vocalele sunt împinse puțin în față.

Nu vei fi uimit, dar nici nu te va deranja să asculți muzică cu acestea. Și ăsta este cel mai bun lucru pe care îl poți vrea de la căști ieftine.

De ce să cumperi căștile auriculare Panasonic ErgoFit?

Scor: 3.3/5

Motivele sunt destul de evidente. Primești căști fiabile prin cablu, cu performanțe mai bune decât te-ai aștepta să aibă la acest preț.

Sunetul Panasonic eclipsează competiția, rezistă mulți ani, și se aude minunat. Și, dacă le strici accidental, nu ai pierdut foarte mulți bani.

Într-adevăr, sunt prin cablu, lucru care nu mai este suportat de multe telefoane moderne, dar ca și căști secundare, “de care nu te interesează dacă se strică”, sunt cea mai bună alegere la acest preț. Recomandăm.

Verifică preț Panasonic ErgoFit RP-HJE120 aici!

Citește și: