Căști Bluetooth Origem HS-1

Review căști Origem HS-1 – (căști Bluetooth rezistente la apă)

Căști bluetooth rezistente la apă cu o baterie excelentă la un preț redus.

Origem HS-1 sunt căști in-ear wireless rezistente la apă gândite pentru oameni activi care sunt tot timpul pe fugă indiferent de vreme.

Aceste căști Bluetooth pentru antrenament oferă câteva surprize plăcute, mai ales având în vedere prețul redus, în jur de 180 RON.

Dacă ai nevoie de căști in-ear wireless ieftine și protecție împotriva apei, citește mai departe.

Pro

 • Ieftine
 • Rezistente la apă (IPX7)
 • Durată extinsă a bateriei (pana la 10h)
 • Încărcare rapidă
 • Suport aptX
 • Sunet plăcut în formă de V
 • Puternice
 • Microfon solid
 • Accesorii bune

Contra

 • Dimensiune mare, ies în afara urechilor
 • Pereții întrerup conexiunea Bluetooth
 • Magneți slăbuți

Origem HS-1 wireless au ajuns și în topurile de mai jos:

Specificații

Tip: In-ear
Conexiune: Wireless
Design: Closed-back

Căști

Dimensiune difuzor: n/a
Frecvența de răspuns:20Hz – 20,000Hz
Impedanță: n/a
Greutate: 18 g
Lungimea cablului: 62 cm
Microfon & telecomandă: da (în-linie)
Protecție la apă: Da, IP67 (IPX7)

Wireless

Bluetooth: 4.1.
Durata bateriei: pana la 10h
Timp de încărcare: în jur de 30min
Noise-cancelling activ: Nu
Port de încărcare: Micro-USB
aptX: Yes (aptX HD-nu)

Microfon

Tip: microfon în-linie
Design: n/a
Mute: Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști Origem HS-1 Bluetooth
 • 5 perechi de vârfuri de urechi (3 silicon, 2 spumă)
 • 3 perechi de aripioare
 • Punga transport (imitație piele)
 • Cablu de încărcare Micro-USB
 • Accesoriu cable management
 • Ghid de utilizare

 

Vârfuri căști Origem HS-1.

Confort & potrivire

Daca privești cu atenție aceste căști, te vei gândi că nu sunt confortabile din cauză că sunt prea mari.

Într-o anumită măsură, asta este problema lor principală. Sunt mai mari și mai grele decât alte căști in-ear, dar o dată ce găsești combinația potrivită de vârfuri și aripioare pentru urechi, fixarea este foarte stabilă.

Folosirea aripioarelor este necesară deoarece vor cădea des din urechi. Ai trei mărimi din care să alegi, așa că se vor potrivi la majoritatea oamenilor. Este ușor să mergi, să alergi sau să faci orice activitate cu mișcări rapide cu ele în urechi. Nu va trebui sa le reajustezi prea des.

Când vine vorba de confort, nu sunt cele mai confortabile pe care le-am testat, dar sunt decente și vor fi pe plac urechilor tale. Grija principală, cum am spus și mai sus, este mărimea și greutatea. Vei simți ca acestea sunt un pic mai mari, dar te vei obișnui cu ele eventual.

Sincer, noi nu am simțit diferența decât când le-am pus lângă alte modele și le-am comparat. Când le vei purta câteva minute în timp ce alergi, vei uita că le porți.

Plus, primești două perechi de vârfuri din spumă bonus (pe lângă cele trei perechi din silicon) care fac o treabă foarte bună în a izola zgomotul. În mod normal nu primești vârfuri din spumă în gama asta de preț.

E ușor să diferențiezi casca stângă de cea dreaptă datorita designului aripioarelor, dar există și marcaje mici albe pe fiecare.

Per total, căștile Origem HS-1 vor avea nevoie de o reajustare în urechi din când în când comparat cu restul căștilor confortabile gândite pentru antrenamente, dar asta nu e un impediment și vor satisface majoritatea sportivilor.

Izolarea zgomotului

Ca la orice altă pereche de căști in-ear, izolarea pasivă a zgomotului este excelentă. Reduce substanțial din zgomotul pietonal și vei fi nevoit să pui muzica pe pauză pentru a discuta cu alte persoane.

Este foarte la îndemână la sală când vrei să te concentrezi pe ce ai de făcut și nu să auzi alte persoane cum icnesc prin sală din cauza efortului.

Totuși, daca preferi să alergi pe stradă și ai nevoie să fii conștient de ce se întâmpla în jurul tău, căștile Origem HS-1 nu sunt cea mai bună alegere. Prea multă izolarea a zgomotului face periculoasă alergarea pe lângă mașini. Pe de altă parte dacă preferi să alergi pe cărări sau pe drumuri de țară, sunt perfecte.

Cablul – care este un pic aplatizat, dar totuși rotund – nu produce zgomot de cablu. Așadar, nu e o problemă și le face perfecte pentru diverse antrenamente.

În plus, am avut ocazia să le testam într-o zi în care bătea vântul și zgomotul făcut de vânt, deși prezent, nu a fost suficient de puternic încât să devină enervant. Ascultarea la jumătate din volum este suficientă pentru a acoperi sunetul făcut de vânt încât sa nu te deranjeze.

 

Căști Bluetooth Origem HS-1

Bluetooth

Căștile Origem HS-1 folosesc Bluetooth 4.1, și sunt ușor de conectat la orice device cu Bluetooth, au o rază medie de 10 m.

Puterea semnalului este stabilă, deși e posibil să întâmpini distorsiuni dacă între căști și device este un perete. Pereții groși care sunt ranforsați cu metal blochează și mai tare semnalul Bluetooth. Dar, în afară de asta funcționează perfect.

De fiecare dată când le pornești o voce îți spune dacă sunt conectate sau nu. Poți conecta căștile la două dispozitive în același timp, ceea ce este binevenit dacă ai un dispozitiv de pe care redai muzică și vrei să și accepți apeluri pe telefon.

Baterie

Durata bateriei este una dintre calitățile acestor căști rezistente la apă. Cu o încărcare totală poți asculta în jur de 10 ore de muzică, această medie fiind peste majoritatea căștilor Bluetooth pentru sportivi. Mai ales având în vedere prețul redus.

Vin preîncărcate așa că le poți folosi imediat ce le scoți din cutie. Poți încărca bateria cu cablul MicroUSB inclus în pachet. O caracteristică minunată este faptul că poți să le încarci rapid și durează doar 30 de minute să faci asta.

Performanța bateriei este una dintre cele mai bune la momentul actual. Mai mult de atât, când sunt conectate la un smartphone – iOS sau Android – vei avea un indicator al bateriei pe ecran ca să poți vedea cat de încărcată e. De asemenea ai un led pe telecomandă care se aprinde intermitent când bateria e pe cale să rămână fără putere.

Durabilitate

Căștile sunt din material plastic și cauciuc și se simt solide la atingere. Cablurile sunt un pic aplatizate, dar rotunde și sunt protejate de cauciuc flexibil.

O simplă privire îți spune că sunt bine construite și că te vor ține o bună perioadă de timp. De asemenea au protecție la transpirație.

Căștile sunt certificate IP67. Echivalentul IPX7 înseamnă că poți să le iei la duș și să le și bagi în apă pentru o perioadă de timp. Ține minte totuși că nu le poți folosi în apă pentru că semnalul Bluetooth nu poate fi transmis.

Butoanele de pe telecomandă sunt solide și calitatea per total e una la care nu te-ai aștepta având în vedere prețul.

Căștile au o suprafață magnetică și le poți purta ca pe un colier.

Din păcate, magneții nu sunt așa de puternici și e posibil să se desprindă unul de celălalt în timp ce te miști așa că ai grijă să nu le pierzi.

Caracteristici

Pe lângă bateria cu încărcare rapidă și vârfurile din spumă cu memorie primești și un microfon în linie și o telecomandă cu 3 butoane. Te poți baza pe microfon să-și facă treaba, iar persoana cu care discuți nu-și va da seama că tu vorbești la căști. Nu vei avea probleme cu calitatea vocii.

Butoanele de pe telecomandă sunt cele standard play/pauză și pornit/oprit, volum +/volum -, melodia următoare/melodia anterioară și poți accepta sau închide un apel.

Accesorii

La fel ca la majoritatea căștilor, primești 3 perechi de vârfuri din silicon (S, M, L). Pe lângă acestea mai primești și două perechi de vârfuri din spumă (gri). În plus, în cutie mai găsești o geantă de transport (imitație piele) și un accesoriu pentru cable management.

Nimic special per total, dar având în vedere prețul primești mai multe accesorii decât la alte perechi de căști cu preț similar. E o surpriza plăcută și vei avea sentimentul că ai plătit mai mulți bani pe ele.

Controller căști Bluetooth Origem HS-1

Sunet

Calitatea audio este satisfăcătoare. Căștile suportă codecul Bluetooth aptX care îmbunătățește semnalul.

Au o semnătura a sunetului în formă de V cu înalte și bass accentuate.

Este combinația perfectă pentru antrenamente atunci când vrei ca bass-ul puternic să-ți dea ritm și înalte clare pentru a contrasta cu acesta. Muzica pop, electronică, hip-hop și alte genuri care au mult bass se aud foarte bine.

SUNT FOARTE PUTERNICE!

Primul lucru pe care l-am observat este că sunt mai puternice decât alte căști Bluetooth și am obținut un volum satisfăcător chiar și la jumătate de nivel.

Dacă vrei un bass puternic, atunci aceste căști sunt alegerea potrivită. Totuși, dacă preferi o semnătură a sunetului mai balansată și asculți melodii mai puțin ritmate și muzică clasică ar fi bine să te uiți după alte căști.

Bass-ul este puternic și acoperă un pic mediile. Mediile sunt un pic înfundate și nu strălucesc, dar asta este de așteptat de la căștile cu sunet în formă de V.

Înaltele ies în evidență, dar nu foarte tare. Vei auzi toate detaliile, iar instrumentele se pot identifica cu ușurință, mai bine decât la alte perechi de căști wireless. Per total, înaltele pot fi un pic supărătoare la volume mari.

Soundstage-ul este mediu, dar asta e normal având în vedere prețul redus. Origem HS-1 are unul dintre cele mai plăcute sunete în formă de V, orientate către un mediu sportiv și oferă mai multă calitate audio decât majoritatea căștilor in-ear pentru același buget.

Concluzie

În total, pentru prețul pe care îl plătiți, primiți multă calitate pentru banii cheltuiti. Este un produs de calitate cu o varietate bună de accesorii, o viață fantastică a bateriei și o performanță fiabilă în general.

Dacă mergeți des la sală sau alergați mult și doriți căști wireless ieftine (sub 200 RON), care sunt complet rezistente la apă și au un sunet plăcut, Origem HS-1 sunt o alegere excelentă.

Verifică preț Origem HS-1 aici!

Vezi și: