Carcasa galbena si casti Jaybird Vista.

Review căști Jaybird Vista

“În acest review pentru Jaybird Vista, vom arunca o privire mai amănunțită la ceea ce este considerată una dintre cele mai bune perechi de căști true wireless, atunci când vine vorba de sunet, la un preț mai mic de 1000 RON. Să vedem dacă așa este sau nu.”

Concluzie

Aceste căști au o construcție robustă, solidă, și sunt pentru persoanele sportive. Au o clasificare IPX7 și aripioare pentru o potrivire sigură, deci Vista sunt aproape de neoprit când vine vorba de a fi folosite în timpul antrenamentelor intense.

Au un preț destul de mare, în special când luăm în considerare lipsa anulării de sunet sau a modului ambiental, ce sunt utile atunci când alergi pe lângă un drum aglomerat. Nici bateria nu este strălucitoare, oferind 6 ore per încărcare, cu încă 10 ore în carcasă.

În orice caz, acestea pot fi folosite de utilizatorii normali, ce sunt în căutarea unui sunet mai diversificat și plăcut pentru a le îmbunătăți ziua. În momentul în care le scoți din cutie, acestea nu sunt prea impresionante, însă în momentul în care asculți muzică, folosind egalizatorul, abilitățile muzicale încep să strălucească. Poți să le faci să se audă așa cum dorești.

Ce ne-a plăcut

 • Au o potrivire confortabilă
 • Stabilitatea este excelentă, chiar și cu aripioarele mici
 • Conexiunea bluetooth 5.0 este bună
 • Calitatea construcției este solidă
 • Clasificare IPX7 și standard MIL-STD-810G
 • Au o calitate superbă a sunetului (după egalizare)

Ce nu ne-a plăcut

 • Folosesc vârfuri din silicon brevetate
 • Sunetele înalte sunt granulate, chiar și după egalizare
 • Primești notificări enervante atunci când deschizi aplicația

Specificații

 • Tip: Căști in-ear
 • Conexiune: Wireless bluetooth 5.0
 • Design: Closed-back

Căști

 • Mărimea difuzoarelor: 6mm
 • Reacția frecvențelor: 20Hz – 20.000Hz
 • Impedanță: 23 Ohmi
 • Greutate: 12g ambele căști, 51 cu carcasă
 • Lungimea cablului: Cablul de încărcare are 18cm
 • Microfon și controale: Da (Încorporate)
 • Protecție împotriva apei: IPX7

Wireless

 • Bluetooth: 5.0
 • Durata bateriei: În jur de 6 ore per încărcare
 • Timp de încărcare: 5 minute pentru o oră de redare, încărcarea completă este făcută după 2 ore
 • Anulare activă a sunetului: Nu
 • Cablu de încărcare: USB-C
 • Codecuri bluetooth: SBC
 • Aria wireless: 10m

Microfon

 • Tip: Încorporat
 • Design: MEMS, omnidirecțional
 • Se poate da pe mut: Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile Jaybird Vista
 • Carcasa de încărcare
 • 3 vârfuri din silicon cu aripioare pentru fiecare cască
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Ghidul utilizatorului

Cutie si carcasa casti Jaybird Vista.

Comfort & Potrivire – 4.5/5 Aproape perfect

Au o potrivire excelentă ce este confortabilă chiar și în timpul antrenamentelor intense sau a drumețiilor scurte, datorită designului ergonomic al carcasei și a vârfurilor din silicon cu gel.

Cele trei vârfuri brevetate sunt de fapt o combinație de vârfuri cu aripioare. În timp ce aripioarele se schimbă în lungime, vârfurile rămân la aceeași mărime. Din fericire acest lucru nu este o problemă din moment ce au folosit un design ce se potrivește universal.

Însă la un asemenea preț probabil că te aștepți la mai multe accesorii. Chiar dacă vârfurile se potrivesc la toate urechile, dacă acestea ar fi fost mai mici, probabil că ar fi putut preveni senzația de vacuum ce se simte uneori când le bagi în urechi.

Cu toate acestea, confortul este excelent, în ciuda mărimii voluminoase. Nu am avut probleme după ce le-am purtat, nici chiar după două ore.

De asemenea nu ne putem plânge când vine vorba de potrivirea sigură. Aceste căști sunt pentru alergători, dar și pentru persoanele ce merg la sală. Când am ieșit la alergat, acestea au stat bine în urechi și nu mi-au dat impresia că ar cădea.

Butoanele fizice au îngreunat puțin folosirea. Este ciudat să dai de căști wireless fără control tactil în această arie de preț, însă Vista este o asemenea pereche de căști. Din fericire, când apeși un buton, apeși pe suprafața plată a interiorului urechii și nu pe canalul urechii.

Izolare fonică – 4/5 Excelent

În ciuda faptului că au o sigilare superficială, aceste căști izolează destul de bine, în special în momentul în care pornești muzica. Lipsa sunetelor de vânt le face excelente pentru alergători.

Aceste căști nu au anulare activă a sunetului. Nici măcar sunet ambiental, deci trebuie să te bucuri doar de izolarea pasivă a sunetului.

Din moment ce toate vârfurile au aceeași mărime, sigilarea poate varia de la un utilizator la altul. În timpul testelor, am observat că izolarea este destul de decentă pentru a bloca majoritatea sunetelor din exterior atunci când asculți muzică la un volum moderat.

Însă dacă vrei să te bazezi pe izolare fonică bună fără să asculți muzică, atunci ar trebui să cauți altă pereche de căști.

Există zgomot produs de vânt?

Chiar dacă aceste căști ies puțin din urechi și au o mărime mai voluminoasă, nu vei avea parte de zgomot de vânt atunci când mergi sau te plimbi pe afară.

Carcasa casti Jaybird Vista.

Bluetooth – 4/5 Excelent

Conexiunea este stabilă până în momentul în care ai două ziduri între tine și dispozitivul de redare.

Conectarea căștilor Jaybird Vista la dispozitivul tău este foarte ușoară. Când deschizi cutia, apeși pe un buton mic din interiorul carcasei de încărcare. Așa este pornit procesul de conectare, iar căștile vor apărea în meniul de bluetooth al dispozitivului folosit.

După ce le-ai conectat, acestea se vor reconecta instant de fiecare dată când le scoți din carcasă. Fiecare cască se conectează separat, deci poți folosi câte una.

Bluetooth 5.0 pare să fie la fel de stabil precum este în mod normal. Deși, are parte de întreruperi mai rapide decât ale altor modele, chiar și cele mai ieftine precum SoundLiberty 77 sau Soundcore Liberty Neo o duc mai bine. Cu acestea putem pune două ziduri, iar abia apoi conexiunea se va întrerupe. La Vista, distorsiunile au început mai devreme.

Ce codecuri bluetooth suportă?

Nu au codecuri audio bluetooth de calitate înaltă, doar SBC, lucru ce este puțin cam dezamăgitor. Deși, cei de la Jaybird au echipat Vista cu un chip JBS1, ce are grijă de stabilitatea conexiunii și împiedică lag-ul pentru atunci când te uiți la video-uri.

Însă, datorită calității incredibile a sunetului, ne întrebăm dacă aceste căști ar fi sunat mai bine dacă ar fi avut niște codecuri mai bune? Probabil că nu vom ști niciodată.

Există întârzieri atunci când te uiți la videouri?

Sunt fericit să raportez că nu au existat întârzieri audio atunci când m-am uitat la videouri pe dispozitive Android. Acest lucru este nemaipomenit, având în vedere lipsa aproape a tuturor codecurilor bluetooth. Se pare că cipul JBS1 face o treabă bună.

Același lucru poate fi spus și despre iOS. Nu am observat lag, deci sunt excelente pentru a urmări divertisment.

Multipoint?

Din păcate nu.

Dacă vrei să le folosești la mai multe dispozitive, trebuie să le ștergi de pe un dispozitiv și să le conectezi la celălalt. În primul rând, trebuie să pui ambele căști în carcasă și să apeși pe butonul din mijloc până când LED-ul începe să clipească.

Baterie – 3.5/5 Aproape Excelent

Bateria e cu dus și întors. Durata bateriei este destul de bună, oferindu-ți șase ore de redare. În timpul testelor noastre, am redat muzica la 50% din volum, timp de 6 ore și 6 minute. Este mai mult decât suficient pentru a te ține în timpul unui antrenament sau chiar în timpul unui maraton.

Carcasa de încărcare este cu totul altă poveste, oferind doar 10 ore de încărcare. Desigur, nu este prea rău, însă comparativ cu competiția ce oferă 20, 30 sau chiar 60 de redare, începi să te uiți diferit la acestea. De exemplu, Jabra Elite Active 75t oferă 7 ore de redare per încărcare, plus încă 20 de ore cu carcasa.

Au o funcție ce le salvează, iar aceasta este destul de folositoare. Încărcarea rapidă îți oferă o oră de redare după 5 minute de încărcare.

Când conectezi căștile la dispozitiv, procentul bateriei îți va fi arătat în bara pentru notificări. De asemenea, de fiecare dată când le conectezi, o voce feminină te întâmpină și îți spune câtă baterie mai ai.

Jaybird Vista vin cu un cablu USB-C pentru încărcare, iar carcasa are un port pentru acesta. Acest lucru este excelent în cazul în care nu ai un asemenea cablu pe acasă. În caz contrar, probabil că ar fi mai bine să îl lași în pachet.

Din păcate nu ai opțiunea de a le încărca wireless, precum Samsung Galaxy Buds+, lucru care ar fi făcut procesul de încărcare mai practic.

Carcasa si casti Jaybird Vista.

Durabilitate – 5/5 Perfect

Cei de la Jaybird au făcut una dintre cele mai dure perechi de căști true wireless, având o rezistență împotriva apei IPX7 și un standard militar MIL-STD-810G. Fără îndoială, acestea se simt foarte puternice în mână.

Din momentul în care deschizi pachetul vei ști că ai parte de un produs premium. Pe lângă cutia plăcută, căștile par foarte solide.

Carcasa căștilor este făcută din plastic dur, însă este acoperită în mare parte de vârfuri din silicon/aripioare moi din cauciuc. Pe partea exterioară a căștilor există un tip diferit de cauciuc. Este mai delicat la atingere, iar sub el este ascuns un buton fizic.

Carcasa de încărcare are același cauciuc moale precum suprafața exterioară a căștilor.  Se simte premium la atingere, deși pe aceasta se văd imediat petele. De asemenea, suprafața se poate zgâria destul de ușor, deci s-ar putea să nu mai arate la fel de bine după câteva luni.

De asemenea, trebuie să menționez capacul, ce nu se deschide complet. Nu este enervant, însă îți dau un mic avertisment să nu îl deschizi complet. Dar, sunetul capacului atunci când îl închizi este foarte satisfăcător.

Poți pune cu ușurință carcasa în buzunar din moment ce este așa de mică și de ușoară. Are și un șir mic atașat de aceasta, în cazul în care vrei să o prinzi de ghiozdan pentru a nu o pierde.

Pe lângă faptul că au un standard militar împotriva șocului și a căderilor, acestea pot supraviețui timp de 30 de minute sub apă. Este o alegere perfectă dacă vrei ceva ce trebuie să reziste transpirației.

Cei de la Jaybird oferă o garanție de 1-2 ani, depinzând de zona în care locuiești. 

Funcții 3.5/5 Aproape perfect

Pentru o pereche destul de scumpă de căști true wireless, ai parte de niște funcții decente. Deși, trebuie să folosești aplicația dacă vrei să ai parte de tot.

Vista nu are control tactil, deci trebuie să te folosești de butoane fizice. Din fericire, acestea nu sunt rele. Poți să apeși oriunde pe carcasa exterioară, iar butonul se va activa alături de un click. Există o scurtă întârziere atunci când folosești controalele, însă nu este ceva foarte rău.

Există o gamă largă de opțiuni diferite, însă va trebui să-ți alegi ce acțiuni preferi mai mult. Poți selecta acțiunile dorite din aplicația Jaybird.

Aplicația Jaybird MySound

O poți descărca pe gratis pentru Android și pentru iOS.

Este foarte intuitivă, cu butoane mari pentru navigarea prin meniuri. Când îți conectezi căștile pentru prima dată, va începe un update de firmware.

Pagina de start este de unde îți poți alege preseturile de egalizare, deși recomandăm să ți le creezi pe ale tale sau să alegi unul dintre cele făcute de comunitate.

Ți-ai scăpat o cască și nu o mai găsești? Cu ajutorul opțiunii “Find my earbud,” Vista creează un beep zgomotos ce te ajută să le găsești.

De asemenea, poți personaliza controalele, poți alege să apeși de două ori pentru a activa Google Assistant sau pentru a reda playlist-ul tău preferat de pe Spotify (ai nevoie de Spotify Premium pentru acest lucru).

Dacă vrei să-ți salvezi setările pe cloud, trebuie să-ți faci un cont. Așa îți poți transfera setările de pe telefon pe alt dispozitiv.

Sperăm ca cei de la Jaybird să fixeze un lucru, notificările enervante pe care le primești de fiecare dată când intri în aplicație.  Uneori se aude doar un beep, însă adesea se aud 3 sau 4 fără a arăta vreo notificare.

Singura informație pe care o arată este durata bateriei pentru fiecare cască, însă acest lucru se vede în bara de notificări, indiferent dacă aplicați este pornită sau nu. Este destul de enervant când ești în aplicația de muzică și o deschizi pe cea de la Jaybird pentru a configura egalizatorul și te trezești că asculți aceste beep-uri.

Controale

 • Redare/pauză – o apăsare pe partea dreaptă sau pe cea stângă
 • Acceptă/încheie apelul – o apăsare pe partea dreaptă sau pe cea stângă
 • Respinge apelul – apasă pe butonul de pe partea dreaptă sau pe cea stângă
 • Următoarea melodie – două apăsări pe butonul de pe partea dreaptă
 • Reascultă/redă melodia anterioară – apasă de două ori pe butonul de pe partea stângă
 • Google Assistant – una sau două apăsări pe oricare dintre părți (trebuie să fie selectat)
 • Personalizare pentru o apăsare sau două – redarea unui playlist de pe Spotify (trebuie să fie selectat)

Calitatea microfonului este destul de bună, având în vedere că acestea sunt căști true wireless. Vocea este destul de clară și nu se aud distorsiuni.

Ai parte de aceeași performanță și atunci când ai zgomot în jurul tău. Nu au supresie a sunetului, însă vocea rămâne clară, exact cum o vrei.

Casti Jaybird Vista.

Sunet – 4.5/5 Aproape perfect

Cei de la Jaybird ne-au dus într-o călătorie interesantă. Inițial am fost foarte dezamăgiți de sunetul lor. Se auzeau umflate și aspre, în special în zona sunetelor mijlocii, însă în momentul în care am văzut puterea egalizatorului aplicației celor de la Jaybird, totul s-a schimbat.

După cum am menționat, prima impresie a fost proastă. Chiar și cu funcția din aplicație ce îți permite să redai câteva sunete pentru a determina cea mai bună egalizare nu a ajutat. Deci am luat problema în propriile mâini și am început să ne jucăm cu opțiunile de egalizare. Rezultatul a fost o calitate a sunetului fantastică ce își merită prețul cerut.

Este destul de uimitor cât de bine se aud căștile cu egalizatorul. Unele căști încep să se audă destul de prost dacă încerci să schimbi performanța audio. Deci, Vista pot fi: căști cu bass, strălucitoare, neutre. Nu există limită atunci când vine vorba de sunet.

Deci, cel mai ușor mod de a descrie aceste căști este să menționăm ce anume nu se schimbă după ce aplicăm egalizatorul. Bass-ul rămâne puternic. Au un control bun și sunt sprintene, deci sunt excelente pentru muzica metal. Se extind într-un mod plăcut spre sub-bass, oferindu-ți un vuiet decent.

Din momentul în care le scoți din cutie, sunetele mijlocii sunt destul de directe și aspre, făcând vocile mai prezente, însă mai subțiri. În momentul în care am micșorat sunetele mijlocii cu ajutorul egalizatorului, am observat că o cantitate mare de detalii erau ascunse de asprime. Chitarele electrice și vocile au început să sune mai pline și mai naturale.

Sunetele înalte beneficiază și ele de pe urma ajustărilor. La început nu sunt definite. Totul se simte de parcă ar fi combinat. După ce le-am îmbunătățit, reducând frecvențele la 8-10kHz, talgerele au sunat mai natural și nu au mai fost șuierături în voci. Din păcate, tot există o cantitate mică de asprime.

Soundstage-ul și imaginea sunt excelente pentru o pereche de căști wireless, îți oferă o direcție precisă a instrumentelor într-o cameră de mărime decentă.

Mi se pare ciudat că cei de la Jaybird nu au ales să ofere o experiență mai bună atunci când scoți căștile din cutie pentru prima dată, însă poate că partea în care te joci cu egalizatorul este primul pas în această experiență. În timp ce căutam prin selecția vastă de preseturi făcute de comunitate, am văzut că utilizatorii au preferințe diferite când vine vorba de sunet, făcând ca egalizatorul neutru să pară plictisitor.

De ce să cumperi Jaybird Vista?

Acestea sunt niște căști true wireless foarte bine făcute, cu o construcție robustă. Dacă vrei o pereche de căști ce vor supravietuii la câteva căderi, atunci acestea sunt perfecte.

Unii utilizatori s-au plâns de disconfortul creat de aripioarele de urechi după o oră de folosire. În timpul testelor, mi-a plăcut confortul oferit și nu am avut probleme în a le folosi timp de câteva ore. Potrivirea este excelentă, chiar dacă folosești vârfurile cu aripioare sau fără.

Când asculți la ele pentru prima dată, sunetul nu prea e cine știe ce. Acesta devine excelent după ce ajustezi setările de egalizare. Mai important, poți configura sunetul cum vrei tu.

La început, mi s-a părut că Jaybird Vista au un preț mult prea mare. După ce le-am folosit o perioadă de timp, mi-am schimbat părerea complet. Acestea sunt foarte bine făcute, au o aplicație intuitivă și sunt super distractive. Le recomand.

Alternative la Jaybird Vista

Jabra Elite Active 75t: Acestea sunt excelente pentru sportivii ce caută o pereche de căști true wireless rezistente. Oferă un sunet puternic, o aplicație cu multe opțiuni de personalizare, rezistență împotriva apei IPX7 și o potrivire confortabilă. De asemenea au și funcția HearThrough ce îți permite să auzi ce se întâmplă în jurul tău.

Beats PowerBeats Pro: Beats oferă o baterie ce durează 11 ore și o stabilitate mai bună datorită cârligelor pentru urechi. Pe de altă parte, confortul general și protecția împotriva transpirației (IPX4) sunt mai proaste. De asemenea nu au o aplicație care să-ți permită să ajustezi egalizatorul, deci ești blocat cu sunetul cu bass.

Verifică preț Jaybird Vista aici!


Citește și: