Căști KZ ATE văzute de aproape.

Review căști in-ear KZ ATE

Una dintre cele mai populare perechi de căști ieftine pentru iubitorii de bass. Își merită prețul? Citește mai departe să afli.
Căștile KZ ATE sunt una dintre cele mai ieftine perechi de căști in-ear de pe piață și totuși livrează o mare valoare pentru utilizatorul potrivit.

Sunt multe persoane care caută căști in-ear foarte ieftine cu bass puternic, iar aceste căști sunt cele mai potrivite. Așadar, dacă iubești bass-ul și nu vrei să cheltui foarte mulți bani, citește review-ul mai jos. La final spune-ne ce părere ai.

Pro

  • Bass puternic (perfecte pentru iubitorii de bass)
  • Ieftine
  • Ușoare

Contra

  • Un pic de zgomot de cablu

Găsești căștile KZ ATE și în topurile de mai jos:

Specificații

Tip: Căști in-ear
Conexiune: 3.5mm
Design: closed-back
Dimensiune difuzor: n/a
Frecvența de răspuns: 15Hz – 29,000Hz
Impedanță: 16 ohm
Greutate: 19g
Lungime cablu: 125cm
Microfon & telecomandă: Da/nu
Protecție la apă: nu

Microfon

 
Tip microfon: în linie
Design: n/a

Ce vei găsi în cutie?

  • Căști in-ear KZ ATE
  • 2 perechi de vârfuri de urechi din silicon (S, M)
  • 1 pereche vârfuri spumă hibridă
  • Ghid de utilizare

Căști in-ear KZ ATE.

Confort & potrivire

În momentul în care scoți aceste căști in-ear din cutie îți dai seama cât de ușoare sunt. Dar când vrei să le pui în ureche, vei fi un pic confuz.

Poate fi dificil să le potrivești bine de la început. Există marcaje pe fiecare cască în parte, dar partea care te va deruta este cum anume intră în ureche.

Au o prindere peste ureche, și este un pic neobișnuită. Trebuie să te „joci” un pic ca să le prinzi bine. O dată ce te obișnuiești cu ele vor fi foarte confortabile.

Vârfurile din spumă cu care vin deja atașate se potrivesc bine și etanș. În cazul în care ai urechi mai mari vei avea nevoie să folosești vârfurile corespunzătoare pentru o potrivire fixă. Din păcate, aceste vârfuri sunt doar din silicon.

Izolare zgomot

Când vine vorba de izolarea pasiva a zgomotului, căștile KZ ATE fac o treabă bună. Datorita designului closed back și a fixării în ureche, blochează eficient zgomotul ambiental din jurul tău.

Ține minte ca trebuie să folosești vârfurile potrivite, altfel sunetul se va „scurge” iar bass-ul nu va fi așa de puternic. Per total, izolarea zgomotului are un rating peste medie, deși poți găsi căști in-ear care sunt mai bine cotate la acest aspect.

În plus, se aude un pic de zgomot de cablu de la despărțitorul de fire. Cablurile din cauciuc produc sunet dacă se lovesc de hainele tale. Deși prezent in anumite circumstanțe, nu e atât de deranjant. Problema dispare dacă asculți la ele stând pe loc sau la volume mai mari.

Durabilitate

Având în vedere prețul redus, nu te poți aștepta la prea multe de la calitatea construcției. Carcasa este complet din plastic – transparent – și este îmbinată din două bucăți.

Nu există protecție împotriva transpirației deși pe cutie scrie „Căști Sport HIFI”.

Cablurile sunt protejate de un cauciuc care nu lasă firele să se încurce. Asta nu înseamnă ca nu le vei putea înfășura, doar că dacă se încurcă sunt mult mai ușor de descurcat.

Chiar și așa protecția firelor este mult mai bună decât ce vei primi de la alte căști în aceeași arie de preț.

În plus, punctele slabe cum ar fi îmbinările dintre cablu și cască și mufa de 3.5 mm în formă de L sunt ranforsate. Îmbinările sunt susținute de „șuruburi” metalice care le fac să pară mai scumpe decât sunt de fapt.

Mufa de 3,5 mm este acoperită de material cauciucat negru pentru o flexibilitate mai bună.

Până la urmă, KZ ATE nu sunt construite ca un tanc, dar pentru niște căști ieftine, acestea au o durabilitate mai bună decât majoritatea din această categorie.

Căști in-ear KZ ATE

Caracteristici

În primul rând, ar trebui să știți că există 2 modele. Un model fără microfon și telecomandă, care costă mai mai puțin. Și un model cu microfon în linie și telecomandă cu 1 buton, care este ceva mai „scump”. Ambele costă în jur de 50 RON.

Difuzoarele sunt exact aceleași și produc același sunet, singura diferență este microfonul și telecomanda. Le poți cumpăra pe oricare. Dacă folosești căștile la smartphone, poți lua la fel de bine și versiunea cu microfon, deoarece diferența de preț este neglijabilă.

În orice caz, dacă le iei pe cele cu microfon, ar trebui să știi că acesta are o calitate decentă. Funcționează pe telefoanele iPhone și Android. Nu face fața într-un birou zgomotos, dar poți avea o conversație normală într-un mediu mai liniștit.

De asemenea, telecomanda are 1 buton; redare/pauză, săriți o melodie, răspunde/închide un apel și sună la ultimul număr.

Cu toate acestea, nu există control al volumului, deoarece are doar 1 buton.

Sunet

Calitatea audio este principalul avantaj al KZ ATE de care sunt încântați toți audiofilii. Și este adevărat. Cei de la KZ ar putea cere cu ușurință 150-200 RON doar pentru acest aspect.

Semnătura sonoră pune accent pe bass, dar nu exagerat de mult, astfel încât poți auzi în continuare detaliile mediilor și înaltelor.

Focusul este întotdeauna pe joase. Sunt amețitoare și au un detaliu surprinzător. Dacă aștepți un bass puternic, care spulberă celelalte tonuri, vei fi dezamăgit.

Răspunsul îmbunătățit al bass-ului nu acoperă mediile și înaltele, ceea ce este un lucru bun. Căștile pot fi foarte puternice, fără a sacrifica calitatea sunetului.

Cu toate acestea, nu sunt perfecte și, atunci când măriți volumul, înaltele vor fi un pic mai dure. Din fericire, nu suferă de această problemă la volume normale și sănătoase – pe care ar trebui să le folosești oricum – deci nu este o problemă atât de mare.

Înaltele sunt capabile să reproducă destul de multe detalii și claritate, astfel încât să poți asculta și să te bucuri cu ușurință de muzică mai calmă.

De asemenea, soundstage-ul pare să fie mai bun decât ceea ce ar sugera prețul de aproximativ 50 RON. Nu este fenomenal, dar vei detecta o poziție audio mai bună decât la alte căști mai ieftine.

În general, aceste căști sunt o alegere excelentă pentru iubitorii de bass și merită cu siguranță laudele din comunitatea audiofililor cu buget redus.

Rezumat

KZ ATE sunt, fără îndoială, una dintre cele mai bune căști ieftine la momentul actual. Cu un preț imbatabil de aproximativ 50 RON, confort și calitate ridicată și un sunet prietenos pentru cei cărora le place bass-ul, acestea sunt un adevărat chilipir.

Dacă vă place acest lucru și nu vă deranjează să cheltuiți puțini bani, le puteți cumpăra de aici.

Verifică preț KZ ATE aici!

Articole similare: