Casti Apple AirPods Pro albe si Jaybird Vista albastre.

Review căști Apple AirPods Pro vs. Jaybird Vista

Ambele modele sunt făcute din plastic puternic ce poate rezista abuzului, însă doar Jaybird Vista are clasificarea IPX8 și pot supraviețui dacă sunt scăpate în apă. AirPods Pro sunt rezistente la transpirație (IXP4).

Ai parte de o aplicație intuitivă, ce te lasă să personalizezi multe lucruri la Vista. Deși, AirPods au și anulare activă de sunet, modul Transparency, funcția de auto-pauză/redare, scanarea urechii pentru personalizarea egalizatorului, și mai multe (însă doar pentru iOS).

Vista sunt o alegere mai bună pentru persoanele sportive, având o baterie de 6 ore, însă doar 10 ore cu carcasa. AirPods Pro oferă 5 ore de redare per încărcare, cu încă 19 ore în carcasă.

Cele două căști true wireless sunt foarte diferite. Nici una dintre ele nu poate face toate lucrurile, însă sunt excelente la cele pe care le oferă. Hai să vedem care este mai bună pentru tine.

Poți să te uiți pe review-urile întregi aici:

Comparare rapidă

Ambele modele:

 • Au vârfuri brevetate
 • Ambele au un aspect și o senzație premium
 • Suport pentru redarea fără întrerupere a videourilor
 • Se pot încărca rapid, 5 minute oferind încă o oră de încărcare

Apple AirPods Pro

Casti Apple AirPods Pro.

 • Oferă anulare activă a sunetului
 • Modul Transparency este pentru atenția la ce se întâmplă în jur
 • Au o semnătură a sunetului mai balansată
 • Sunt “doar” rezistente la transpirație (IPX4)
 • Funcționează excelent cu dispozitivele iOS

Jaybird Vista

Carcasa galbena si casti Jaybird Vista.

 • Au o izolare pasivă a sunetului bună
 • Aplicația are funcția de egalizare puternică
 • Confortul și stabilitatea sunt excelente
 • Sunetul este distractiv și puternic
 • Clasificări IPX7 și MIL-STD-810G

Specificații

  Apple AirPods Pro Jaybird Vista
Tip: In-ear In-ear
Conexiune Wireless Wireless
Design Closed-back Closed-back
Căști
Mărimea difuzorului n/a 6mm
Aria frecvențelor n/a 20Hz – 20,000Hz
Impedanță n/a 23Ω
Greutate 11g ambele căști 12g ambele căști, 35g carcasa
Lungimea cablului n/a Cablul de încărcare 31cm
Microfon & controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei IPX4 (rezistent la transpirație) IPX7 (impermeabil)
Wireless
Bluetooth: Versiunea 5.0 + cip H1 Versiunea 5.0 + cip JBS1
Durata bateriei: 5 ore per încărcare 6 ore per încărcare
Timp de încărcare: 2 ore încărcarea completă – 5min pentru o oră 2 ore încărcarea completă – 5min pentru o oră
Anulare activă a sunetului Da Nu
Cablul de încărcare Lightning – USB USB-C – USB
Codecuri bluetooth SBC, AAC SBC
Aria wireless 10m 10m
Microfon
Tip Încorporat Încorporat
Design: n/a Omnidirecțional
Se poate da pe mut Nu Nu

Confort & potrivire

În timp ce ambele sunt foarte confortabile, Jaybird Vista au o potrivire mult mai bună, oferindu-ți stabilitatea în timpul exercițiilor.

În ciuda faptului că au foarte multă tehnologie într-un pachet așa de mic, AirPods Pro sunt foarte ușoare. Le poți purta timp de ore în șir și vor fi confortabile.

Comparate cu AirPods-urile normale, versiunea Pro are vârfuri din silicon. Acest lucru îmbunătățește stabilitatea căștilor și le face mai potrivite pentru antrenamentele ușoare.

Dar, din momentul în care începi să transpiri, sigilarea își pierde din putere, iar acestea vor cădea.

Acest lucru nu este o problemă pentru Jaybird Vista, ce oferă un confort excelent. Nu numai asta, dar stau și într-un mod sigur în interiorul urechii, indiferent dacă transpiri sau nu.

Datorită includerii vârfurilor din gel cu aripioare pentru urechi, acestea stau ferm în loc și vei uita că le porți.

Casti Apple AirPods Pro.

Izolare fonică

Vista oferă o izolare pasivă surprinzător de bună, însă nu pot concura cu anularea activă a sunetului a AirPods Pro.

Modelul Pro a fost echipat cu anulare a sunetului și face o treabă bună. Aceste căști pot concura cu cele mai bune din această categorie, Sony WF-100XM3, deși 100XM3 tot are un avantaj când vine vorba de personalizare.

Funcția se activează în momentul în care le scoți din carcasa de încărcare. Face o treabă bună în eliminarea sunetelor de oraș sau a conversațiilor oamenilor.

Dacă este nevoie există și modul Transparency, ce îți permite să auzi sunete din jurul tău și să-ți amplifici vocea. Acesta este folositor deoarece avem tendința să strigăm atunci când nu ne auzim cum trebuie vocea.

Jaybird Vista, pe de altă parte, nu oferă nici una dintre funcțiile menționate. În schimb, se bazează pe izolarea pasivă, ce este destul de bună. Poate izola sunetele din exterior în timp ce asculți muzică, însă dacă vrei liniște completă fără muzică, atunci AirPods Pro sunt o alegere mai bună.

Bluetooth

Sunt cam la fel când vine vorba de puterea conexiunii, având parte de întreruperi când ai două ziduri pe post de obstacole. Deși, AirPods Pro au un proces de conectare mai sofisticat, ce este foarte folositor.

Ambele modele se conectează foarte repede, însă Pro face o treabă mai bună. AirPods Pro se conectează din momentul în care deschizi capacul, în timp ce la Jaybird trebuie să le scoți din carcasă mai întai, abia după vor apărea în meniul bluetooth.

AirPods Pro se bazează mult pe cipul H1 ce face o treabă bună cu dispozitivele iOS. Pe lângă conexiunea rapidă, acestea sar de la un dispozitiv la altul. Practic, când îți închizi iPhone-ul și folosești iPad-ul, AirPods Pro se vor reconecta de la iPhone la iPad.

Jaybird Vista nu poate face acest lucru. Nu le poți conecta la două dispozitive în același timp, precum cu AirPods.

Ambele oferă o experiență fără întârzieri atunci când te uiți la videouri. Ambele căști wireless se bazează pe cipuri unice pentru a atinge această performanță: Vista pe JBS1, iar Apple pe H1.

Baterie

Dacă vrei o durată mai bună a bateriei per încărcare, atunci Vista este câștigătorul. Dacă vrei o durată mai mare a bateriei, fără încărcare, atunci Pro preia conducerea.

Este destul de simplu, Vista are 6 ore per încărcare, plus încă 10 din carcasă. Pro oferă un timp de redare de 5 ore, în timp ce carcasa mai are alte 19 ore.

Longevitatea s-ar putea să fie de partea să fie de partea Vista atunci când începi să le folosești pentru prima dată. Astfel, ai parte de 32 de ore de redare.

Ambele căști îți indică atunci când trebuie să le încarci și îți arată procentul de baterie pentru fiecare cască pe dispozitivul de redare Bluetooth (Pro doar pe iOS).

Sunt foarte similare când vorba de funcția de încărcare rapidă.

Jaybird, dar și Apple, îți oferă o oră de redare pentru 5 minute de încărcare.

Una peste alta, Beats PowerBeats Pro tot sunt campioni în această categorie.

Rezistență

Pentru niște căști wireless axate pe sport, este de așteptat ca Jaybird Vista să fie opțiunea mai solidă dintre cele două modele.

Vista oferă mai multă siguranță utilizatorului, oferind rezistență împotriva apei IPX7 și standardul militar MIL-STD-810G, ce le face rezistente la șoc.

Ambele sunt construite din materiale de calitate, precum plastic rezistent. Deși, Jaybird au un strat în plus de cauciuc moale, făcându-le să aibă o senzație mai premium.

Chiar și carcasa căștilor Vista este mai rezistentă. Este acoperită de același cauciuc moale precum căștile și se simt bine în urechi. Pe de altă parte, AirPods Pro au o carcasă albă, lucioasă cu un capac subțire ce nu pare a fi pentru un produs premium.

Ambele sunt bune în sală și vor supraviețui câtorva scăpări. Vista poate fi scufundată în apă, în timp ce AirPods Pro vor rezista doar la transpirația excesivă (IPX4).

Funcții

AirPods Pro sunt una dintre căștile true wireless ce au cele mai multe funcții, atâta timp cât ai un dispozitiv iOS.

Ai parte de multe funcții atunci când folosești Pro cu un iPhone. Deși, doar atunci când ambele sunt conectate ai parte de întreaga gamă de funcții oferită de aceste căști.

Muzica se poate pune pe pauză/redare automat, în momentul în care le pui în urechi. Poți activa anularea activă a sunetului și modul Transparency. Au și suport Dolby Atmos pentru o experiență audio mai imersivă atunci când te uiți la filme sau asculți muzică.

Anularea activă a sunetului este eficientă și te ajută să menții volumul la un nivel mai jos din moment ce nu trebuie să compensezi pentru zgomotul de afară. Vei avea parte de mai puține probleme cu auzul în momentul în care folosești AirPods Pro pe termen lung.

De asemenea Pro este o alegere mai bună dacă faci multe apeluri din moment ce microfoanele îți captează vocea mult mai precis decât Jaybird.

O altă funcție bună este scanarea canalului urechii, ce ajustează reacția frecvențelor într-un mod corespunzător. Acest lucru le face personalizate pentru urechile tale (funcționează doar pentru iOS).

Jaybird Vista oferă o funcție similară, însă nu este un proces automat precum al AirPods Pro. Trebui să setezi manual la ce volum vrei să auzi o anumită frecvență, după care aplicația îți oferă o egalizare personalizată.

Că tot veni vorba de aplicație, aceasta este punctul forte al Vista. Oferă multe opțiuni de personalizare, precum diferite acțiuni pentru butoanele fizice sau reglarea cât mai precisă a egalizatorului pentru a avea parte de sunetul pe care ți-l dorești.

Carcasa si casti Jaybird Vista.

Sunet

În această categorie se vede cel mai bine diferența. În timp ce AirPods Pro au o semnătură a sunetului mai balansată, cu un oarecare accent pe sunetele înalte, Jaybird Vista te va copleși cu bass-ul puternic și sunetele mijlocii ce sunt agresive.

Depinde de preferințele tale. AirPods Pro sunt mai relaxate și balansate atunci când le scoți din cutie. Cu ajutorul funcției ce îți scanează urechea pentru a-ți personaliza egalizarea, aceste căști oferă o reglare balansată ce funcționează bine cu multe genuri muzicale. Sunetele înalte sunt puțin accentuate, însă oferă claritate.

Comparativ, Vista au un bass mai puternic și un sunet mai distractiv. La prima folosire vei fi întâmpinat de niște sunete mijlocii și înalte aspre. Din fericire, aplicația ajută foarte mult.

Am reușit să am parte de un sunet aproape neutru. Deși, natura captivantă pe care o au nu devine niciodată plictisitoare. Din acest motiv sunt perfecte pentru sportivii ce își doresc puțin mai multă putere în muzica lor.

Sunt destul de bune pentru iubitorii de bass? În timp ce AirPods Pro nu sunt, Vista sunt destul de decente.

Ce ar trebui să-ți cumperi?

Ambele perechi de căști in-ear true wireless sunt o alegere fantastică, însă depinde de nevoile tale.

Să zicem că preferi o experiență bogată în funcții, cu o anulare a sunetului excelentă, modul Transparency, funcția de pauză/redare automată, o durată mai bună a bateriei și dacă ai un iPhone, atunci AirPods Pro sunt o alegere superioară.

Însă, dacă trebuie să iei în calcul că vei avea parte de această experiență doar dacă ai un dispozitiv Apple.

Dacă ai nevoie de ceva mai solid și mai bun pentru greutățile de zi cu zi, atunci Jaybird Vista oferă mai multe. Pot supraviețui unei scufundări de 1 metru sub apă și te poți uita la ele cum cad, fără a-ți face griji.

De asemenea, aplicația oferă multe opțiuni de personalizare, lăsându-te să îți egalizezi căștile în modul preferat. Pot fi puternice, balansate sau strălucitoare: nu există limite.

Verifică preț Apple AirPods Pro aici!

Verifică preț Jaybird Vista aici!


Citește și: