O pereche de căști in-ear văzute de aproape.

Cele mai bune căști in-ear (earbuds) sub 500 RON

Un sunet excelent la un preț accesibil! Compară cele mai bune căști pe care le poți cumpăra la mai puțin de 500 RON.

Tabel de comparare: Cele mai bune căști in-ear la mai puțin de 500 RON.

ModelRatingSemnatura sunetuluiTip jack audioControale pe fir
Shure SE215Căști Shure SE2154.0BalansatÎn formă de „L” (3.5mm)Doar modelul SE215m+Review
Sony MDR-XB90EXCăști in-ear Sony MDR-XB90EX Extra Bass4.2Bass puternicÎn formă de „L” (3.5mm)Review
ThinkSound MS01Căști in-ear ThinkSound MS013.9BalansatÎn formă de „I” (3.5mm)Review
HiFiMan RE-400Căști HiFiMan RE-4003.6BalansatÎn formă de „L” (3.5mm)Review
Brainwavz M2Căști in-ear Brainwavz M2.4.1BalansatÎn formă de „L” (3.5mm)Review
Sennheiser Momentum In-EarCăști in-ear Sennheiser Momentum In-Ear3.6BalansatÎn formă de „L” (3.5mm)Review
Etymotic Research MC5Căști in-ear Etymotic Research MC53.7BalansatÎn formă de „Y” (3.5mm)Review


Nu trebuie să cheltui o mulțime de bani pentru o pereche de căști de calitate (difuzoare in-ear).

Am ales cele mai bune căști in-ear când vine vorba de raportul de calitate-preț și le-am pus în tabelul de comparație de mai sus. Dacă vrei o comparație rapidă sau vrei să citești recenziile mai detaliate ale tuturor modelelor, le poți găsi pe toate în acest articol.

Shure SE215

Căști Shure SE215

Pro

 • calitate a sunetului excelentă și o semnătură a sunetului balansată
 • Sunt una dintre cele mai bune căști la un preț mai mic de 500 RON
 • Vărfurile și potrivirea sunt confortabile
 • Cablul cu fir cu memorie ține căștile în loc
 • Izolare fonică excelentă
 • Cablul detașabil are un design detașabil

Contra

 • Nu sunt potrivite pentru iubitorii de bass
 • Controale pe fir doar in versiunea wireless
 • Conectorul de 3.5mm în „L” posibil să nu se intre în telefoanele care au o carcasă mai groasă

Shure sunt cunoscuți pentru produsele audio excepționale, iar căștile SE215 nu sunt o excepție. Acestea sunt proiectate ca o pereche de căști profesionale.

Per total, calitatea sunetului și durabilitatea fac aceste căști să iasă în evidență în fața competitorilor. Sunt o alegere perfectă pentru muzicieni.

Ce este în cutie?

 • Căștile in-ear Shure SE215 (cu cablu detașabil)
 • 7 perechi de vârfuri
 • Husă de transport cu fermoar
 • Ghidul utilizatorului

Concluzie: cele mai bune căști in-ear sub 500 RON

Confort

Au o izolare fonică excelentă, vârfurile sunt confortabile, însă se potrivesc ciudat la început, dar cu timpul te obișnuiești cu ele.

Aceste căști vin cu mai multe mărimi de vârfuri (mici/medii/largi) și sunt destul de confortabile.

Cablul căștilor include un fir cu memorie întărit, care se poate înfășura peste urechi pentru a ține căștile mai bine în loc, făcându-le excelente pentru activități fizice dau pentru a cânta pe scenă.

În ciuda mărimii voluminoase a căștilor, acestea stau foarte bine în loc după ce o potrivire bună este atinsă.

Izolarea fonică este foarte bună din cauza designului ce se potrivește foarte strâns. Dacă se poziționează bine, poți bloca până la 37db de zgomot ambiental.

Un lucru important, atrage atenția la SE215 este designul voluminos ce poate părea mare și inconfortabil la început. Unii utilizatori pot avea probleme în a poziționa căștile într-o poziție confortabilă.

Dar, dacă ai răbdare să găsești poziția bună și potrivită pentru tine, atunci vei fi recompensat cu un sunet excelent.

Durabilitate

Foarte rezistente, cu componente de calitate și un cablu detașabil. Per total, un design superb.

Shure creează produse audio proiectate să reziste abuzului pe scenă sau în afara acesteia, așa că aceste căști sunt perfecte pentru cei ce au nevoie de o pereche de căști robuste.

Căștile au o rezistență bună împotriva umezelii și a transpirației, făcând din aceste model o opțiune foarte bună pentru sport.

Cablul detașabil oferă un nivel extra de durabilitate și poate fi înlocuit dacă este deteriorat. Aceasta este o funcție bună pe care multe căști din această gamă de preț nu o au.

Unii utilizatori susțin că acest cablu se poate detașa foarte ușor de căști, dar o potrivire bună, în timp ce folosești cablul cu memorie, ar trebui să prevină orice detașare accidentală.

Per total, te poți baza pe aceste căști să reziste timp de câțiva ani.

Caracteristici

Săculeț de transport, vârfuri extra, conector în formă de L de 3.5mm, însă nu are controale in-line.

Căștile SE215 vin cu un săculeț compact pentru transport, ce are un fermoar și o clamă. De asemenea, incluse la pachet sunt trei mărimi diferite de vârfuri și o ustensilă de curățat.

Conectorul în formă de L de 3.5mm este de calitate bună, dar utilizatorii cu telefoane în husă s-ar putea să trebuiască să scoată husa pentru a putea să conecteze căștile, depinzând de designul husei telefonului.

Modelul standard al căștilor SE215 nu are controale in-line, dar poți opta pentru modelul SE215m+ pentru control de volum in-line și microfon TalkBack.

Este disponibilă culoare neagră și designul transparent, iar opțiunea de alb este doar pentru modelul ce are controale in-line.

Chiar și cu câteva opțiuni de culori, designul căștilor nu va câștiga prea mult puncte pentru estetică, mai ales când este comparat cu alte branduri. Acest lucru este okay dacă interesul tău principal este pentru calitatea sunetului.

Citește și: Top 10 cele mai confortabile căști earbuds

Sunet

Au un sunet extrem de bine balansat, cu puține distorsiuni, iar sunetele înalte sunt precise. Sunetul este minunat pentru prețul cerut.

Pentru un preț mai mic de 500 RON, aceste căști oferă un sunet excelent, ce rivalizează cu multe căști pentru audiofili.

Per total, profilul sunetului poate fi caracterizat ca balansat, bogat și plin.

Shure au folosit un singur driver pentru aceste căști, deci sunetul s-ar putea să nu pară chiar așa de puternic precum al modelelor cu două drivere, ce costă de două sau de trei ori mai mult, dar designul este destul de impresionant.

Frecvențele înalte sunt articulate, dar nu foarte ascuțite sau pătrunzătoare. Sunetele mijlocii sunt precise și clare, fără a fi greoaie sau tulburi. Sunetele joase sunt calde, naturale și balansate.

probabil că nu sunt cea mai bună alegere pentru tine, dar dacă apreciezi un spectru al frecvenței mai balansat, SE215 oferă o calitate a sunetului excepțională.

Muzicienii și cântăreții ce au nevoie de o pereche de căști in-ear vor beneficia de o calitatea a sunetului îmbunătățită și de o potrivirea în ureche bună și confortabilă.

Audiofilii ce au căști mai scumpe probabila că vor considera aceste căști ca fiind entry-level. În timp ce este adevărat că soundstage-ul nu este la fel de larg sau profund precum modelele high-end, SE215 sunt extrem de versatile și bine balansate.

Găsirea unui set excelent de căști poate fi o provocare. Să găsești un model ce este destul de robust pentru folosirea de zi cu zi e și mai greu. Shure SE215 oferă mai mult decât te aștepți în ambele categorii, iar pentru un preț mai mic de 500 RON, ar trebui să le iei în considerare.

Verifică preț Shure SE215 aici!

Sony MDR-XB90EX

Căști in-ear Sony MDR-XB90EX Extra Bass

Pro

 • Reacția bass-ului este profundă, numai bune pentru iubitorii de bass
 • Cele mai bune căști pentru iubitorii de bass, la un preț mai mic de 500 RON
 • Vârfurile sunt confortabile
 • Izolarea fonică pasivă este bună

Contra

 • Designul carcasei este mare
 • Nu au controale in-line

Concluzie: Cele mai bune căști in-ear pentru iubitorii de bass de pe piață

Notă: Căștile XB90EX nu mai pot fi cumpărate din cauza unor probleme de aprovizionare. Acest lucru este probabil temporar, însă deja ne uităm după alternative.

Dacă ești în căutare de un bass puternic, atunci Sony este câștigătorul, împreună cu căștile MDR-XB90EX. EX vine de la Extra Bass. Da, au extra bass și ceva mai mult.

Aceste căști s-au clasat pe locul 1 în lista noastră de “Top 7 cele mai bune căști cu bass,” deci știi deja că vor fi excelente pentru iubitorii de bass.

Ce este în cutie?

 • Căștile in-ear Sony MDR-XB90EX
 • 7 perechi de vârfuri (silicon și spumă)
 • Clamă pentru haine
 • Husă de transport cu fermoar
 • Ghidul utilizatorului

Confort

Căștile sunt confortabile, cu o potrivire ermetică, izolare fonică și un design mai mare.

Aceste căști se potrivesc bine și ermetic, din cauza mărimii destul de mari.

Căștile MDR-XB90EX vin cu câteva mărimi diferite de vârfuri din silicon de calitate, ce oferă o gamă largă de opțiuni pentru potrivirea în ureche pentru fiecare utilizator.

Este posibil ca unii utilizatori să vrea să încerce vârfuri alternative din spumă în cazul în care potrivirea dorită nu este atinsă după câteva sesiuni de ascultare. Prin acest mod se poate intensifica sigilarea ermetică, pentru a atinge o calitate maximă a bass-ului.

Izolarea fonică este foarte bună, iar designul sigilat al carcasei face o treabă bună în a opri scurgerea de sunete, atâta timp cât căștile sunt potrivite bine.

Chiar dacă potrivirea este ermetică, aceste căști s-ar putea să nu fie excelente pentru exerciții sau medii de activitate sporite.

Forma și nivelul de confort al căștilor fac din acest model o opțiune excelentă pentru ședințele mai lungi de ascultare.

Durabilitate

Calitatea construcției este bună, iar cablul este rezistent la încurcare.

Calitatea construcției este foarte solidă și nu există componente slabe în jurul carcasei lucioase din plastic.

Cablurile ce intră în fiecare cască au o detensionare puternică și flexibilă.

Cablul are un cord plat cauciucat ce este rezistent la încâlcituri, ceea ce adaugă la durabilitatea generală a acestui produs.

Funcții

Vârfuri extra, conector în formă de L de 3.5mm, nu au controale in-line sau accesorii extra.

Alături de căștile Sony este oferită și un săculeț cu fermoare, ce are doua buzunare din plasă pentru a depozita vârfurile extra, cablurile sau adaptoare.

Cablul are un conector compact în formă de L de 3.5mm, ce ar trebui să funcționeze cu mare parte din dispozitivele moderne și cu carcasele acestora.

Acest model nu are control in-line sau microfon TalkBack. Aceste căști sunt doar pentru a asculta muzică.

Per total, designul este atractiv și arată modern, însă este oferită doar o opțiune de culoare, gunmetal gri închis cu un căpăcel de nichel și un cablu negru.

Citește și: Top cele mai bune 7 căști earbuds clasice

Sunet

Este o alegere de top pentru iubitorii de bass. Bass-ul este puternic, sunetele de mijloc sunt balansate, sunetele înalte sunt clare și ies în evidență în mix.

Aceste căști oferă o calitate excepțională a bass-ului, ce este mare și spațioasă, fără a fi greoaie sau tulbure.

Multe căști nu oferă frecvențe sub-bass, dar aceste căști Sony au destul de multă energie în zona sunetelor joase.

Dacă deja ai setările EQ crescute pe dispozitivul de redare, s-ar putea să vrei să le scazi pentru a nu copleși căștile cu sunetele joase.

În ciuda prezenței mari a bass-ului, spectrul frecvențelor este destul de bine controlat, iar soundstage-ul este destul de amplu.

Frecvențele mijlocii sunt balansate și în general calde, cu o reproducere vocală bună.

Frecvențele înalte sunt bine pronunțate și clare precum cristalul.

Pentru unii dintre utilizatori, sunetele înalte pot părea puțin aspre sau stridente, dar dacă stimulezi puțin sunetele înalte, atunci acesta este un lucru bun, mai ales cu căștile care se concentrează pe gama de frecvențe joase.

Din cauza prezenței bass-ului stimulat, căștile MDR-XB90EX nu pot fi puse în categoria căștilor pentru audiofili, însă pentru iubitorii de bass sau pentru ascultătorii de muzică hip-hop sau electronică, aceste căști vor fi apreciate din cauza reacției bine configurate.

Când sunt folosite pe scenă, cântăreții la bass sau toboșarii vor beneficia din cauza conturării frecvențelor acestor căști, din moment ce au bass-ul și sunetele înalte stimulate.

Disponibile la un preț sub 500 RON, aceste căști Sony sunt una dintre cele mai bune perechi de căști cu bass profund, de pe piață.

Doar să fii pregătit pentru o durată mai mare de livrare, deoarece aceste căști sunt importate din Japonia. De asemenea, trebuie să ai grijă și cu garanția, este posibil ca aceste căști să ofere garanție doar în Japonia.

ThinkSound MS01

Căști in-ear ThinkSound MS01

Pro

 • Reacția frecvențelor este caldă și balansată
 • Carcasă compactă din lemn și aluminiu
 • Izolare fonică bună
 • Cablu rezistent la încâlceli, cu o clemă atașată

Contra

 • Nu au control in-line
 • Conectorul în unchi, de 3.5mm, iese în evidență decât cele ale altor stiluri similare

Concluzie: O pereche de căști in-ear ce arată și sună bine, la un preț accesibil

Având un design atractiv, cu lemn real și aluminiu, ThinkSound MS-1 este un competitor puternic pentru cei ce sunt în căutare de căști ce sună la fel de bine precum se aud.

Aceste căști s-ar putea să nu fie bune pentru antrenamente, dar calitatea construcției, atenția la detalii și calitatea sunetului sunt de top.

Ce este în cutie?

 • Căștile in-ear ThinkSound MS-1
 • 4 perechi de vârfuri din silicon
 • 2 cârlige de ureche
 • Clamă de haine
 • Săculeț de transport
 • Ghidul utilizatorului

Confort

Patru mărimi de vârfuri din silicon cu o izolare fonică bună, iar cârligele de urechi oferă o potrivire stabilă.

Cele patru mărimi diferite (S/M/L/XL) de vârfuri moi din silicon sunt foarte confortabile.

Din cauza carcasei relativ mici, este ușor să îți potrivești căștile în urechi.

Cârligele de urechi sunt oferite ca o componentă separată pentru medii mai active. În timp ce sunt confortabile, prinderea și stabilitatea sunt puțin slăbite, ceea ce le face o pereche mai bună pentru folosirea nu foarte activă.

Izolarea fonică este destul de bună. Din cauza folosirii driverului dinamic ventilat, doar foarte puțin sunet se va scurge la volume înalte.

Unii utilizatori s-ar putea să prefere o potrivire mai ermetică folosind vârfuri de la părți terțe.

Durabilitate

Cablul rezistent la încâlceli este excelent, au o detensionare bună, iar rezistența este decentă.

Cablul cauciucat și rezistent la încâlceli este de o calitate bună și are conectori calitativi.

Detensionarea este decentă, dar presiunea excesivă poate face ca și cablul să fie scos din carcasa căștilor.

Componentele din lemn și aluminiu sunt foarte solide și robuste. Primele modele ale căștilor MS01 au avut însă probleme cu lipitura dintre piesele de aluminiu cu cele din lemn așa că ai grijă și la acest aspect.

Producătorul pare să fie destul de receptiv când vine vorba de probleme de garanție, iar cei ce cumpără modele noi, vor vedea cât de bună este rezistența acestor căști.

Caracteristici

Un conector în formă de L de 3.5mm, pachetul prietenoasă cu mediul, însă nu au controale in-line, dar finisajul din lemn și aluminiu arată bine.

Este clar că cei de la ThinkSound au făcut un efort intenționat să producă și să ofere aceste căști ca pe un produs prietenos cu mediul, alături de săculețul cu șnur din bumbac.

Conectorul de 3.5mm este în mare parte drept, dar are un unghi de 45˚ prin care iese cablul și este detensionat.

MS01 nu au controale de volum in-line și nici microfon TalkBack.

Cele două cârlige din plastic pentru urechi sunt oferite pentru folosirea în mediile mai active.

Carcasa din lemn conține un driver de 8mm și vârfuri din silicon ce se atașează de corpul de aluminiu lucios.

Per total, sunt un set foarte atractiv de căști.

Sunet

Este cald, balansat și cu tonuri naturale, iar soundstage-ul este detaliat. Sună ca și căștile ce sunt mult mai scumpe decât acestea.

Calitatea sunetului este categoria în care ThinkSound MS01 strălucesc.

Sunetele joase sunt controlate și ferme, dar nu copleșitoare sau greoaie.

Cele mijlocii sunt fine, iar sunetul se aude excelent cu instrumente acustice.

Sunetele înalte sunt puternice și clare, fără a avea prea multe șuierături.

Aceste căști nu îți vor oferi o experiență de bass îmbunătățită pentru cei ce caută extra stimuli în zona frecvențelor foarte joase. Dar, în sunetele joase sunt calde și chiar destul de puternice.

MS01 excelează în a reproduce sunetele acustice și muzica clasică. Rockul contemporan și muzica electronică pot suna puțin mai tulburi și mai puțin articulate în zona sunetelor mijlocii, dar sunetele înalte sunt bine balansate și copleșesc orice adunare acustică.

Cele mai multe căști suferă din cauza zgomotului cablului, iar acestea nu sunt o excepție. Zgomotul este redus prin folosirea cârligelor de ureche, ce adaugă puțină detensionare și control de mișcare al cablului, atunci când este purtat peste urechi.

Dacă îți place nuanțele instrumentelor muzicale acustice și subtilitatea caldă a vocilor bogate, atunci ThinkSound MS01 este un set de căști grozav, cu un stil atractiv și un design prietenos cu mediul.

Verifică preț ThinkSound MS01 aici!

HiFiMan RE-400

Căști HiFiMan RE-400

Pro

 • Sunt balansate, iar reacția frecvențelor este în general naturală
 • Sunetele mijlocii puternice sunt perfecte pentru o varietate de stiluri muzicale
 • Este inclus un săculeț de calitate cu fermoar
 • Carcasa din aluminiu este minimalistă și compactă
 • Izolarea fonică este bună, cu niște vârfuri ce se potrivesc bine

Contra

 • Reacția frecvențelor joase nu este potrivită pentru iubitorii de bass
 • Microfonia poate fi o problemă dacă porți cablul în jos

Concluzie: Au un sunet balansat, cu rezistență și confort bune, toate la mai puțin de 300 RON.

Nu lăsa aspectul și recenziile mai vechi să te înșele, merită să asculți la acest set de căști.

HiFiMan continuă îmbunătățirea calității modelului RE-400. Ultima versiune oferă un sunet excelent în mod constant, cu o detensionare mai robustă decât modelele anterioare.

Ce este în cutie?

 • Căștile in-ear HiFiMan Re-400
 • 8 perechi de vârfuri din silicon
 • Clamă pentru haine
 • Husă de cărat cu fermoar
 • Manualul utilizatorului

Confort

Vin la pachet cu multe mărimi de vârfuri din silicon. Au o izolare fonică excelentă și un design ușor.

Aceste căști sunt destul de compacte, iar vârfurile din silicon oferite (cu o singură flanșă sau cu două) permit utilizatorilor să își personalizeze căștile pentru propriile urechi.

Este ușor să ajungi la o potrivire bună, făcând aceste căști excelente pentru izolare fonică ambientală.

Designul ușor al căștilor RE-400, combinat cu vârfurile moi, oferă ore întregi de confort atunci când le folosești.

Utilizatorii pot ține firele sub sau deasupra urechilor iar căștile au un „slider” care să țină cablurile împreună.

Durabilitate

Detensionarea este îmbunătățită, carcasă robustă, serviciul relații clienți este de ajutor.

Versiunile mai vechi ale acestui model au avut probleme notabile cu detensionarea. Se pare că cei de la HiFiMan au ascultat și au îmbunătățit calitatea detensionării cablului la ambele capete.

Carcasa din aluminiu este robustă și nu se separă ușor, precum alte căști ieftine ce pățesc acest lucru.

Aspectul negativ de care s-au plâns unii utilizatori sunt driverele care se strică intermitent. Deși, serviciul de relații clienți al companiei este foarte receptiv, iar programul de reparare/înlocuire este satisfăcător.

Caracteristici

Conector în unghi de 3.5mm, husă de transport cu fermoar, multe mărimi de vârfuri.

Husa de calitate și faptul că aceste căști vin cu multe vârfuri din silicon sunt alte îmbunătățiri față de modelul anterior.

Conectorul de 3.5mm are o ieșire compactă și unghiulară de 45°.

Designul carcasei din aluminiu este destul de rezistentă la apă și transpirație, făcându-le o alegere rezonabilă pentru exerciții.

Controlul de volum in-line și microfonul TalkBack sunt disponibile pentru modelele îmbunătățite (număr de părți separate pentru dispozitivele Apple și Android).

Citește și: Top 15 cele mai bune căști in-ear ieftine

Sunet

Au un sunet excelent la un preț mai mic de 500 RON, o reacție aproape neutră, însă nu sunt proiectate pentru iubitorii de bass.

Aceste căști sunt un jucător foarte competitiv pe piața căștilor de sub 500 RON și au un respect pentru calitatea sunetului.

Sunetele înalte sunt clare și detaliate, fără a fi prea slabe sau prea stridente.

Sunetele mijlocii au niște putere, dar sunt balansate în același timp. Muzica rock este ușor de ascultat cu aceste căști.

Sunetele joase sunt în general balansate, calde și profunde. Chiar dacă bass-ul este puțin accentuat, nu te va da pe spate.

Per total, designul driverelor căștilor RE-400 sună natural și fin, cu o gamă variată de valoare a performanței atunci când asculți o varietate de genuri muzicale.

Microfonia este minimă când porți cablurile peste urechi, dar poate fi mai observabilă când porți cablurile în jos.

Designul compact și sigilarea ermetică a vârfurilor oferă o izolare fonică și o reacție a frecvențelor responsabile.

Modelul Hifi-Man RE-400 continuă să fie îmbunătățit de producător și are aceeași performanță robustă a sunetului. Acestea sunt o pereche excelentă pentru cei ce caută un design ușoe și compact, cu un sunet plăcut.

Serviciul de relații clienți este atent și la dispoziție pentru orice problema de durabilitate, însă ultima versiune de căști pare să fie cea mai bună de până acum. Merită să arunci o privire.

Verifică preț HiFiMan RE-400 aici!

Brainwavz M2

Căști in-ear și accesorii Brainwavz M2

Pro

 • calitate a sunetului bună, cu sunete mijlocii bune
 • Preț accesibil
 • construcție rezistentă pentru prețul cerut
 • Cablu de 127cm, rezistent și cu o lungime bună
 • Raport calitate preț excelent

Contra

 • Nu s-a pus o atenție prea mare pe bass, acestea nu sunt căști pentru iubitorii de bass
 • Este posibil să nu se potrivească pe urechile mici

Concluzie: un raport calitate preț excelent într-o pereche de căști in-ear rezistente ce sună bine.

Dacă te-ai săturat de căștile ieftine , însă nu vrei să plătești prea mult pentru calitate de top, ar trebui să arunci o privire la Brainwavz M2. Calitatea solidă a construcției și bass-ul profund fac din aceste căști un pachet cu multă performanță.

Pentru prețul cerut, aceste căști in-ear oferă o valoare excelentă și stil.

Ce este în cutie?

 • Căștile in-ear Brainwavz M2 cu cablu OFC (cuplu fără oxigen) de 127cm
 • Vârfuri pentru căști (Complys S, Sony Hybrids S/M/L)
 • Clamă pentru haine și cârlig pentru urechi
 • Husă semi-hard, în formă de scoică
 • Ghidul utilizatorului

Confort

Se potrivesc superficial în ureche, însă nu cad. Sunt ușoare cu un confort bun.

Aceste căști in-ear nu intră foarte mult în ureche, dar stau destul de bine în timpul alergărilor sau activităților fizice. Brainwavz M2 se simt ușoare, dar stau foarte bine în urechi.

Unii utilizatori au susțin că aceste căști nu sunt foarte confortabile în canalele urechilor mai mici, în timp ce alții iubesc felul în care se potrivesc alături de vârfurile incluse cu care poți personaliza căștile Brainwavz M2.

Din moment ce Brainwavz M2 se potrivesc destul de superficial în ureche, utilizatorii ce au nevoie de căști pentru antrenamente s-ar putea să fie frustrați din cauza potriviri slabe în urechi. Vor cădea din urechi dacă te miști fără a le potrivi confortabil cu ajutorul vârfurilor potrivite.

Pentru majoritatea utilizatorilor se simt bine din momentul în care le scoți din cutie, dar dacă ai canalele urechilor mici, iar căștile in-ear nu sunt confortabile pentru tine, de obicei, atunci s-ar putea să vrei să iei în considerare o altă pereche de căști mai mici decât Brainwavz M2.

Izolarea fonică este bună, dar nu excelentă, din moment ce nu intră prea adânc în ureche.

Durabilitate

O calitate a construcției excelentă. Firele sunt de nădejde, concepute să reziste.

Brainwavz M2 au o calitate a construcției excelentă. Cablul de 127cm este unul dintre lucrurile bune: este destul de gros și rezistent la încâlceli. Despicătura în formă de Y este robustă, chiar dacă nu au o siguranță inclusă.

Conectorul are un capăt unghiular de 45o cu o detensionare bună. Pare să reziste bine la folosirea de zi cu zi. Aceste căști nu au inclus un microfon in-line.

Carcasa acestor căști este făcută din metal și plastic, și rezistă bine la impact sau deteriorare. Filtrul de protecție pentru difuzoare este din metal, nu din plastic sau țesătură. Per total, construcția este solidă și nu pare deloc ieftină.

Un dezavantaj este lipsa unui element de siguranță pe despicătura în formă de Y. Unii utilizatori au raportat că garnitura din cauciuc poate cădea de pe carcasă, însă o poți împinge foarte ușor înapoi cu degetul.

Caracteristici

O husă de transport cu o selecție de vârfuri.

Pachetul îți atrage privirea și prezintă căștile Brainwavz M2 bine. Cablul este lung, dar nu foarte lung, la cei 127cm. Husa de transport, inclusă în pachet, este destul folositoare pentru a-ți proteja căștile atunci când nu le folosești.

Nu au nici o funcție specială precum Bluetooth sau microfon, deoarece acestea sunt un set de bază de căști in-ear.

Aceste căști sunt gata de folosit din momentul în care le scoți din cutie, dar le poți personaliza cu o selecție variată de vârfuri din cauciuc, incluse în pachet.

Citește și: Cele mai puternice căști in-ear pentru bass

Sunet

Semnătura sunetului este balansată pentru prețul cerut. Bass-ul nu este prea puternic, deci nu sunt recomandate pentru iubitorii de bass.

Aceste căști micuțe produc un sunet excelent, dar bass-ul se simte puțin cam slab pentru anumite genuri muzicale. Căștile Brainwavz M2 oferă multe chestii la un preț accesibil, însă bass-ul bogat nu este una dintre acestea.

Unii utilizatori au raportat că bass-ul poate fi încet și slab. Per total, semnătura sunetului este oarecum întunecată, iar bass-ul lipsit de forță este vinovatul. Ai totuși parte de un bass decent având în vedere ca sunt earbuds dar să nu te aștepți ca hip-hop-ul sau muzica electronică să se audă foarte puternic cu aceste căști.

Sunetele mijlocii sunt mult mai bune decât cele joase. Brainwavz M2 redau vocile într-un mod cald, însă pianul și chitara nu sunt la fel de bine reprezentate. Sună vioi și clar, și primești multe la acest preț, având în vedere competiția.

Per total, Brainwavz M2 oferă multă valoare și un sunet decent pentru prețul cerut. Se pot compara însă destul de bine cu alte modele din categoria de sub 500 RON.

Verifică preț Brainwavz M2 aici!

Sennheiser Momentum In-Ear

Căști in-ear Sennheiser Momentum In-Ear

Pro

 • Un sunet de calitate înaltă cu un bass puternic și soundstage larg
 • Design ușor și stilizat
 • Potrivire confortabilă
 • Construcție rezistentă

Contra

 • Sunetele mijlocii nu sunt de ajuns pentru unele stiluri muzicale
 • Cablul nu este proiectat pentru a fi purtat peste urechi

Concluzie: Un model de căști in-ear excelent, la un preț accesibil, ce se poate compara cu cele mai bune perechi de căști.

Seria Momentum In-Ear oferă bass puternic într-un pachet ușor și atractiv.

Aceste căști s-ar putea să nu fie reglate pentru persoanele cu gusturi de audiofil, dar performanța audio a acestor căști in-ear de sub 500 RON este de nădejde și foarte abordabilă.

Confort

Designul ușor, potrivirea confortabilă, proiectate pentru a purta cablul în jos.

Primul lucru pe care îl vei observa la aceste căști o să fie ca designul fizic este puțin mai diferit decât al altor opțiuni disponibile.

Designul in-ear unic de la Sennheiser se potrivește foarte bine în ureche, iar construcția ușoară este confortabilă pentru ascultările lungi.

Vârfurile din silicon cu o singură flanșă oferă destulă izolare fonică, dar unii utilizatori s-ar putea să-și dorească să încerce vârfuri din spumă de la părți terțe sau vârfuri din silicon cu dublă flanșă, deoarece au un confort și o atenuare fonică mult mai bune.

Din cauza ieșirii cablului și a cercului de detensionare de pe căști, aproape că trebuie să le porți  cu firele în jos. Cablul poate fi purtat peste ureche, dar cel mai probabil vei simți o schimbarea în confort, comparat cu atunci când le porți cu el în jos.

O siguranță pentru cablu, poziționată deasupra controlului in-line, îți permite să controlezi cablul bine în timpul folosirii active.

Durabilitate

Componente de calitate, se folosesc bine de carcasa de plastic cu tuburi din oțel.

Designul unic din plastic este ușor, dar nu arată și nici nu se simte ieftin.

Detensionarea cablului este oferită printr-un cerc din plastic este destul de eficient fără a adăuga prea multă masă acestui ansamblu.

Tuburile din oțel inoxidabil ies din carcasa de plastic a căștilor și rezistă bine când schimbi vârfurile sau când le cureți.

Rezistența la umiditate este ok, însă aceste căști nu sunt impermeabile.

Sennheiser oferă o garanție standard de 2 ani pentru aceste căști.

Caracteristici

Au control in-line cu butoane, un conector subțire în formă de L, carcasă compactă, designul cablului este oval.

Momentum In-Ear nu vor oferi prea multe accesorii, însă primești o husă frumos modelată din neopren, ce include și cable management.

Sunt oferite patru mărimi de vârfuri din silicon, dar după cum am menționat mai devreme, unii utilizatori vor beneficia mai mult dacă încearcă spumă sau alte stiluri de vârfuri.

Jack de 3.5mm la 90o este compact și suficient de solid pentru folosirea de zi cu zi.

Cablul de 1.3m nu este rotund, dar nici plat. Designul oval/eliptic al cablului permite o folosire rezistentă la încâlciri, pe care te poți baza. În orice caz, are puțină memorie atunci când este folosit cu dispozitivul inclus pentru cable management.

Citește și: Cele mai rezistente căști in-ear

Sunet

Soundstage amplu, o energie a bass-ului excelentă, reacție în formă de V, se pot auzi microfonii.

Precum este comun cu multe căști in-ear, reacția bass-ului la Momentum In-Ear tinde să urmeze un profil al frecvențelor în formă de V, cu conținutul frecvențelor mijlocii având un declin în anumite genuri muzicale.

Deși, acest lucru nu înseamnă că lipsește din calitatea generală a sunetului.

Bass-ul puternic scoate în evidență experiența de ascultare cu aceste căști. Sunetele joase sunt scoase cu un atac rapid și o putere veritabilă.

Tonurile mijlocii pot fi percepute ca și cum ar lipsi, mai ales când asculți melodii ce includ chitara electrică/heavy rock.

Sunetele înalte sunt balansate cum trebuie și clare, fără a avea prea multe interjecții din cauza șuierăturilor. Partea mai de sus a sunetelor înalte tinde să fie pe partea strălucitoare, dar nu fac acest lucru incontrolabil.

Controlul zgomotului microfonic al cablului este mai mic decât media cu aceste căști Momentum In-Ear. Siguranța cablului ajută cu acest lucru, dar sunetul este mai observabil atunci când cablurile sunt purtate în jos, fără a folosi siguranța.

Sennheiser continuă să lucreze la îmbunătățirea calității seriei de căști Momentum cu modelul in-ear și calitatea generală a materialelor, dar și cu performanța audio de care poți depinde.

Iubitorii de bass vor aprecia reacția îmbunătățită a frecvențelor joase.

Utilizatorii ce sunt în căutare de un mix de stil, confort și calitate, vor dori cu siguranță să le acorde acestor căști o șansă.

Verifică preț Sennheiser Momentum In-Ear aici!

Etymotic Research MC5

Căști in-ear Etymotic Research MC5

Pro

 • Sunetul este clar și detaliat cu o semnătură a sunetului balansată
 • Vin cu o varietate de stiluri și mărimi de vârfuri
 • calitate a construcției excelentă la un preț accesibil
 • Filtre extra și o unealtă de înlocuire sunt bonus

Contra

 • Microfonie
 • Nu sunt pentru iubitorii de bass

Concluzie: Multe accesorii cu un sunet extra detaliat și un design durabil.

Când ai nevoie de o pereche decentă de căști in-ear cu o performanță bună și la un preț decent, merită să arunci o privire la Etymotic MC5 înainte să cumperi altă pereche. Oferă o performanță excelentă într-un pachet mic și, în plus, cutia include multe accesorii ce vin la pachet.

La acest preț, nu poți nega valoarea oferită de Etymotic MC5.

Ce este în cutie?

 • Căștile in-ear Etymotic MC5 cu cablu de 120cm
 • Extra filtre și o unealtă de îndepărtare a filtrelor
 • selecție de vârfuri de diferite mărimi și stiluri
 • Un săculeț negru de transport și clamă pentru haine
 • Manualul utilizatorului

Confort

Potrivirea este confortabilă cu cele trei flanșe sau cu vârfuri din spumă.

Căștile Etymotic MC5 sunt foarte confortabile dacă ești obișnuit deja cu vârfuri cu trei flanșe. Pentru utilizatorii noi, s-ar putea să dureze ceva timp până te obișnuiești cu ele în ureche. Dacă se simt prea ciudat, Etymotic vin la pachet și cu vârfuri tradiționale din spumă.

Izolarea fonică este excelentă cu vârfurile cu trei flanșe și destul de bună cu vârfurile din spumă. Căștile se potrivesc destul de confortabil în ureche și oferă o izolare fonică excelentă pentru utilizator. Etymotic estimează izolarea între 32-42dB când folosești vârfurile cu trei flanșe și le bagi bine în ureche.

Cablul de 120cm oferă puțin spațiu de mișcare, însă nu este așa de lung încât să devină greoi.

Cu patru vârfuri disponibile în două stiluri diferite, este ușor să găsești o potrivire bună pentru a avea parte de o izolare fonică bună și o poziționare confortabilă pentru când faci exerciții sau doar te miști pe ritmurile muzicii.

Durabilitate

O construcție solidă ce rezistă, iar filtrele sunt înlocuibile.

Vârfurile căștilor Etymotic MC5 vin cu o garanție de 2 any, deci știi că se mândresc cu calitatea construcției. Carcasa de metal este solidă și rezistă la abuz. Cablul este puternic și întărit cu Kevlar pentru a rezista mai bine.

Designul detensionării este bine făcut cu destulă flexibilitate pentru a rezista folosirii de zi cu zi. Etymotic MC5 ar trebui să reziste mult timp dacă ai grijă de ele (și dacă ai grijă să nu le arunci în mașina de spălat).

Unii utilizatori au raportat sunete microfonice de la cablu, dar situația se îmbunătățește dacă folosești clema pentru haine, inclusă în pachet de către producător. Filtrele sunt ușor de schimbat cu rezervele incluse, iar în pachet este și o ustensilă ce o să te ajute să le scoți pe cele vechi.

Caracteristici

Multe accesorii ce vin la pachet.

Ceea ce pare un pachet normal de căști vine încărcat cu multe funcții și accesorii. Husa de cărat conține căștile și tot ce vine în plus la pachet. Ai o mulțime de alegeri când vine vorba de vârfuri pentru căști, din spumă sau cu din silicon cu trei flanșe.

Cu o construcție generală solidă și cu un driver personalizat de 8mm, cu bobină neodimium ce se mișcă, primești un pachet mare la un preț mic. Nu te aștepta la ceva extra precum Bluetooth, la acest preț. Căștile Etymotic MC5 oferă o valoare excelentă pentru cumpărătorii ce vor să salveze niște bani.

Citește și: Cele mai bune căști pentru antrenament

Sunet

Sunet vioi și clar, cu detalii excelente, însă nu sunt pentru iubitorii de bass.

Aceste căști Etymotic sunt excelente la acest preț, din moment ce oferă un sunet foarte clar. Sunetul este cald și uscat, cu note vioaie și o claritate a instrumentelor decentă.

Unii utilizatori se referă la sunetul căștilor Etymotic ca și “analitic” din cauză că fac produse strălucitoare și neutre. Modelul MC5 nu este o excepție, chiar dacă, când vine vorba de preț, sunt la capătul listei.

Bass-ul are o textură bună, dar îți poți da seama că aceste căști nu sunt ceva de top când vine vorba de MOVING AIR. Nu te aștepta la sunete joase foarte bune, dar aceste căști pot scoate un nivel decent de bass.

Sunetele mijlocii și cele înalte sunt vioaie și clare, iar căștile Etymotic MC5 se compară bine cu alte căști mai scumpe de 500 RON.

Per total, Etymotic MC5 oferă o valoare excelentă cu o mulțime de accesorii. Au o garanție solidă și o calitate a construcției bună, nu ai cum să greșești cu acest preț. Nu te aștepta la o calitate de top a sunetului de la această pereche de căști, dar aceasta este cea mai bună alegere fără a mai cheltui niște bani în plus.

Verifică preț Etymotic Research MC5 aici!

Bonus – Cele mai bune earbuds sub 1000 RON

RHA T10i

Căști in-ear RHA T10i

Pro

 • Au un bass puternic și detaliat
 • Un pachet de accesorii și o husă de transport excelente
 • Izolare fonică bună
 • Design solid
 • Vârfurile și potrivirea sunt confortabile
 • Garanție de 3 ani
 • Sunetele microfonice sunt mici

Contra

 • Semnătura sunetului tinde către spectru de frecvențe joase
 • Carcasa din oțel inoxidabil se poate simți grea pentru unii utilizatori

Concluzie: Cele mai bune căști in-ear pe care le poți lua la mai puțin de 1000 RON.

RHA oferă o pereche de căști in-ear solidă, confortabilă și atractivă cu modelul T10i.

Construcția din oțel inoxidabil și pachetul ce include multe accesorii o să impresioneze cu siguranță, iar calitatea sunetului este cu adevărat remarcabilă.

Confort

O potrivire sigură cu cârligele de ureche ce se pot modela pentru a sta mai bine. Izolarea fonică pasivă este bună, dar cu o siguranță slabă pentru cablu.

Oțelul inoxidabil este foarte rezistent, dar este și greu, în special când este comparat cu carcasele din plastic ce sunt mai comune la căști. În ciuda acestui fapt, T10i sunt foarte confortabile și menține un profil mic în ureche.

Izolarea fonică este rezonabilă, oferind o atenuare a sunetului de fundal, fără a te izola complet de mediul înconjurător. Multitudinea de mărimi de vârfuri îți permite să selectezi o opțiune ce balansează confortul și sigilarea.

Siguranța cablului este cel mai slab element de design. Microfonul TalkBack și controlul de volum in-line împiedică această siguranță din a fi prea strâmtă.

Durabilitate

Construcția solidă cu atenție la detalii și cu un cablu extra rezistent.

Un lucru ce iese în evidență la aceste căști sunt atenția la detalii pentru fiecare componentă. Chiar și detensionarea și accesoriile par să aibă același nivel de calitate a construcției precum carcasa din oțel inoxidabil.

Singurul punct în minus al căștilor T10i este cablul cu memorie/cârligul pentru urechi din apropierea earbud-urilor, pot fi deteriorate ușor dacă sunt îndoite prea repede.

Dacă ai vreo problemă, RHA asigură o garanție de 3 ani.

Caracteristici

O gamă excelentă de accesorii, control in-line, conector drept, plus filtrele de frecvență pentru o reglare personalizată.

Controlul in-line are 3 butoane și un microfon TalkBack, cu o calitate ce nu trebuie neglijată, deoarece sunt mult mai bune decât ale altor branduri ce oferă această funcție.

Jackul drept de 3.5mm are un înveliș din oțel inoxidabil și o detensionare bună la ieșirea din cablu.

Husa de transport rectangulară vine cu un set complet de vârfuri din silicon și spumă.

Mai este un lucru în plus, ce nu este găsit în mod normal la căștile de acest preț: un set de 3 filtre diferite pentru frecvență, pentru a putea schimba profilul sunetului la aceste căști.

Sunet

O calitate a sunetului excelentă, cu o atenție pentru frecvențele bass-ului. Microfonul este peste medie.

Sunetul folosit în drivere dinamice ale RHA 770.1 este folosit și la T10i și este puternic și plin.

În timp ce este adevărat că semnătura generală a sunetului este mai caldă și mai întunecată decât unele persoane ar aprecia, sunetele mijlocii și cele înalte nu sunt compromise. Dacă ești audiofil, aceste căști s-ar putea să te surprindă.

Bass-ul este detaliat și puternic, chiar dacă tonurile de mijloc ale bass-ului par se ciocnesc cu tonurile  de medii și joase.

Sunetele mijlocii sunt bogate, dar se pot simți neglijate când asculți anumite genuri muzicale. Vocile și instrumentele acustice beneficiază de tonurile calde oferite de aceste căști.

Sunetele înalte sunt prezente și articulate, dar brilianța și scânteia în spectrul sunetelor înalte se pot simți copleșite de prezența extinsă a sunetelor joase.

Folosind filtrele de frecvență o sa te ajute să atingi semnătura sunetului pe care o vrei, indiferent de …

Aceste căști nu se pot clasifica doar ca și căști pentru iubitorii de bass, dar oferă un bass excelent. Iar dacă nu ești un iubitor de bass, aceste căști oferă un sunet audio excelent, doar să folosești filtrele audio incluse în pachet.

Cârligele pentru urechi ce se pot modela, fac o treabă bună în a reduce sunetul de microfonie din cablu, din acest motiv, T10i, sunt excelente pentru a fi folosite în mediile active.

Designul confortabil și durabil al acestor căști in-ear asigură o folosire de termen lung excelentă. Calitatea sunetului poate fi reglată pentru cele mai mofturoase cerințe.

RHA oferă un alt produs excelent ce sună excelent la acest preț, sub 1000 RON.

Verifică preț RHA T10i aici!


Citește și: