Căști gaming Onikuma K6 roșii.

Review Onikuma K6 – Cască de gaming ieftină

Ce fel de căști pentru gaming puteți cumpăra sub 150 RON în ziua de astăzi?

Onikuma K6 (cunoscute si sub numele de Onikuma II) este cel mai nou model de la această companie de gaming cu produse făcute pentru cei cu buget mai mic. Costând 150 RON, acestea sunt unele dintre cele mai ieftine căști pe care le puteți cumpăra. Dar în ciuda acestui fapt, sunt căști bune care funcționează foarte bine.

Dacă ești în căutare unei pereche de căști pentru gaming grozavă, aceasta este una dintre ele.

Pro si contra

 Ieftine
 Valoare uimitoare pentru preț
 Confortabile, având cupe mari și moi pentru urechi
 Microfon de calitate
 Compatibile AUX

 Se pot încălzi după perioade lungi de folosință
 USB-ul nu suportă sunet, doar led-urile

Specificații

Tip: Căști Over-Ear
Conectare: 3.5 mm (în forma de I) / USB (numai pentru LED-uri)
Design: Closed-back

Căști

Mărime difuzor: 50mm
Frecvență de răspuns: 20 Hz – 20,000 Hz
Impedanța: 32ohm
Greutate: (453g) (Include firele)
Lungime cablu: 2.2 m
Microfon si telecomandă: Microfon, telecomandă pe fir
Rezistență la apă: Nu

Microfon

Tip: Microfon pliabil
Design: Uni-direcțional
Mute: buton pe telecomandă

Ce vei găsi în cutie?

  • Căști de gaming Onikuma K6
  • Adaptor AUX 4 pini la AUX 3 pini dublu
  • Manual de utilizare

Căști gaming Onikuma K6.

Potrivire și confort

Primul lucru pe care îl observați când scoateți căștile din cutie sunt cupele mari de urechi.

Sunt mai mari decât majoritatea cupelor de pe alte căști de gaming. Doar prin mărimea lor, ajută la confortul pe termen lung în sesiunile lungi de gaming.

Căptușeala este făcută dintr-o spumă moale acoperită cu piele falsă pentru extra protecție.

Căștile sunt destul de grele (aproximativ 450 g), dar asta nu diminuează deloc dintr-o experiență confortabilă.

Cu o bandă pentru cap extensibilă, se poate potrivi pe capetele mari cât și pe cele mai mici. Căptușeala de pe bandă nu este foarte groasă, dar suficient cât să protejeze împotriva disconfortului.

Cupele de urechi sunt mari, și vor reuși să acopere și cele mai mari urechi. Deși mărimea este perfectă pentru un adult, s-ar putea să fie puțin prea mari pentru un gamer cu capul mai mic.

Pe interiorul bandei de cap se găsesc și indicații pentru care cască este stânga și care este dreapta.

Sincer, este surprinzător cât de confortabile sunt aceste căști, pentru că nu te aștepți la așa ceva la un preț așa de mic.

În contrast, singurul lucru negativ este că se încălzesc dacă sunt purtate pentru perioade lungi de timp. Acum, asta nu va fi o problemă pentru majoritatea oamenilor, dar dacă transpiri abundent, s-ar putea să nu fie căștile potrivite pentru tine.

Vezi și review-ul nostru pentru cele mai bune căști de gaming.

Izolare fonică

Cum este standard pentru majoritatea căștilor cu cupe de urechi, blochează o parte mare din sunetul de fundal și nu lasă nici foarte mult zgomot să iasă afară, așa că poți asculta muzică tare, sau te poți juca cu volumul ridicat fără sa deranjezi oameni din jur.

Aceasta este o pereche de căști de gaming foarte bună pentru oricine vrea mai multă intimitate, fie pentru a se juca, fie pentru a vedea un film.

În plus, zgomotul de pe cablu nu este o problemă, dat fiind ca frecarea lui nu intervine cu sunetul sau cu calitatea microfonului.

Telecomandă fir căști gaming Onikuma K6.

Durabilitate

Comparativ cu căștile de gaming high-end, acest set de căști este surprinzător de bine făcut. Deși designul nu este la fel de sofisticat, arătând rudimentar, se simte solid.

Banda pentru cap este flexibilă, arcuindu-se cu ușurința, fiind făcută din plastic cu un centru metalic pentru extra rezistență.

Microfonul se mișcă în trepte, cu o anumita rezistență între fiecare treapta, inspirând siguranță în construcția lui.

Firul microfonului poate fi modelat și va rămâne în respectiva poziție, asta este ceva ce și brandurile high-end ar putea adapta pe căștile lor.

Cablul este gros și acoperit cu un material care este la fel de bun ca și cel de pe o pereche de căști de gaming de 500 RON.

Singurul lucru iritant este telecomanda masivă de pe fir care are doar două funcții. Mute/Unmute și controlul volumului, dar este așa de mare încât ai crede ca ar avea mai multe funcții.

Nu este slabă, doar neobișnuit de mare, și devine iritantă când cablu este mișcat sau strâns.

Per total, aceste căști de gaming pentru buget mai mic sunt bine construite, și pot fi comparate cu seturi mult mai scumpe și își ascund prețul mic foarte bine.

Microfon căști gaming Onikuma K6.

Caracteristici

Deși ai crede ca acest set susține sunet prin USB, nu o face.

USB-ul este folosit doar de către luminile LED.

Acest fapt este puțin dezamăgitor, dar hei, este un set de căști ieftin.

Microfonul arată și se simte ca și cum ar fi de la un set premium de gaming. Nu îți poți da seama că este ieftin.

Este rezistent (cum a fost menționat și mai sus), dar este și flexibil, și poate fi pus în orice poziție, lucru care ajută cu calitatea vocii.

Te-ai aștepta ca microfonul să fie prost, dar nu este cazul. Funcționează perfect.

L-am folosit într-o conferința și am întrebat toți participanții cum se aude, nimeni nu a avut nimic negativ de spus.

Are un sunet clar care nu se întrerupe.

După multiple ore de gaming (jucând jocuri multi-player ca FPS-uri si RTS-uri), nu am avut nici o întrerupere. Microfonul uni-direcțional merge bine, dar s-ar putea să fie prea sensibil pentru un mediu zgomotos.

Poate fi pus pe mute cu întrerupătorul de pe telecomanda de pe fir, de unde se poate controla și volumul sunetului, dar volumul microfonului nu poate fi schimbat. Deși telecomanda este mare (definitiv mai mare decât am mai văzut la alte modele), te obișnuiești repede cu ea, și pentru că în timp ce te joci ești staționar, nu este prea deranjant.

Butonul de volum nu are cel mai bun design, luând ceva să te obișnuiești cu el. Fiind în carcasă, trebuie să aplici extra presiune pentru a îl mișca.

Cablul vine cu adaptor 3.5 mm (4 pini în 3 pini dubli), ceea ce îl face compatibil cu PC, Mac, PS4, Xbox One și orice alt dispozitiv de gaming ce suportă 3.5mm AUX.

Are o compatibilitate bună peste multiple tipuri de dispozitive.

Căști gaming Onikuma K6 multicolor.

Sunet

Calitatea audio este destul de bună. Dar nu vă așteptați la sunet de calitate ridicată pentru că plătiți putini bani.

Per total, sunetul este balansat, nici o gamă nu este dominantă peste restul, așa că setul acesta este bun pentru toate tipurile de muzică, jocuri și filme.

Deși sunetul nu poate fi comparat cu căști de audiofil, este destul de bun pentru un set de căști ieftine.

Cei de la Onikuma susțin că au 7.1 surround sound, ceea ce este în opinia noastră, doar un truc de marketing.

Căștile nu vin cu nici un fel de software, ceea ce ar fi necesar pentru a avea surround sound.

Susțin că aceste căști au un sistem stereo surround sound, ceea ce nu face sens. Căștile de gaming pot fi fie stereo, fie cu surround sound.

Credem ca sunt doar niște căști stereo normale cu un soundstage bun. Poți auzi unele dintre sunetele 3D și să îți dai seama de unde vin sunetele, dar există căști mai bune pentru asta (dar costă și mai mulți bani).

În schimb asta nu înseamnă că este un produs rău, pentru că, sincer, nu te poți aștepta la un surround sound real pentru mai puțin de 150 RON.

În concluzie, acesta este un set excelent de căști de gaming ieftine care oferă un audio peste așteptări și veți fi plăcut surprinși daca aveți așteptările setate rezonabil de jos.

Vezi și review-ul nostru pentru cele mai bune căști de gaming wireless.

Verdict

Daca aveți nevoie de o pereche de căști de gaming ieftine pentru voi înșivă sau pentru cei mici, Onikuma K6 sunt o alegere foarte bună. Rezistența, confortul sporit, performanța bună, și o calitate audio plăcută, toate astea pentru prețul foarte mic de sub 150 RON, sunt un chilipir.

Vrei o pereche de căști de gaming dar nu vrei să dai prea mulți bani? Încercă-le pe acestea, și vei vedea că deși sunt ieftine, oferă mai mult decât te vei aștepta.

Notă: Poți găsi aceste căști în mai multe variante de culori. Varianta multicoloră este însă un pic mai scumpă chiar dacă performanțele sunt aceleași. Poți verifica preț aici pentru aceasta.

Verifică preț Onikuma K6 aici!