Cutie, casti si accesorii Logitech G432.

Review căşti gaming Logitech G432

Merită să arunci o privire la Logitech G432 datorită performanței audio puternice, a conexiunilor versatile și a prețului rezonabil.

Ce ne-a plăcut

  • Sunetul bun
  • Potrivirea confortabilă
  • Conexiunile versatile

Ce nu ne-a plăcut

  • Design-ul învechit
  • Cupele slabe
  • Pentru cel mai bun sunet ai nevoie de o conexiune USB

Logitech G432 reprezintă o îmbunătățire mult așteptată a modelului G430 și are tot ce a făcut ca predecesorul să fie o pereche bună de căști, plus o performanță a muzicii mult mai bună. Dar, arată și se simt precum o pereche de căști veche de patru ani.

G432 îți merită atenția datorită performanței audio puternice, a conexiunilor versatile și a prețului rezonabil. Pe de altă parte, design-ul fizic al produsului nu a îmbătrânit la fel de bine și poți găsi niște căști de gaming mai bune dacă vrei să dai puțin mai mulți bani.

Casti Logitech G432.

Design

Îți aduci  aminte de Logitech G430: din plastic și ușoare, cu trăsături albastre și o banda de susținere flexibilă din oțel? G432 este versiunea puțin mai îmbunătățită. Cupele sunt din piele sintetică, nu din spumă, iar trăsăturile albastre sunt mult mai reținute.

Au și un microfon boom în partea din față a cupei stângi, însă nu se poate scoate, și un control de volum pe partea din spate. Nu au greșit aici, însă G432 a ratat șansa de a ține pasul cu design-urile mai rotunde, mai rezistente și mai moderne.

Partea mai interesantă este varietatea de conexiuni pe care o oferă G432. Din start le poți conecta la un dispozitiv printr-un cablu audio de 3.5mm. De asemenea, vin în pachet și cu un splitter pentru conexiuni de microfon sau audio separate și cu un adaptor USB. Nu sunt sigur că era necesară includerea ambelor conexiuni, din moment ce splitter-ul și adaptorul USB funcționează bine pentru gaming-ul pe PC, însă este mereu plăcut să ai parte de mai multe opțiuni.

Confort

G432 se simt destul de confortabile, însă câteva ajustări în plus le-ar fi făcut-o mai bună. Cupele din piele sintetică nu apasă prea mult pe urechi, în special după ce porți căștile timp de câteva ore. Prima dată când mi-am dat căștile jos am fost surprins să văd transpirație nu doar pe cupe, ci și pe banda de susținere din spumă. Cupele se simt cam slabe.

Cupele din piele sintetică nu apasă prea tare pe urechi, însă se vor încinge, mai ales dacă ai purtat setul de căști timp de câteva ore.

Am împrumutat căștile unui coleg ce a fost de acord cu cele spuse de mine, în special cu faptul că au niște cupe ce se simt slabe. Deși, el a susținut ca pielea sintetică este suplă, iar setul de căști a fost ușor de purtat.

Performanța gaming

O zonă în care G432 s-a descurcat bine a fost performanța din jocuri – cel puțin când erau conectate prin USB. Setul de căști a oferă un sunet programabil bogat pentru jocuri precum Destiny 2, World of Warcraft și Starcraft: Remastered, cu un echilibru excelent de bass și sunete înalte, și un soundscape ce s-a simțit aproape. Focurile de armă din Destiny 2, muzica techno din Starcraft și sunetele de luptă din World of Warcraft au fost reproduse clar.

Am avut o experiență cu dus și întors când am folosit doar cablul de 3.5mm. Sunetul nu era la fel de puternic și nici nu avea aceeași substanță pe PC, comparativ cu conexiunea prin adaptorul USB, chiar și atunci când m-am jucat aceleași jocuri. Deși, pe Nintendo Switch, sunetul a fost reprodus bine, oferind un echilibru între voci, efectele de sunet și muzică.

Setul de căști oferă un sunet programabil bogat pentru jocurile pe PC precum Destiny 2, World of Warcraft și Starcraft: Remastered, cu un echilibru excelent al bass-ului și al sunetelor înalte, având un soundscape ce se simte apropiat.

G432 oferă un sunet de calitate înaltă, însă vei avea parte de cea mai bună experiență pe un PC. Ia asta în considerare dacă preferi să te joci pe consolă.

Funcții

Dacă vei conecta G432 la un PC prin USB, vei putea să configurezi opțiunile de sunet în software-ul Logitech G Hub. Pe lângă sunetul surround DTS 7.1 ai parte și de slidere de egalizare, reducere a zgomotului și de alte funcții.

Din experiența mea, sunetul surround a fost puțin tulbure și mut, în timp ce sunetul surround a fost puternic și s-a simțit imediat, deci nu prea ai avea motiv să îl schimbi. Dar, este plăcut să ai opțiuni din care să alegi, în cazul în care vrei să experimentezi cu diferitele setări, sau dacă ai conținut optimizat pentru sunet surround.

De asemenea, microfonul este perfect pentru jocurile multiplayer, deși nu este cel mai atrăgător model de pe piață. Folosește-l pentru a comunica cu echipa, nu pentru înregistrări audio profesionale.

Casti Logitech G432.

Performanța muzicii

Poți avea parte de o performanță impresionantă a muzicii dacă ești dispus să configurezi opțiunile audio. Dar chiar și fără modificări, muzica se v-a auzi bine. Există o diferență clară între sunetele înalte și bass, iar frecvențele înalte nu creează distorsiuni.

Sunetul nu este la fel de bogat precum cel oferit de o pereche de căști audio dedicată, însă pentru un set de căști de gaming, la 400 RON, este mai mult decât ți-ai putea dori.

Pe de altă parte, G432 nu va putea fi folosit pe post de set de căști pentru ascultările pe fugă. Este un set mare și voluminos, iar microfonul nu poate fi scos. Deși, cupele se pivotează, deci dacă te duci la un turneu și trebuie să-ți iei căștile cu tine, le poți ține într-un ghiozdan.

Concluzie

După patru ani, G432 este un produs mult mai bun decât predecesorul, având niște difuzoare mai bune și câteva modificări inteligente ale design-ului. Însă multe minusuri ale predecesorului încă sunt prezente, inclusiv senzația ieftină și potrivirea imperfectă.

Per total, consider că G432 are mai multe lucruri pozitive de oferit. Sunetul jocurilor și al muzicii este bun și funcționează din prima pe orice sistem de gaming. Conexiunea USB oferă setului de căști un avantaj în fața competitorilor, însă dacă vrei să ai parte de o experiență mai simplă, printr-o conexiune de 3.5mm, G432 oferă și acest lucru.

Dacă îți permiți să plătești puțin mai mult, atunci HyperX Cloud Alpha, oferă un sunet puțin mai bun și este la fel de funcțional. Dacă vrei să economisești niște bani, atunci SteelSeries Arctis 3, la poate fi comparat când vine vorba de calitatea sunetului și de versatilitate. Dacâ nu, atunci G432 s-ar putea să fie setul potrivit de căști.

Verifică preț Logitech G432 aici!


Citește și: