Cele mai bune căști pentru gaming în acest moment

Aici vei găsi cele mai bune căști de gaming pentru orice gamer serios.

ModelRatingMicrofonConexiuneSunet Surround
HyperX Cloud Revolver SCăști gaming HyperX Cloud Revolver S.3.7Uni-direcțional
Detașabil
Buton de mute
USB/3.5 mmDolby 7.1
(doar pe USB)
Review
HyperX Cloud AlphaCăști HyperX Cloud Alpha4.2Uni-direcțional
Detașabil
Buton de mute
3.5 mmFărăReview
SteelSeries Arctis 7Căști SteelSeries Arctis 7 Wireless4.0Bi-direcțional
Detașabil
Buton de mute
Wireless USB
+ 3.5 mm cu fir
DTS Headphone:X 7.1Review
SteelSeries Arctis PRO + GameDACCăști gaming SteelSeries Arctis PRO + GameDAC.4.1Bi-direcțional
Detașabil
Buton de mute
3.5 mm
USB
Optic
DTS Headphone:X 7.1Review
Logitech G430Căști Logitech G4303.9Uni-direcțional
Ajustabil
Flip-to-mute
USB
3.5mm
Dolby 7.1
DTS Headphone: X
(doar pe USB)
Review
HyperX Cloud StingerCăști HyperX Stinger3.9Uni-direcțional
Ajustabil
Flip-to-mute
3.5 mmFărăReview
Sennheiser GAME ONECăști Sennheiser GAME ONE4.2Uni-direcțional
Ajustabil
Flip-to-mute
3.5 mmFărăReview
Sades A60/OMGCăști gaming Sades A60/OMG.4.0Omni-direcțional
Ajustabil
Flip-to-mute
USBFărăReview
Turtle Beach Stealth 350VRCăști gaming Turtle Beach Stealth 350VR.4.0Uni-direcțional
Detașabil
Buton de mute
3.5 mmFărăReview
Corsair VOID PROCăști gaming wireless Corsair Gaming VOID Pro4.1Uni-direcțional
Buton de mute
Wireless USBDolby 7.1Review
HyperX Cloud FlightCăști HyperX Cloud Flight4.1Uni-direcțional
Detașabil
Buton de mute
Wireless USB
+ 3.5 mm
FărăReview
Razer Kraken 7.1 Chroma V2 (USB)Căști gaming Razer Kraken 7.1 Chroma V2 (USB).4.1Uni-direcțional
Retractabil
Buton de mute
USBRazer Synapse 7.1Review

Te-ai plictisit de căștile tale vechi și folosite și vrei un set nou cu ultima tehnologie? Te ajutăm noi.

Alege dintre cele mai bune căști de gaming pe PC de pe piață. Ai o selecție largă de categorii, pentru toate gusturile, toate scopurile și toate bugetele. Dacă ești de parere că am uitat ceva, te rog să ne spui în comentarii.

Citește și:

HyperX Cloud Revolver S – Cele mai bune per total

Căști gaming HyperX Cloud Revolver S.

Dacă vrei cele mai bune căști pentru gaming pe PC trebuie să te uiți la HyperX Cloud Revolver S.

Sunt căști care îți oferă tot ce ai nevoie. Rezistente, cu o bentiță din metal, cupe mari de urechi, din spumă cu memorie, un microfon bun și o calitate audio excelentă. Au toate caracteristicile unor căști de calitate.

Te poți conecta fie printr-un port 3.5mm fie prin USB. Are un microfon integrat și telecomandă, pe un cablu împletit. Design-ul closed-back oferă o izolare fonică pasivă bună, și un microfon detașabil de calitate.

Au un audio detaliat, cu un soundstage grozav, alături de opțiunea Dolby 7.1 Surround Sound atunci când te conectezi prin USB. Cu toate acestea, vei înțelege de ce sunt căști foarte bune pentru gaming. Ai o imersiune mai bună în RPG-uri și te bucuri de poziționarea audio în FPS-uri.

HyperX Cloud Revolver S sunt cele mai bune căști per total pentru gaming pe PC, și ar trebui să fie alegerea ta de top.

Verifică preț HyperX Cloud Revolver S aici!

HyperX Cloud Alpha – Cele mai bune sub 500 RON

Căști HyperX Cloud Alpha

Aceasta este prima alegere pentru gamerii din toată lumea având un preț sub 500 RON. Căștile pentru gaming HyperX sunt populare și stabilesc standardele de ceva timp. Cel mai nou model prin cablu cu mufă de 3.5mm este Cloud Alpha.

Primești cupe mari de urechi, din spumă cu memorie, pentru un confort îndelungat. Design-ul closed-back oferă o izolare fonică pasivă bună. În plus, microfonul și cablu (cu telecomandă integrată) sunt detașabile.

Microfonul are o calitate bună, și în general nu distorsionează semnalul. Este unul dintre cele mai bune microfoane de pe piață. Rezistența căștilor este grozavă, cu o bentiță metalică și plastice trainice. Au un design care s-a dovedit că funcționează.

Adaugă la acestea o calitate audio mai bună decât a concurenței, și un preț sub 500 RON, și vei obține un câștigător.

Verifică preț HyperX Cloud Alpha aici!

SteelSeries Arctis 7 – Cele mai bune wireless

Căști SteelSeries Arctis 7 Wireless

SteelSeries Arctis 7 sunt cele mai bune căști wireless pentru gaming pe PC. Au tot ce își poate dori orice gamer avid de jocuri. Un design grozav, foarte confortabil și rezistent, și în același timp nu foarte sclipitor.

Design-ul closed-back ține zgomotul de fundal afară, iar în combinație cu un microfon bun, oferă o experiență multiplayer excelentă, cu performanțe bune de chat.

Raza wireless este de aproape 12m, iar bateria rezistă cam 24 de ore, ceea ce nu este prea rău. În plus, cupele mari și moi oferă un confort bun pentru sesiunile lungi de gaming.

Când vine vorba de audio, primești DTS Headphone:X 7.1 surround sound, iar asta oferă oricărui joc o experiența mai captivantă. În plus, calitatea audio este mai bună decât la majoritatea căștilor wireless.

Verifică preț SteelSeries Arctis 7 aici!

SteelSeries Arctis PRO + GameDAC – Cel mai bun audio

Căști gaming SteelSeries Arctis PRO + GameDAC.

În caz că vrei cea mai bună calitate audio, uită-te la pachetul SteelSeries Arctis PRO + GameDAC. Aceste căști premium de gaming prin cablu oferă o calitate audio excepțională.

Design-ul este același ca și la restul modelelor SteelSeries (rezistent și confortabil), dar cu mai mult stil și mai scump.

În acest pachet primești un convertor digital-analog și amplificator GameDAC. Face o mare diferență în calitatea audio. Primești mai multe detalii, claritate, și putere decât de la orice alte căști de gaming.

În plus, primești multe opțiuni de conexiune, 3.5mm, fibră optică și USB. Asta înseamnă că sunt compatibile cu PC, PS4 și Xbox One (toate versiunile). În plus, primești și toate bunătățile de la modelele mai vechi, ca spre exemplu, un microfon detașabil, fire detașabile, ChatMix și pad-uri confortabile de urechi.

În plus, primești materialele premium, o calitate audio mai bună (DTS Headphone:X V2.0) și GameDAC-ul pentru cea mai bună experiență audio a unor căști de gaming.

Verifică preț SteelSeries Arctis PRO + GameDAC aici!

Logitech G430 – Cele mai bune sub 300 RON

Căști Logitech G430

Logitech face căști de gaming populare de ceva timp, iar probabil modelul G430 este cel mai popular. Motivul fiind valoarea pentru bani excepțională.

Nu îți poți dori prea multe de la căști de gaming sub 300 RON. Sunt prin cablu cu mufă dublă 3.5mm, cu pad-uri mari de urechi bine căptușite (ceea ce le face confortabile), rezistente, deși sunt făcute din plastic, și opțiunea de sunet surround (DTS Headphones:X & Dolby 7.1) atunci când folosești un adaptor USB.

În plus, microfonul flip-to-mute funcționează cum trebuie, și ai opțiunea să ajustezi sonorul cu o telecomandă integrată și software Logitech (pe PC).

Per total, căștile de gaming Logitech G430 sunt cele mai bune sub 300 RON, și se pot compara cu ușurință cu alte modele mai scumpe.

Verifică preț Logitech G430 aici!

HyperX Cloud Stinger – Cele mai bune sub 300 RON (locul doi)

Căști HyperX Stinger

Sunt câteva variante când vine vorba de căști sub 300 RON, iar printre variantele de top sunt și HyperX Stinger. Aceste căști prin cablu (3.5mm) alături de prețul foarte mic, nu sunt cu mult mai rele decât modelele mai scumpe HyperX.

Design-ul nu este cel mai bun, dar este mai confortabil și mai rezistent decât cel al altor căști de sub 300 RON. Caracteristicile sunt de bază dar funcționează bine. Căștile sunt destul de ușoare cât să fie confortabile pentru multe ore, are un microfon flip-to-mute care funcționează, și o telecomandă integrată ușor de folosit.

În plus, calitatea audio justifică prețul. Poți primi una mai bună la un preț mai mare, dar sub 300 RON, nu vei găsi multe alte variante superioare. Bass-ul este puternic, cu înalte bune, clare. Perfectă pentru un gamer obișnuit.

Dacă nu vrei să dai mulți bani și o calitate-preț bună, ia-ți căștile de gaming HyperX Stinger și nu ai să regreți.

Verifică preț HyperX Cloud Stinger aici!

Sennheiser GAME ONE – Cel mai bun open-back

Căști Sennheiser GAME ONE

Dacă vrei căști de gaming open-back, atunci Sennheiser GAME ONE sunt cele mai bune pentru tine. Beneficiile acusticii deschise (open-back), sunt: o calitate audio mai precisă și detaliată și o ventilație mai bună, însemnând un confort mai bun.

În plus, din cauza design-ului există mici scurgeri de sunet, ceea ce s-ar putea să deranjeze microfonul din când în când, dar asta nu este foarte enervant. Căștile cu design open-back sunt perfecte dacă te joci singur în cameră și nu te deranjează dacă și alții pot auzi ce asculți.

Modelul GAME ONE este foarte similar cu modelele Sennheiser’s 6xx, acestea fiind printre cele mai bune căști de audiofili de pe piață. Cu pad-uri de urechi din catifea, te poți juca cu orele fără nici un fel de disconfort, și rezistența căștilor este cea standard pentru Sennheiser.

În plus, microfonul flip-to-mute nu este detașabil, dar este foarte bun. Foarte clar și detaliat, fără prea mult zgomot de fundal.

Sennheiser GAME ONE sunt căști de gaming open-back grozave, și popularitatea lor dovedesc asta.

Verifică preț Sennheiser GAME ONE aici!

Sades A60/OMG – Cele mai ieftine

Căști gaming Sades A60/OMG.

Aceste căști de gaming pe PC ieftine, de sub 200 RON, oferă tot ce ar avea nevoie un gamer. Au un potențial mare, cel puțin la fel de mare ca și alte căști care costa de 4 ori mai mult.

Nu au nimic special când vine vorba de caracteristici, dar lucru special la ele este prețul foarte mic. Sades A60/OMG sunt căști de PC pentru că folosesc o conexiune USB, care nu este compatibilă cu PlayStation sau Xbox. Pentru PC sunt “plug & play”.

Cupele de urechi sunt mari, căptușite bine, pentru a fi confortabile când te joci cu orele. S-ar putea să pară puțin cam grele, dar te obișnuiești repede cu ele. Design-ul este făcut mai mult din plastic, dar nu este cu mult mai rău decât al căștilor premium.

Adaugă în plus la asta, un microfon retractabil (mutabil), o telecomandă integrată, iluminare RGB, și vei vedea de ce aceste căști de PC ieftine sunt așa de atrăgătoare.

Cele mai bune căști sub 200 RON pentru PC momentan sunt Sades A60/OMG, având o valoare incredibilă pentru banii dați.

Verifică preț Sades A60/OMG aici!

Turtle Beach Stealth 350VR – Cel mai bun VR

Căști gaming Turtle Beach Stealth 350VR.

Pentru fanii de realitate virtuală, aceste căști sunt alegerea perfectă. Căștile Turtle Beach Stealth 350VR sunt făcute special pentru platformele VR (Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR, etc).

Motivul pentru care aceste căști au fost făcute, este că restul căștilor de gaming nu sunt făcute să meargă cu platformele de realitate virtuală. Foarte des vei avea parte de un confort scăzut și combinații nepotrivite. Aici intervine Stealth 350VR.

Design-ul este făcut să se potrivească cu majoritatea platformelor VR într-un mod confortabil, alături de cablurile necesare. Au un design closed-back, cu o izolare fonică pasivă bună, pentru a te lăsa să te bucuri de jocuri în pace. În plus, microfonul detașabil are izolare fonică activă, și are și monitorizare audio.

Pentru o experiență VR și mai captivantă, ai un audio amplificat cu un bass accentuat. Bateria rezistă până la 30 de ore, dar căștile merg doar când amplificatorul este aprins.

În concluzie, dacă vrei căști de gaming pentru VR, confortabile pe majoritatea platformelor VR, atunci ia-ți Turtle Beach Stealth 350VR.

Verifică preț Turtle Beach Stealth 350VR aici!

Corsair VOID PRO – Cele mai bune wireless sub 500 RON

Căști gaming Corsair Gaming VOID Wireless

Acestea sunt căști wireless pentru gaming pe PC, pentru cei ce nu vor să dea foarte mulți bani. Căștile wireless sunt de obicei scumpe, dar nu și acestea. Corsair VOID PRO este un model ieftin de căști wireless pentru gaming. Și funcționează bine.

Dacă vrei să scapi de cabluri și să dai puțin pentru asta, atunci acestea sunt căștile pentru tine. Cupele closed-back sunt mari, din microfibră și spumă cu memorie, pentru un confort prelungit. Sunt făcute din materiale bune, care arată bine și rezistă.

Raza wireless este de 12m de la receptorul USB care îl conectezi la PC. În plus, te poți juca până la 16 ore per încărcare. Primești și un microfon cu izolare fonică activă, lumini RGB reprogramabile, și sunet surround Dolby 7.1. Toate astea pentru 500 RON.

Căștile wireless pentru gaming Corsair VOID PRO RGB au o valoare uimitoare pentru prețul lor, și așa că sunt printre cele mai populare modele din ziua de azi.

Verifică preț Corsair VOID PRO aici!

HyperX Cloud Flight – Cea mai bună baterie

Căști HyperX Cloud Flight

Cloud Flight sunt cele mai bune căști wireless de gaming de la HyperX. Ca și restul modelelor de la această companie, sunt rezistente.

Deși poate nu este prima noastră alegere când vine vorba de căști wireless, este o alternativă grozavă cu o baterie bună. Viața bateriei este foarte lungă, până la 30 de ore per încărcare, aceasta fiind avantajul lor competitiv. Te poți juca mult cu ele.

În stilul HyperX, calitatea căștilor este excelentă. Au o bentiță flexibilă, și cupe de urechi pe pivoți. Din imitație de piele cu căptușeală din spumă cu memorie, și o forță de strângere bună pentru a sta bine pe cap.

În plus, nici calitatea audio nu dezamăgește, fiind la fel de bună ca la alte alternative wireless. Singura opțiune care lipsește este sunetul surround.

Dacă vrei căștile wireless cu cea mai bună baterie, aruncă un ochi la HyperX Cloud Flight.

Citește review-ul complet Cloud Flight.

Verifică preț HyperX Cloud Flight aici!

 

Razer Kraken 7.1 Chroma V2 (USB) – Cel mai bun USB

Căști gaming Razer Kraken 7.1 Chroma V2 (USB).

Razer Kraken 7.1 Chroma V2 sunt căști grozave prin USB. Majoritatea căștilor de gaming au mufă standard 3.5, dar dacă vrei un model cu USB, acesta este în top.

Aceste căști, closed-back, au cupe de urechi mari și moi, care par greoaie, dar de fapt sunt foarte confortabile pentru sesiunile lungi. În plus, microfonul retractabil cu izolare fonică activă (și un LED pentru când este pus pe mute) oferă o performantă fiabilă pentru chat.

Aceste căști sunt într-adevăr doar pentru PC din cauză că microfonul nu merge pe console. Primești și un logo prin LED-uri Razer pe marginea lor alături de Razer Synapse. Acesta este software pentru a controla calitatea audio și sunetul surround 7.1 pentru imersiunea maximă în jocuri.

Razer Kraken 7.1 Chroma V2 sunt căști de gaming prin USB care oferă tot ce îți poți dori de la o bucată modernă de harware, și oferă totul printr-o conexiune USB.

Verifică preț Razer Kraken 7.1 Chroma V2 (USB) aici!

Ce să cauți când te uiți la căști de gaming pentru PC?

Bărbat cu căști roșii pe cap jucându-se.

Sunet

Cea mai importantă caracteristică a căștilor, inclusiv a celor de gaming, este calitatea audio. Nivelul de detalii și claritatea sunt foarte importante în imersiunea jocurilor single player și un avantaj competitiv în cele PVP.

Vrei combinația perfectă de bass puternic și înalte detaliate, deși nu există nici un mod obiectiv de a măsura calitatea audio, aceasta fiind total subiectivă. Dar și așa, majoritatea oamenilor preferă căștile care se aud clar cu un bass adânc.

În plus, când vine vorba de căști pentru gaming pe calculator, ai foarte des opțiunea de a folosi software pentru a ajusta semnătura audio după placul tău. Nu toate căștile de gaming pentru PC au această opțiune, dar majoritatea celor bune o au.

Confort

Este lucrul care îl simți cel mai mult. Multe căști de gaming susțin că sunt confortabile, până le cumperi și afli că nu sunt. Din fericire, poți estima confortul unor căști doar uitându-te la ele.

Dacă are pad-uri mari de urechi din spumă cu multă căptușeală pe bentiță, atunci poți fi sigur că sunt confortabile. Bineînțeles, singurul mod real de a testa asta, este să le porți cât te joci (cel puțin câteva ore).

În general, dacă îți cumperi căști de la un brand mai cunoscut (care nu este cel mai ieftin) vei primi o bucată de hardware confortabilă. Asta este din cauză că modelele inconfortabile au cam dispărut de pe piață.

Rezistență

Inițial îți tratezi noile căștile de gaming cu grijă, dar cu timpul te obișnuiești cu ele și devii neatent. Asta este perfect normal pentru majoritatea oamenilor. Din această cauză este important ca aceste căști să fie rezistente, și făcute din materiale bune.

Banda din metal și plasticele de calitate sunt un semn bun.

Este dureros să vezi cum căștile tale favorite încep să se rupă după doar câteva luni. De obicei rezistența este mai bună cu modelele mai scumpe, în timp ce modelele mai ieftine nu sunt la fel de rezistente.

Dacă ești un gamer dedicat și ai nevoie de căști care să reziste mult timp, merită să iei unele mai solide pentru că vor rezista mai mult.

Dar dacă ești gamer doar ocazional, căștile ieftine sunt mai bune pentru tine. Dar și așa, cum îți tratezi căștile de gaming va dicta cât de rezistente sunt.

Calitatea microfonului

Cel mai enervant lucru posibil este un microfon prost. Zumzăitul constant, șuieratul care te înnebunește.

Toți am avut această experiență, un prieten cu un microfon ieftin care se aude oribil. Este doar frustrant pentru jucatul ocazional, dar poate fi foarte nociv într-un mediu mai competitiv.

Capacitatea să îți auzi prietenii și aliații clar, fără distorsiuni poate face diferența între a câștiga și a pierde. Nu numai că vei fi cel mai detestat jucător din echipa ta, dar probabil îți vei crea și un handicap folosind un microfon prost.

În ziua de azi, nu este acceptabil să ai un microfon prost pentru majoritatea gamerilor, și din această cauză companiile depun un efort sporit pentru a le face bune. Un microfon lung este un indicator bun când vine vorba de performanțe. Evită microfoanele integrate.

Din fericire, majoritatea căștilor de gaming au microfoane decente care nu îți vor enerva prietenii.

Căști de gaming cu cuvântul „pro” scris pe bandă.

Merită să iei căști cu sunet surround?

Dacă ești un gamer serios care se joacă competitiv, atunci da. Dacă te joci doar ocazional singur sau cu prietenii, atunci nu este necesar.

Majoritatea căștilor de gaming au sunet surround virtual de la Dolby, DTS sau de la propriile lor branduri. Sunetul surround face orice joc mai captivant și dă o iluzie de audio 3D.

Căștile de gaming normale, stereo, nu oferă la fel de multe indicatoare de poziție ca și cele cu sunet surround. Ține minte că va trebui să dai puțin mai mulți bani dacă vrei sunet surround.

Per total, îmbunătățește mediul de joc. Dar dacă se merită sau nu depinde de cât de important este acest lucru pentru tine.

Merită să cumperi căști cu sunet surround adevărat?

Per total, putem spune că există o diferență foarte mică între sunetul surround adevărat și cel virtual, dar puriștii audio ne vor contrazice.

Dacă ești un gamer serios, mai bine vei alege căști de gaming bune per total cu sunet surround virtual decât să te focusezi pe surround adevărat. Singurul motiv pentru a cumpăra căști cu surround adevărat este dacă ești un purist audio care vrea neapărat calitatea audio ignorând utilitatea pentru gaming.

Există căști de gaming cu sunet surround adevărat pe piață, dar nu se compară cu alegerile de top.

Poate software-ul să ajusteze bine muzica?

Din cauză că vorbim de căști de gaming pentru PC, există tot timpul opțiunea să ajustezi calitatea audio prin software. Funcționează bine și este ușor de folosit.

Multe căști vin cu propriul program. Cât de util este în schimb, este discutabil, dar majoritatea oamenilor preferă să aibă aceasta opțiune, de a schimba calitatea audio a căștilor.

Ajustarea prin software poate fi un mod eficient de a modifica calitatea audio a căștilor. Este ușor de folosit și merge pe majoritatea PC-urilor (dacă nu trăiești într-o peșteră cu un calculator vechi de 100 de ani).

Software-ul de ajustare este suportat de majoritatea sistemelor de operare (Windows, Ubuntu) și funcționează până și cu sisteme mai vechi.

Căști de gaming Steelseries albe lângă un telefon și un PS4.

Microfon omni… ce?

Sub specificațiile microfonului s-ar putea să citești ceva de genul:

“microfon omni-direcțional cu izolare fonică activă”

Asta îți spune din ce direcție prinde microfonul sunetul.

Sunt câteva variante:

Microfoanele uni-direcționale prind sunetul dintr-o singură direcție, de obicei de la gamer.

Microfoanele omni-direcționale prind sunetul din toate direcțiile, inclusiv din cameră, de pe tastatură și de la vecini.

Microfoanele bi-direcționale prind sunetul din 2 direcții. Funcționează bine pentru căștile de gaming.

Pentru jocuri, cea mai bună alegere este microfonul uni-direcțional. Este cel mai bun pentru că este poziționat să prindă doar vocea ta. Dat fiind că doar atât vrei să se audă.

Microfoanele omni-direcționale sunt mai sensibile la zgomotul ambiental, și pot distrage alți oameni.

Din cauză că majoritatea oamenilor nu au o cameră dedicată de gaming cu o izolare fonică perfectă, microfoanele omni-direcționale nu sunt cele mai bune.

Au toate microfoanele izolare fonică activă?

Multe companii susțin că microfoanele lor au izolare fonică activă, dar nu toate au. Există o diferență între izolare fonică activă și pasivă. Dar din cauză că până și companiile nu prea știu diferența, folosesc termenul de izolare fonică activă.

În multe cazuri vor să spună că au un design uni-direcțional, fiind mai bune pentru a izola zgomotul de fundal. Dar asta nu înseamnă că au izolare fonică activă.

Există și microfoane ANC, dar se găsesc de obicei în căști de gaming mai scumpe. Dar și așa, nu ar trebui să te concentrezi prea mult asupra microfonului, dat fiind că nu există o diferență foarte mare între cele 2 design-uri. Un microfon cu izolare fonică pasivă fiind la fel de bun în majoritatea cazurilor.

Open-back vs Closed-back pentru căștile de gaming pe PC

Unele căști sunt clasificate ca fiind open-back și altele ca fiind closed-back. Acest lucru îți spune ce fel de design au.

În cazul în care căștile de gaming sunt closed-back te poți aștepta la o izolare fonică pasivă mai bună. Asta înseamnă că auzi mai puțin zgomot de fundal, și nu lași la fel de mult audio să se audă în jur. Este tipul preferat de gameri.

Pe cealaltă parte, design-ul open-back nu are o izolare fonică pasivă bună, și lasă mai mult sunet să se scurgă din căști. Sunt bune doar pentru a te juca într-un mediu liniștit, fără distrageri.

Singurul beneficiu la căștile open-back este soundstage-ul mai bun. Acesta având acuratețe pozițională, știind din ce loc vine sunetul din joc. Oferă un beneficiu mic calității audio, dar nu pare să fie alegerea preferată de majoritatea jucătorilor.

Cele mai comune conexiuni pentru PC

Care este cea mai comună conexiune pentru căștile de gaming pe PC?

Clasificate de la cea mai comună la cea mai rară conexiune:

  • Mufă AUX 3.5mm
  • USB
  • Fibră optică

3.5mm este de obicei standardul pentru căști. Este suportat de telefoane, PC-uri, MP3 playere, tablete și alte dispozitive. Este cel mai comun mod de a conecta căștile, și suportă semnal analog.

Nu suportă sunet surround virtual, pentru acesta este nevoie de o conexiune USB sau optică.

Conexiunea AUX este suportată de toate platformele de gaming (PC, PlayStation și Xbox – toate versiunile).

USB-ul este pe locul doi pentru căștile de gaming pe PC și PlayStation 4. Xbox One are un port USB dar nu suportă audio prin el. Din această cauză căștile prin USB nu sunt compatibile cu Xbox One.

Sunt foarte ușor de conectat din cauză că au o singură mufă, și de obicei sunt plug & play. În plus, suportă sunet surround virtual ca spre exemplu Dolby, DTS și altele.

Conectarea prin USB este suportată de PC, PlayStation 4, dar nu și de Xbox One.

Conexiunea prin fibră optică devine din ce în ce mai populară, dar mai mult pentru console decât pentru PC. Este o opțiune cu unele căști de gaming wireless (pentru stația lor de bază), dar este destul de nefolosită pe PC, motivul fiind că ai avea nevoie de o placă de sunet mai bună, care să suporte conexiunea prin fibră optică.

În plus, majoritatea căștilor de gaming pe PC prin cablu nu oferă opțiunea de conectare prin fibră optică.

Conectarea prin fibră optică este suportată de unele plăci de bază speciale pentru PC, și cele mai recente console PS4 și Xbox One.


Citește și: