Căști Avantree Aria.

Review căști Avantree Aria – Căști ieftine cu ANC

Aria sunt unele dintre cele mai ieftine căști cu izolare fonică activă de pe piață. Dar ar trebui să le cumperi?

Concluzie

Căștile Avantree Aria sunt foarte atractive, fiind ieftine și cu izolare fonică activă. Deși prețul este destul de scăzut, în jur de 4-500 RON, performanțele sunt decente.

Sunt foarte confortabile și oferă o izolare fonică activă bună. Dar calitatea audio suferă în momentul când aprinzi ANC-ul, și au un design destul de plastifiat.

Dacă vrei căști confortabile, ieftine dar și fiabile, verifică-le pe acestea.

Pro și Contra

 • Potrivire confortabilă
 • Izolare fonică pasivă bună
 • Design pliabil
 • Buton pentru a închide microfonul
 • Făcute din plastic
 • Sunetul se schimbă când aprinzi ANC-ul

Dacă vrei căști foarte confortabile cu o izolare fonică activă bună la un preț accesibil, Avantree Aria sunt o alegere excelentă.

Specificații:

Tip: Căști over-ear
Conexiune: Wireless prin Bluetooth și 3.5mm
Back-design: Closed-back

Căști

Mărime difuzor: 40mm
Gamă de frecvență: 20Hz – 20,000Hz
Impedanță: 32ohm
Greutate: 228g
Lungime cablu: 1.5m (cablu audio 3.5mm)
Microfon și telecomandă: Da (integrate)
Rezistență la apă: Nu

Wireless

Bluetooth: 4.1.
Viață baterie: Până la 35 de ore (ANC închis), în jur de 15 ore cu ANC și Bluetooth
Timp de încărcare: Între 2 și 3 ore pentru o încărcare completă
Izolare fonică activă: Da
Cablu de încărcat: Micro USB
Codec-uri Bluetooth: SBC, profile: HSP, HFP, A2DP, AVRCP
Rază wireless: 10m
NFC: Da

Microfon

Tip: Microfon integrat
Design microfon: N/A
Mute: Da (buton separat pentru a îl opri)

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști ANC Avantree Aria
 • Cablu de încărcat Micro-USB
 • Cablu AUX 5mm
 • Geantă de transport bună și moale, cu fermoar
 • Manual de utilizare

Accesorii și căști Avantree Aria.

Confort și potrivire – 4/5 Grozav

Avantree Aria sunt căști ușoare, over-ear, cu pad-uri de urechi mai groase decât de obicei. Poți să le porți cu orele fără nici un disconfort.

Cea mai bună parte a lor sunt pad-urile de urechi. Sunt acoperite cu imitație de piele, dar umplutura este mai bună decât la alte căști ieftine. Este similară cu spuma de memorie. Este moale și menține forma o perioadă scurtă dacă apeși pe ea.

Pad-urile de urechi sunt destul de groase, cât să se potrivească și pe urechile mai proeminente. Dar totuși mărimea lor este destul de mică comparativ cu majoritatea pad-urilor over-ear.

În plus, banda se extinde pentru a se potrivi și pe capete mai mari, fiind destul de flexibilă.

Mulțumită materialelor din plastic folosite, căștile sunt destul de ușoare, și nu apasă prea tare pe cap. Le poți folosi când ridici greutăți la sală, dar există alte căști cu o forță de apăsare mai mare dacă le vrei pentru sport.

Izolarea fonică activă – 3.5/5 Aproape Grozav

Izolarea fonică activă din căștile Aria este destul de eficientă (pentru niște căști ieftine). Oprește mai mult zgomot de fundal decât alte căști mult mai scumpe ca ele. Dar și așa, nu se poate compara cu modelele ANC de la Sony sau Bose.

Încă un lucru pe care ar trebui să îl știi, este că atunci când pornești izolarea fonică activă, semnătura audio se schimbă puțin.

Îți ia din bass și împinge înaltele puțin prea sus. În general, face sunetul puțin mai rău. Asta este foarte des problema căștilor ieftine cu izolare fonică activă, dar nu este un impediment foarte mare dacă nu ești setat să cauți sunetul perfect în orice muzică.

Când folosești ANC-ul, un indicator prin LED îți arată că este activ. Și dacă vrei să folosești doar ANC-ul, tot trebuie să pornești căștile. Multe alte căști îți permit să pornești doar ANC-ul, dar nu și Aria.

În caz că te întrebi, nu există nici un șuierat când ANC-ul este pornit, acesta fiind un lucru pozitiv la acest model.

Izolarea fonică pasivă – 4/5 Grozav

Izolarea fonică pasivă din căștile Avantree Aria este bună.  Pad-urile de urechi și design-ul closed-back blochează destul de mult zgomot ambiental. Ajută și cu izolarea fonică activă, așa că te poți bucura de muzica ta în liniște.

Am testat multe căști ieftine cu izolare fonică activă, iar căștile Aria sunt printre cele mai bune când vine vorba de izolarea fonică pasivă.

În timp ce alternativele vin și ele cu design closed back și pad-uri de urechi din spumă, nu par să fie la fel de bine izolate.

Asta este util când vrei să economisești baterie și să ții ANC-ul închis. Căștile vor bloca destul de mult zgomot nedorit.

Bluetooth – 3/5 Bun

Căștile Avantree Aria au performanțe Bluetooth tipice. Are o rază de cam 10 metri. Dacă ai un perete între căști și telefon se vor auzi făra probleme însă încep să apară distorsiuni după al doilea perete.

Poți folosi NFC-ul pentru o conectare rapidă. Și dacă setările tale sunt corect făcute, căștile se vor conecta la ultimul dispozitiv muzical când sunt aprinse.

Bluetooth 4.1 nu este cel mai recent. Dar în general funcționează bine din cauză că nu este foarte diferit de 5.0.

Le conectezi prin apăsarea butonului de pornire pentru 3 secunde, până când LED-ul începe să clipească albastru și roșu. Acesta este modul de asociere. După aceea îți găsești telefonul și faci asocierea.

De asemenea, când ai dispozitivul muzical aproape, semnalul poate distorsiona ocazional. Depinde însă și de mediul în care folosești căștile, în locuri saturate, ca un aeroport sau o stație de metrou aglomerată, s-ar putea să o pățești mai des.

În general, nu este o problemă mare, dar unele căști nu au această problemă. Deși, este adevărat că acelea costă de câteva ori mai mult ca acest model.

Există vreo întârziere audio când urmărești un video?

Există o întârziere minimă, ca și cu majoritatea căștilor Bluetooth, dar nu este foarte enervantă.

Baterie – 3/5 Aproape Grozav

Compania susține că rezistă până la 35 de ore, dar fără ANC. Cu tehnologia Bluetooth și izolarea fonică activă pornită, te poți aștepta la oriunde între 10 și 15 ore de muzică. Este o baterie bună pentru prețul cerut.

Probabil nu vei asculta muzică 10 ore în continuă. Și ANC-ul nu este necesar în fiecare situație.

De fiecare dată când îl închizi, economisești și niște baterie. Dar dacă pornești tot și asculți la volum maxim, nu vei avea mai mult de 10 ore.

În orice caz, bateria are o capacitate destul de mare, și probabil vei putea să le încarci doar odată pe săptămână.

O poți încărca cu un cablu Micro-USB, și durează de obicei cam 3 ore până la 100%.

Rezistență – 3/5 Bun

Sunt complet din plastic, ceea ce le face predispuse la zgârieturi. Și când le ții în mână, par puțin cam slabe. Dar sunt destul de solide pentru uz zilnic.

Căștile sunt destul de ușoare, ceea ce le face și mai confortabile, dar nu se simt premium.

Cu toate acestea, le poți folosi pe post de căști portabile fără să îți faci griji. Rezistă bine.

Pad-urile de urechi sunt din imitație de piele, umplute cu spumă cu memorie. Sunt ușoare pe urechi, și se simt premium.

În general, acest tip de pad-uri de urechi rezistă câțiva ani, după care încep să se exfolieze. Și nu le poți înlocui când asta se va întâmpla din păcate. Dar având în vedere prețul cerut, nu e chiar atât de groaznic acest aspect. Oricum nu vei ține o pereche de căști până o să ieși la pensie.

Căști Avantree Aria.

Caracteristici – 3/5 Bun

Unele dintre puținele căști care vin cu un buton pentru a închide microfonul, împreună cu o telecomandă integrată, microfon, NFC și indicatoare cu LED-uri.

Primești caracteristicile standard ale căștilor cu Bluetooth. Telecomanda integrată pare puțin cam șubredă, dar este ușor de folosit.

Probabil ai văzut telecomenzi integrate mai bune, dar din cauză că aceste caști sunt ieftine, le poți ierta asta.

Ceea ce căștile Aria au, și altele nu, sunt butoane cu LED-uri pentru a închide microfonul și pentru apeluri.

În timpul apelului, îți poți închide microfonul (o voce te va anunța că ai microfonul închis). În plus, când  vrei să răspunzi/respingi un apel, sau să suni înapoi ultimul număr, poți face asta cu un buton separat. Ușurează folosirea telecomenzii.

Ceea ce ne mai place, este mesajul vocal puțin diferit. De obicei când închizi căștile, auzi un beep sau un mesaj de “stingere”.

Dar căștile Aria spun “la revedere!”, cu o voce pozitivă, feminină și ne-a plăcut acest lucru.

Acum, cât despre microfon, putem să spunem că este destul de ok.

Cealaltă persoană probabil va realiza că nu îți folosești telefonul, și nu funcționează bine în locuri zgomotoase.

Limitează-te să vorbești doar în camere liniștite fără mult zgomot ambiental.

Printre alte caracteristici, este și NFC-ul, care face conectarea la un nou dispozitiv mai ușoară. Chiar dacă conectarea căștilor wireless este ușoară și fără el.

Accesorii

Singurele accesorii pe care le primești sunt o gentuță de transport moale și un săculeț, ambele cu fermoare. Mai primești și un cablu audio 3.5mm pentru când vrei să folosești căștile cu fir.

Sunet – 3/5 Bun

Căștile ANC sună bine pentru un utilizator normal. Au un bass puțin accentuat, și se potrivesc gusturilor audio curente.

Un utilizator mai exigent va ști că nu te poți aștepta la o fidelitate mare de la căști ieftine cu izolare fonică activă. Și e adevărat, nu vei primi așa ceva.

Asta nu înseamnă că se aud prost. Au un audio obișnuit pentru această categorie.

Bass-ul este puțin amplificat, foarte plăcut și puternic. Deși, atunci când aprinzi ANC-ul, o parte din bass dispare.

Claritatea este ok, nu vei avea cele mai vibrante voci sau sunete înalte. Sunt puțin înăbușite, în special când ANC-ul este închis. Dar devin puțin mai bune când este aprins.

Dacă le-aș primi ca și cadou, ca proprietar a câteva căști premium, le-aș face căștile mele secundare.

Le-aș folosi la aeroport, când călătoresc, și nu mi-aș face prea multe griji dacă le-aș pierde. Sunt bune pentru prețul lor, dar nu sunt uimitoare.

Și, dacă nu ești prea exigent cu ce căști folosești, și nu dai mii de lei pe căști în fiecare an, vei fi fericit cu acestea.

De ce să cumperi Avantree Aria?

Scor per total: 3.4 (din 5) puncte.

Deși aceste căști ANC nu sunt perfecte, sau cele mai bune din orice categorie, sunt pentru utilizatori mai indulgenți care vor ceva solid la un preț mic.

Acoperă foarte bine această cerere.

Sunt confortabile, au o conexiune wireless bună, o calitate decentă, și izolare fonică activă destul de eficientă. Toate la un preț sub 500 RON (în momentul când acest review este scris).

În categoria prețului, căștile Avantree Aria sunt printre cele mai bune, dar nu și singura alegere de top.

Iar dacă le găsești și mai ieftin, fii sigur că nu vei face o decizie oribilă.

Verifică preț Avantree Aria aici!

Citește și: