Casti iTeknic IK-BH002 asezate pe un laptop.

iTeknic IK-BH002 – Căști cu Noise Cancelling

“Căști cu Noise Cancelling de buget cu un confort excelent.”

Căștile ieftine ce au Noise Cancelling devin din ce în ce mai populare, iar acestea sunt unele dintre cele mai bune în acest moment. În timp ce izolarea sunetului nu este mai bună decât a competitorilor, acestea compensează prin confortul divin și calitatea construcției ce este solidă.

Dacă ești în căutare de căști cu noise cancelling confortabile și ieftine, atunci iTeknic IK-BH002 sunt una dintre cele mai bune opțiuni.

Pro

 • Sunt super confortabile (mai bune decât alte alternative mai ieftine)
 • Sunt bine făcute
 • Noise cancelling-ul activ este eficient
 • Prețul este ieftin
 • Designul este neted

Contra

 • ANC-ul nu este comparabil cu modelele premium
 • Calitatea audio este medie

Specificații

Tip: căști over-ear
Conexiune: Wireless Bluetooth (3.5 mm AUX, în formă de L)
Design: Closed-back
Headphones     

Căști

Mărimea difuzoarelor: 44mm
Aria frecvențelor: n/a
Impedanță: n/a
Greutate: 280g
Lungimea cablului: 115cm
Microfon & controale: Da (încorporate)
Protecție împotriva apei: nu au

Wireless

Bluetooth: 5.0
Durata bateriei: 15 ore
Timp de încărcare: 1 oră
Noise-cancelling activ: Da
Cablu de încărcare: Micro-USB
aptX: Da
Aria wireless: 10m

Microfon

Tip: Încorporat
Design: n/a
Poate fi dat pe mute: nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile cu noise-cancelling iTeknic IK-BH002
 • Carcasă pentru transport cu fermoar
 • Cablu de încărcare Micro-USB
 • Cablu audio de 5mm
 • Manualul utilizatorului

Casti iTeknic IK-BH002 si accesorii.

Confort și potrivire

Contrar a ceea ce sugerează prețul, aceste căști over-ear oferă un confort excelent. Cupele (marcate L [stânga] și R [dreapta]) sunt comparabile cu căștile noise cancelling premium ce costă de multe ori prețul cerut de acestea.

Cupele pivotante nu sunt la fel de mari precum căștile over-ear pentru acasă, dar sunt destul de mari pentru a se putea potrivi în jurul urechilor pentru majoritatea oamenilor. Ceea ce adaugă confortului sunt padurile din spumă acoperite cu piele artificială.

Oferă destul de mult suport pentru zborurile lungi și în același timp nu te încing prea mult.

Mai mult banda de susținere este extensibilă pentru a se potrivi pe capetele mai mari și are căptușeală pentru partea de sus a capului. Căptușeala benzii de susținere nu este așa de importantă deoarece potrivirea este strânsă, iar căștile se lipesc de cap în poziția în care le așezi.

Per total, căștile sunt excelente și sunt potrivite mai mult pentru folosirea de termen lung și sunt una dintre cele mai confortabile căști cu ANC pentru buget.

Noise Cancelling

Căștile cu noise-cancelling iTeknic IK-BH002 costă mai puțin de 500 RON, ceea ce le pune în categoria de căști pentru buget.

În această arie de preț, noise cancelling-ul activ nu este prea eficient. Anulează puțin sunet și permite unei cantități mai mari de sunet să intre, iar aceste căști iTeknic nu sunt diferite.

Poți opri/porni noise cancelling-ul prin butonul propriu ce se aprinde albastru atunci când este activat (LED).

În momentul în care le aprinzi o să observi o întârziere scurtă înainte de a auzi efectul. Este o pierdere observabilă a frecvențelor joase, zgomote bâzâitoare. Funcționează bine pentru zboruri, dar și pentru transportul în comun.

„Cu toate acestea, noise cancelling-ul nu se poate compara cu modelele mai scumpe.”

Încă vei mai auzi sunet de fundal, iar sunetele mai înalte tot vor intra. Acest lucru este de înțeles din moment ce plătești un preț mic pentru ele.

Când ANC-ul este pornic și folosești Bluetooth, te poți aștepta la 15 ore de redare (mai mult pentru atunci când le folosești cu fir).

De asemenea, când ANC-ul este pornit vei auzi un sâsâit mărunt. Poate fi enervant, dar vei uita de acesta după un timp.

În final, noise cancelling-ul funcționează după cum te-ai aștepta de la niște căști ieftine. Nu sunt cele mai bune, însă se pot compara cu modelele din această categorie. Te poți aștepta la o îndepărtare decentă a sunetelor ambientale, dar pentru ceva mai bun, va trebui să plătești mai mulți bani.

Izolarea fonică

Izolarea fonică este diferită de noise cancelling.

Padurile din piele se lipesc de urechile tale, iar cupele over-ear sunt excelente pentru izolarea fonică pasivă. O să observi diferența imediat ce le pui pe cap.

Nu sunt la fel de eficiente precum căștile in-ear, însă sunt destul de apropiate. Zgomotul traficului dispare înainte să pornești noise cancelling-ul.

Dacă folosești căștile cu fir, nu există sunet de cablu, ceea ce este un lucru bun, iar dacă le porți pe afară într-o zi cu vânt, ar trebui să te aștepți la niște zgomot din cauza vântului (cupele sunt mari și creează sunet atunci când blochează vântul).

Casti iTeknic IK-BH002.

Bluetooth

Bluetooth-ul 5.0 wireless funcționează din momentul în care le scoți din cutie:

 • Le pornești (o să fie în modul de împerechere, dacă nu au mai fost conectate niciodată)
 • Le împerechezi cu un nou dispozitiv Bluetooth
 • Sunt gata de folosire

Recent vin și cu o baterie încărcată pentru a le putea folosi imediat.

Oferă aria de acoperire Bluetooth standard, de 10m atunci când nu sunt obstacole între. Controlul remote se ocupă de sunet, schimbarea melodiilor și de apelurile pe care le primești pe dispozitivul muzical.

Cu toate acestea, căștile nu suportă un codec mai bun, doar SBC.

Baterie

În timp ce durata bateriei este promovată că durează până la 30 de ore, acest lucru se întâmplă doar în modul de muzică.

„Dacă pornești noise cancelling-ul activ și asculți muzică, te poți aștepta la o durată a bateria în jur de 15 ore.”

Aceasta reprezintă destulă baterie chiar și pentru zborurile intercontinentale, iar, dacă nivelul de baterie este scăzut, le poți încărca la capacitate maximă, acest lucru durând în jur de o oră (cu un cablu de încărcare micro-USB).

Performanța bateriei nu este chiar în categoria premium, acestea rezistând până la 40 de ore, dar este destul de bună pentru ascultătorul normal.

Durabilitate

Este adevărat că acestea sunt căști cu noise cancelling pentru buget, dar costă mai puțin de 500 RON, deci nu se zgârcesc la durabilitate.

Plasticul este rezistent și neted, se poate compara ușor cu căștile de 1500 RON, și nimeni nu va ști că sunt ieftine. Finisajul din exteriorul cupei oferă un look strălucitor – aproape premium – ce se simte plăcut la atingere.

De asemenea, banda de susținere este flexibilă și întărită cu metal. Nu trebuie să te îngrijorezi că le vei rupe deoarece sunt bine construite.

Le poți lua cu tine în călătorii sau în transportul public fără să te îngrijorezi din cauză că sunt niște căști rezistente.

Funcții

Căștile iTeknic IK-BH002 ANC vin la pachet cu un microfon încorporat cu funcții de noise-cancelling, însă calitatea apelurilor este doar medie.

Majoritatea căștilor cu microfon încorporat suferă din cauza aceleași probleme. De obicei iau prea mult sunet ambiental și nu prind vocea ta în timpul apelurilor.

Cu toate acestea, poți să ai parte de apeluri normale într-o cameră mai liniștită.

Acum, când vine vorba de controalele încorporate, acestea sunt bine făcute. Butoanele ușor de identificat și oferă un feedback puternic atunci când sunt apăsate, deci nu te vei îndoi vreodată că ai apăsat pe altceva.

Îți vei da seama repede de cum să le folosești. Este o funcție bine gândită de la care alți producători ar putea învăța.

Casti iTeknic IK-BH002 vazute de aproape.

Accesorii

Nu primești prea multe lucruri în plus. Căștile cu noise cancelling vin într-o husă dură de transport cu fermoar. Este un standard, chiar și în categoria de buget.

În husă poți căra cablul de încărcare, cablul AUX și căștile pliate. Asta e cam tot ce primești (plus manualul utilizatorului).

Sunet

În primul rând, reține că acestea sunt niște căști noise cancelling ieftine, deci nu te poți aștepta la sunet Hi-Fi.

Calitatea audio este mediocră.

Primul lucru pe care îl vei observa este că sunetul se schimbă când pornești noise cancelling-ul activ (fără ANC sunt mai puternice în partea de bass).

Este ceva comun pentru căștile de buget, însă acest lucru este mai puțin observabil la căștile ANC ce costă mii de lei.

Așa că bass-ul pierde puțin din profunzime, devine mai delicat și nu se duce chiar așa de adânc. Este o diferență mică, însă vei observa o diferență mică la început, dar vei uita de aceasta după un timp. Șuierăturile, sunetele aspre ce sunt dureroase de ascultat nu sunt o problemă.

Încă un lucru pe care îl vei observa. Dacă le vei conecta cu un cablu AUX și le pui la o sursă puternică (un amplificator) bass-ul devine foarte puternic și copleșitor. Deci, probabil că le-au făcut puțin mai bassy fără ANC – deoarece știu că bass-ul este anulat în momentul în care ANC este activat.

Per total, semnătura sunetului este destul de balansată, iar toate frecvențele sunt egale (cu ANC pornit), deși se aud puțin înăbușite. De asemenea, soundstage-ul este destul de bun, oferindu-ți o idee când vine vorba de spațiu.

În final, este un sunet agreabil, însă nu va câștiga premii pentru calitate. Pentru prețul pe care îl plătești este ceea ce primești în momentul actual. Pentru un sunet mai bun, trebuie doar să dai mai mulți bani.

Dacă ești un utilizator normal și nu te stresezi din cauza fidelității sonice, o să fii mai mult decât fericit cu aceste căști.

iTeknic IK-BH002 sunt niște căști cu noise-cancelling solid pentru buget și cu un confort de top. Designul ce pare premium, prețul mic și funcționalitatea compensează pentru calitatea sunetului și noise cancelling-ul ce sunt la un nivel mediu.

Dacă vrei o pereche de căști pentru mersul cu metroul, însă nu vrei să cheltuiești mii de lei, atunci acestea sunt cea mai bună opțiune pe care o ai momentan.

Verifică preț iTeknic IK-BH002 aici!


Citește și: