O casca sprijinita pe un telefon.

Top 6 cele mai bune căști cu cârlig pentru urechi

“Care sunt cele mai bune căști cu cârlig pentru urechi ce oferă o potrivire fantastică? Vei găsi răspunsul aici.”

ModelPozăRatingBaterie (cablu încărcare)ConexiuneMicrofon + controaleProtecție împotriva apei
Beats PowerBeats ProCarcasa si casti Beats PowerBeats Pro.4.49 ore +
(USB-Lightning)
Wireless
Bluetooth 5.0
IPX4Review
Aukey key Series B80Casti Aukey key Series B80.3.98 ore
(USB-C)
Wireless
Bluetooth
IPX6
Review
Plantronics BackBeat FIT 350Casti Plantronics BackBeat FIT 350.4.06 ore
(micro-USB)
Wireless
Bluetooth
IPX5
Review
AfterShokz AeropexCasti AfterShokz Aeropex.4.38 ore
(cablu dedicat)
Wireless
Bluetooth
IPX7
(IP67)
Review
SENSO Bluetooth HeadphonesCasti SENSO Bluetooth Headphones.3.98 ore
(micro-USB)
Wireless
Bluetooth
IPX7Review
MEE Audio X1Review casti MEE Audio X1.3.9n/aCu fir
(3.5 mm)
IPX5Review

Compararea celor mai bune căști cu cârlig pentru urechi

Căștile cu cârlig pentru urechi sunt populare pentru sport. Dacă faci multă activitate fizică în timp ce-ți folosești căștile, atunci știi cât de important este ca acestea să stea în ureche.

Este frustrant să-ți cadă căștile în timpul exercițiilor. Sunetul căștilor in-ear se schimbă dacă acestea se mișcă în canalul urechii, iar aceasta nu este o experiență plăcută.

Căștile ce au acest design se prind de spatele urechii. Firul sau cârligul, de obicei din plastic sau silicon, oferă mai multă stabilitate atunci când te miști.

Designul cu cârlig este bun pentru a fi folosit în sală, atunci când alergi, mergi pe bicicletă sau când faci alte activități.

Însă unele căști cu cârlig sunt de-a dreptul inconfortabile.

Cu toate acestea, am făcut o listă cu cele mai bune căști cu cârlig.

Funcțiile principale ale căștilor cu cârlig

Dacă te-ai decis că designul cu cârlig ți se potrivește, cum îți dai seama ce căști sunt cele mai bune?

Și care sunt funcțiile principale ale căștilor cu cârlig?

Stabilitatea

Aceasta ar trebui să fie prioritatea numărul unu atunci când ești în căutare de căști pe care să le folosești în timpul exercițiilor.

Nimeni nu apreciază atunci când căștile cad din urechi, iar principalul aspect al acestui design este să combată acest lucru.

Există niște moduri prin care stabilitatea se poate îmbunătăți.

Cârlig pentru urechi versus aripioare pentru urechi

Deși cârligele sunt populare, multe persoane optează pentru aripioare, acestea sunt diferite, adaptându-se după forma interioară a urechii, în loc să se prindă de aceasta.

Deși, tot poți purta căști cu aripioare de urechi prin spatele urechilor (stilul cârligelor pentru urechi). Sunt compatibile.

Stilul de purtare al căștilor prin spatele urechii (purtarea acestora ca pe niște cârlige de ureche) se poate folosi atât cu căștile in-ear cu fir, cât și cu cele wireless, fără a fi nevoie de cârlige pentru urechi, căștile Jaybird X4 sunt un exemplu bun când vine vorba de acest stil de purtare..

Ocazional poți întâlni căști on-ear ce au cârlige pentru urechi, însă acest design nu se potrivește cu căștile over-ear.

Confort

Fiecare pereche de căști ar trebui să fie confortabilă, indiferent de design.

Deși designul cârligelor pentru urechi este ușor de greșit. Există exemple de căști cu cârlig, ce sunt niște căști bune pentru sport, atunci când vine vorba de cum stau în ureche, însă nu sunt confortabile.

Problema este cârligul ce se freacă de pielea urechii, iar în timp o irită. Poate fi inconfortabil sau chiar dureros.

De obicei, cârligele pentru urechi sunt făcute din plastic sau silicon, cu o zonă rigidă sau semi rigidă ce se ancorează în jurul urechii. Unele au design-uri cu căptușeală pentru a ajuta atunci când vine vorba de confort.

Sunet

Desigur, sunetul este încă important atunci când vine vorba de designul cu cârlig.

Căștile nu sunt folositoare dacă rămân în loc, însă se aud atât de prost încât nu vei putea asculta la ele.

Indiferent de ce căști cauți, fii atent la fidelitatea audio.

Volumul este și el important, iar un difuzor de bună calitate îl va produce așa cum trebuie.

Wireless sau cu fir?

Dacă ești în căutarea unor căști wireless cu cârlig, fii atent la ce versiune Bluetooth au.

Cele mai moderne căști de sport din ziua de azi sunt wireless, Bluetooth, dacă e să fim specifici.

Conexiunea wireless oferă mai multă libertate și scapă de firele ce te pot încurca în timpul exercițiilor.

Asta nu înseamnă că modelele cu fir nu sunt o opțiune bună.

Dacă plănuiești să folosești căști cu cârlig pentru activități în timpul cărora firele nu te vor încurca, atunci căștile cu fir sunt opțiunea mai ieftină și mai comodă (nu e nevoie să încarci bateria).

Activități precum plimbatul cu bicicleta, alergatul pe bandă sau folosirea altor echipamente pentru exerciții ce nu necesită mișcări complicate, sunt oportunități perfecte pentru căștile cu fir.

Cum să îți alegi căștile cu cârlig

Alegerea unor căști cu cârlig nu este ușoară din moment ce nu toate modelele sunt confortabile sau bine făcute. Unele îți pot răni urechea.

Deci, citește ce recenzii au lăsat alți utilizatori sau ghiduri, precum acesta,  și vei ști la ce să te aștepți de la un model specific.

Ia în considerare toate funcțiile discutate mai sus, însă mai există și alte câteva lucruri de luat în considerare atunci când vrei să alegi un model bun de căști cu cârlig.

Fă-ți un buget

Deși căștile wireless sunt mai scumpe decât căștile cu fir, există opțiuni accesibile atunci când vine vorba de prima variantă.

Fă-ți un buget și compară ceea ce primești cu banii pe care ești dispus să îi dai. Am făcut câteva recenzii mai jos pentru modele accesibile de căști cu cârlig.

Ia în considerare potrivirea

Căștile cu cârlig trebuie proiectate pentru a ți se potrivi în ureche. Dacă ești muzician și ai folosit căști in-ear pentru monitorizare, vei ști cum se simte acest stil. Se ancorează în jurul urechii.

Există câteva tipuri de cârlige pentru urechi

 • Cârlige din silicon moale ce sunt flexibile și fine pentru urechi
 • Cârlige cu fire cu memorie ce pot fi modelate în diferite forme și unghiuri pentru a-ți oferi diferite opțiuni de potrivire, însă este posibil să nu se simtă stabile
 • Cârlige din plastic tare, ce nu sunt flexibile și de obicei se freacă de ureche într-un mod rău, însă oferă o durabilitate excelentă

Majoritatea sunt flexibile și lasă loc pentru modelare. Deși, dacă optezi pentru unele rigide, asigură-te că ți se potrivesc în ureche, altfel, acestea pot fi inconfortabile.

Din păcate, acest lucru nu poate fi aflat prin citirea recenziilor. Merge doar dacă le probezi și afli singur. Din fericire, majoritatea comercianților au politici de returnare bune, în cazul în care nu ești fericit cu achiziția făcută.

Cum le vei folosi?

O pereche bună de căști cu cârlig este potrivită pentru sporturi, dar și pentru ascultările normale.

Există multe opțiuni diferite pentru folosiri diferite.

Dacă nu faci activități fizice intense, cârligul pentru ureche nu este necesar. Recomandăm căștile cu cârlige doar pentru exerciții ce presupun mișcări serioase. Altfel, ai mai multe variante.

Alternativ, căștile pentru sport sau căștile true wireless cu aripioare s-ar putea să ofere destulă stabilitatea cu un confort superior pentru nevoile tale.

Cele mai bune căști cu cârlig

Beats PowerBeats Pro – Cele mai bune căști cu cârlig când vine vorba de bass

Carcasa si casti Beats PowerBeats Pro.

“Nu există îndoială că acestea sunt cele mai bune căști true wireless cu cârlig la momentul actual.”

 • Conexiune: Wireless Bluetooth
 • Durata bateriei: Până la 9 ore (24 de ore în carcasă)
 • Versiune Bluetooth: 5.0
 • Încărcare: Lightning la USB

De ce să cumperi aceste căști?

Nu există prea multă competiție când vine vorba de cele mai bune și mai noi căști cu cârlig cu design true wireless.

Beats PowerBeats Pro câștigă cu potrivirea superbă și stabilă, o durată lungă a bateriei și o încărcare super rapidă (5 minute de încărcare reprezintă 1.5 ore de muzică).

Pentru a supraviețui mediilor sportive aspre, acestea protecție împotriva apei IPX 4 (rezistență la transpirație).

În plus, vin cu niște funcții plăcute precum, pauză/redare automate când le scoți din ureche, respectiv când le pui la loc.

Căștile au câte un microfon încorporat pe fiecare parte pentru a da comenzi vocale sau pentru a face apeluri vocale.

Ce nu ne-a plăcut

Costă mai mult decât alternativele. Pentru persoanele cu urechi mici, căștile devin inconfortabile după 30 de minute. Carcasa de încărcare este masivă.

Sunet

Calitatea audio a acestor căști Beats by Dre nu dezamăgește. Bass-ul încă este la putere, însă de această dată este mai detaliat și mai controlat. Împreună cu frecvențele înalte amplificate, acestea produc un sunet distractiv în formă de V.

Beats PowerBeats Pro s-ar putea să aibă un preț mare, însă au ultimele tehnologii și o potrivire imbatabilă, fiind o alegere perfectă pentru un utilizator cu pretenții.

Verifică preț Beats PowerBeats Pro aici!

Aukey key Series B80 – Căști cu cârlig ce au cel mai bun sunet

Casti Aukey key Series B80.

“Este greu să găsești căști cu cârlig ce sunt stabile, confortabile și au un sunet excelent, însă Aukey B80 fac o treabă bună.”

 • Conexiune: Wireless Bluetooth
 • Durata bateriei: până la 8 ore
 • Versiunea Bluetooth: 5.0
 • Încărcare: USB-C

De ce să cumperi aceste căști?

Căștile Aukey B80 sunt o opțiune excelentă atunci când vine vorba de stabilitate. Vârfurile din spumă cu memorie se potrivesc într-un mod plăcut în ureche și se pot modela după forma urechii tale.

În pachet vin 3 perechi de vârfuri din spumă și 3 perechi de vârfuri din silicon. Îți permite să alegi opțiuni diferite pentru urechi mari sau mici.

Cele 8 ore ale bateriei sunt decente. În plus, dacă ești pe fugă și nu mai ai baterie, o încărcare rapidă de 10 minute îți oferă 2 ore de muzică.

Rezistența la apă, IPX6, este potrivită împotriva transpirației și a ploii, făcând ca aceste căști să fie potrivite pentru activități în toate condițiile.

Un microfon in-line îți permite să faci și să primești apeluri. Este compatibil cu dispozitivele controlate vocal. Poți folosi Alexa sau Siri alături de căștile Aukey.

Ce nu ne-a plăcut

La volume joase se poate auzi un sunet static ce îți taie din imersivitatea ascultării (nu se aude la jumătate de volum sau la un nivel mai înalt).

Sunet

Reacția frecvențelor este excelentă din cauza difuzoarelor mini, oferind un sunet clar ce justifică prețul. Este păcat că au problema cu acel sunet static.

Aukey Key Series B80 sunt una dintre cele mai bune căști cu cârlig, când vine vorba de sunet. Acestea sunt rezistente, protejate împotriva apei și vin ultimul model de cablu pentru încărcare, USB-C.

Verifică preț Aukey key Series B80 aici!

Plantronics BackBeat FIT 350 – Cele mai bune căști cu cârlig când vine vorba de raportul calitate-preț

Casti Plantronics BackBeat FIT 350.

“Când cumperi o pereche nouă de căști trebuie să existe un echilibru între preț și funcții. Pentru căștile cu cârlig, Plantronics BackBeat FIT 350 sunt o pereche de top când vine vorba de raport calitate-preț.”

Citește review-ul întreg al căștilor Backbeat FIT 350.

 • Conexiune: Wireless Bluetooth
 • Durata bateriei: Până la 6 ore
 • Versiune Bluetooth: 4.1
 • Încărcare: Micro USB

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști sunt foarte bune când vine vorba de stabilitate. Cârligele cu potrivire sigură sunt făcute din silicon moale, ce este fin la atingerea cu pielea și se ține bine în timpul mișcărilor rapide.

De asemenea, aceste căști au și o clemă. Clema se poate atașa de tricou, în cazul în care cad, sau pentru a controla cablul la spate.

Sunt proiectate pentru a fi ultra ușoare și sunt foarte confortabile, chiar dacă asculți perioade îndelungate de timp.

Au niște vârfuri (ce sunt în așteptarea brevetării), proiectate pentru confort, iar acestea fac o treabă bună când vine vorba de izolare fonică pasivă.

Durata bateriei nu este cea mai bună, capacitatea acesteia fiind de până la șase ore, însă nu e nici cea mai rea. Ar trebui să te țină timp de câteva antrenamente sau alergări.

De asemenea, o încărcare de 15 minute îți oferă o oră de ascultare.

Ce nu ne-a plăcut

Conexiunea Bluetooth se poate întrerupe ocazional, este enervant, însă nu foarte rău.

Sunet

Nu sunt cea mai bună opțiune când vine vorba de cele mai bune căști pentru sport, însă sunt pe aproape. Pentru prețul pe care îl plătești vei avea parte de un sunet plăcut, cu puțin accent bass, ce este perfect pentru exerciții.

Cu toate acestea, pentru o pereche de căști cu cârlig ce costă mai puțin de 350 RON, acestea sunt una dintre cele mai bune perechi.

Dacă vrei o pereche de căști in-ear ușoare și confortabile ce au o stabilitate fantastică, o calitatea a sunetului bună și protecție împotriva transpirației, atunci aruncă o privire la Plantronics BackBeat FIT 350.

Verifică preț Plantronics BackBeat FIT 350 aici!

AfterShokz Aeropex – Cele mai bune căști cu cârlig ce au conducție prin os

Casti AfterShokz Aeropex.

“Căștile cu conducție prin os sunt o opțiune relativ nouă. Din moment ce nu acoperă lobii urechii, o să auzi în continuare ce se întâmplă în jurul tău, în timp ce asculți muzică.

Review-ul întreg al căștilor AfterShokz Aeropex.

 • Connection: Wireless Bluetooth
 • Durata bateriei: Până la 8 ore
 • Versiunea Bluetooth: 5.0
 • Încărcare: Cablu magnetic brevetat

De ce să cumperi aceste căști?

Căștile cu conducție prin os îți oferă o atenție perfectă la ce se întâmplă în jurul tău, din moment ce sunetul vibrează prin oasele tale în loc de timpane.

AfterShokz Aeropex au niște cârlige calitative din cauciuc ce stau în loc în timpul antrenamentelor. Sunt proiectate pentru un stil de viață activ și oferă destulă stabilitate mulțumită cârligelor.

Designul IP67, rezistent la apă și praf, le protejează de apă și particulele mici precum nisipul și praful. Deci le poți folosi cu încredere în mediile în care alte căști s-ar strica.

AfterShokz Aeropex sunt modelul mai bun al versiunii precedente, AfterShokz Air. Comparate cu acestea, au o baterie ce rezistă mai mult și sunt cu 30% mai ușoare.

Ce nu ne-a plăcut

S-ar putea să nu-ți placă senzația vibrațiilor pe cap. Poate dura ceva timp până te obișnuiești. De asemenea nu pot concura cu căștile normale, atunci când vine vorba de sunet.

Sunet

Sunetul este cu siguranță cel mai bun de care ai parte folosind tehnologia cu conducție prin os.

Bassul este îmbunătățit, față de modelul Air, însă nu este perfect. Există multiple presetări de sunet din care poți alege.

Dacă vrei să-ți menții auzul neafectat, însă vrei să ai parte de o calitate audio decentă, atunci AfterShok Aeropex sunt o alegere perfectă.

Verifică preț AfterShokz Aeropex aici!

Cele mai accesibile căști cu cârlig

SENSO Bluetooth Headphones – Cea mai bună și mai ieftină opțiune de căști cu cârlig

Casti SENSO Bluetooth Headphones.

“Dacă ești în căutarea unei opțiuni de căști ieftine cu cârlig, atunci căștile Bluetooth SENSO s-ar putea să fie o opțiune bună.

 • Conexiune: Wireless Bluetooth
 • Durata bateriei: Până la 8 ore
 • Versiunea Bluetooth: 4.1
 • Încărcare: Micro USB

De ce să cumperi aceste căști?

Cei de la SENSO produc niște căști ieftine, dar care au o calitate decentă. Oferă multe funcții pe care te aștepți să le găsești la un preț mai mare.

Clasificarea IPX7 de rezistență împotriva apei le face potrivite pentru activități în toate condițiile.

Acest lucru vine alături de o durată a bateriei de 8 ore, aceasta fiind mai bună decât a multor alternative mai scumpe.

Sunt proiectate să se potrivească confortabil în jurul urechii, acestea având un înveliș din silicon flexibil pentru a ajuta cu confortul.

Și prețul este imbatabil, la mai puțin de 100 RON. Din acest motiv sunt așa de populare.

Ce nu ne-a plăcut

Bluetooth-ul poate fluctua cu aceste căști, mai ales când ești departe de dispozitivul de redare. Nu sunt la fel de clare precum alte căști.

Sunet

Au un sunet bun, dacă iei în considerare prețul. Bass-ul este puternic, sunetele mijlocii sunt decente, iar cele înalte sunt clare.

Majoritatea ascultătorilor normali vor fi fericiți cu aceste căști, însă acestea nu sunt făcute pentru ascultările critice. În plus, pot fi foarte zgomotoase.

Dacă ai nevoie de căști cu cârlig ieftine, ia în considerare căștile Bluetooth SENSO, ce oferă multe funcții și tehnologie la un preț foarte ieftin.

Verifică preț SENSO Bluetooth Headphones aici!

MEE Audio X1 – O alternativă ieftină de căști cu cârlig și cu fir

Review casti MEE Audio X1.

“O altă opțiune ieftină cu o calitate decentă sunt căștile MEE Audio X1. Acestea au un design cu fir și sunt disponibile la un preț mai mic de 100 RON.”

 • Conexiune: Cu fir, 3.5mm

De ce să cumperi aceste căști?

MEE Audio X1 reprezintă o alternativă ieftină ce este o îmbunătățire a unui model foarte similar, MEE Audio M6B.

Sunt proiectate pe post de căști pentru sport, așa că X1 sunt potrivite pentru a fi folosite în sală sau în timpul alergărilor.

Au un design cu izolare fonică pentru a bloca zgomotul extern.

Cârligele țin aceste căști în siguranță în jurul urechilor. De asemenea au microfon și control încorporate (pentru a face și pentru a primi apeluri).

Cu o clasificare IPX5, acestea sunt rezistente împotriva transpirației și a ploii.

Căștile vin cu 6 seturi de vârfuri incluse, ce oferă o potrivire bună, indiferent de mărimea urechii tale.

Ce nu ne-a plăcut

Pentru prețul cerut, funcțiile căștilor MEE Audio X1 sunt cam cele mai bune la care te poți aștepta.

Însă designul cu fir nu este potrivit pentru toate activitățile, din moment ce te poate încurca.

Sunet

Au un bass îmbunătățit, iar acesta te va ține în ritm timp de ore în șir, însă nu sunt bune pentru ascultările de lungă durată de acasă.

Sunt cele mai bune când vine vorba de muzica cu bass, aceasta fiind preferată de majoritatea persoanelor ce fac sport.

Pentru un sunet puternic în bass, într-un design rezistent la transpirație și cu o potrivirea confortabilă a cârligelor pentru urechi, la un preț mai mic de 100 RON, nu poți da greș cu MEE Audio X1.

Verifică preț MEE Audio X1 aici!

Citește și: