Căști AfterShokz Aeropex.

Review căști AfterShokz Aeropex – Cele mai bune căști prin conducție osoasă

Căști prin conducție osoasă cu un sunet îmbunătățit, o nouă baterie și rezistență la apă.

Căștile prin conducție osoasă AfterShokz Aeropex sunt cele mai recente și cele mai bune (apărute pe piață în 2019) de la popularul brand AfterShokz.

Vine cu o calitate audio îmbunătățită care este puțin mai accentuată pe bass, viața bateriei prelungită (până la 8 ore), și un rating IP67 care le protejează de apă și praf.

Dacă vrei căști wireless pentru sport care îți oferă o atenție perfectă la mediul înconjurător (din cauză că nu îți acoperă urechile), atunci continuă să citești mai departe acest review.

Pro

 • potrivire stabilă pentru orice sport
 • atenție perfectă la mediul înconjurător din cauza deisgn-ului open-ear
 • Ușoare (aproape cu 30% mai ușoare decât modelul Air)
 • Rezistente la apă și praf (IP67)
 • Viața bateriei este bună (8 ore)
 • Un bass mai bun decât la modelele precedente

Contra

 • Transductoarele vibrante s-ar putea să fie enervante la început până te obișnuiești cu ele
 • Calitatea audio suferă (comparativ cu alte căști normale)

Căștile AfterShokz Aeropex au ajuns și în următoarele topuri:

Specificații

Tip: Căști prin conducție osoasă
Conexiune: Wireless prin Bluetooth
Back-design: Open-ear

Căști

Difuzoare: Transductoare prin conducție osoasă
Raza de frecvență: 20 Hz – 20000 Hz
Impedanță: 8.5 Ohm
Greutate: 26g
Lungime cablu: N/A
Microfon și telecomandă: Da (integrate)
Rezistență la apă: IP67 (IPX7 – complet impermeabile)
Garanție: 2 ani

Wireless

Bluetooth: 5.0
Viață baterie: Până la 8 ore
Timp în așteptare: Până la 10 zile
Capacitate baterie: 145 mAh
Timp de încărcare: 2 ore
Izolare fonică activă: Nu
Cablu de încărcare: Dedicat, magnetic
Codec-uri Bluetooth: SBC
Rază wireless: 10m
Multipunct: Da (ce este?)

Microfon

Tip: Microfoane integrate (2 pe partea dreaptă)
Design microfon: N/A
Mute: Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști prin conducție osoasă AfterShokz Aeropex
 • Borsetă care se ține în jurul taliei
 • Husă moale din silicon pentru protecție
 • 1 set de dopuri pentru urechi în propria cutie
 • 2 cabluri de încărcare dedicate cu magnet
 • Ghid de utilizare

Accesorii și căști AfterShokz Aeropex.

Confort și potrivire – 4.5/5 Aproape perfect

Cât de confortabile sunt căștile AfterShokz Aeropex?

Din cauză că acestea folosesc transductoare prin conducție osoasă care stau pe tâmplele capului, nu acoperă deloc urechile. Și din cauza design-ului ușor , de abia simți că le porți. Acest model de căști sunt super confortabile.

Comparativ cu orice alte căști in-ear pentru antrenamente acestea sunt mai bune din toate punctele de vedere.

Poți să le porți toată ziua, și urechile nu îți vor obosi deloc. De fapt, curând chiar o să uiți că le porți.

Dar probleme?

Singurul moment când le vei simți, este dacă se vor mișca. Iar asta se întâmplă rar.

Dacă te vei uita în sus, bentița s-ar putea să îți atingă spatele gâtului și asta s-ar putea să le miște puțin.

Altfel, acestea sunt foarte stabile, și poți alerga sau poți ridica greutăți cu ele pe urechi fără nici o problemă.

Dar și așa, acestea nu sunt perfecte pentru cei care ridică greutăți. Din cauză că au o bentiță care trece prin spatele capului, dacă ridici pe banca de antrenamente, nu vei putea sta cu capul pe bancă deoarece căștile îți vor sta în cale.

În plus, în cazul în care ai un cap mai mic, bentița s-ar putea să fie cam mare pentru tine, dar căștile se potrivesc și femeilor fără probleme deși nu poți din păcate să ajustezi mărimea.

Și încă un lucru, când volumul este dat mai tare, transductoarele prin conducție osoasă vibrează mai repede, așa că vei simți vibrațiile mult mai accentuat.

Unii oameni pot fi deranjați de vibrațiile acestea, în timp ce pe alții nu îi afectează. Pe noi nu ne-a deranjat absolut deloc în testele noastre dar ținem să te atenționăm să ții cont de acest aspect.

Izolare fonică pasivă (și atenție) – 4/5 Grozav

Izolarea fonică pasivă este inexistentă în căștile AfterShokz Aeropex din cauză că au un design open-ear. Dar căștile neacoperite oferă o atenție perfectă asupra mediului înconjurător, un lucru care este bun în multe circumstanțe sportive (spre exemplu când alergi în oraș).

Design-ul open-ear presupune că urechile tale nu sunt blocate sau obstrucționate deloc. Căștile nu fac contact cu urechile tale, din cauză că stau pe marginea capului (pe tâmple). Când porți căști prin conducție osoasă, poți auzi în continuare foarte bine.

Noi de obicei măsuram cât zgomot ambiental este blocat pentru fiecare model de căști și acordăm note în funcție de cât de bună este izolarea fonică. Dar din cauză că aceste căști nu sunt făcute să blocheze sunetul, trebuie să ne ajustăm standardele.

Fără a folosi dopurile de urechi incluse, aceste căști nu blochează deloc zgomotul de fundal, așa că primesc 1/5.

Dar, când folosești dopurile de urechi (care sunt incluse în pachet), ai o izolare fonică pasivă peste medie, deși nu asta este ideea la căștile prin conducție osoasă.

Capacitatea de a auzi mediul înconjurător este un lucru bun în cazul lor.

Dar zgomotul produs de vânt?

Dacă vrei să te plimbi cu bicicleta, sau să le folosești pentru alte sporturi rapide, trebuie să știi că zgomotul produs de vânt este minimal, și nu strică experiența ascultării.

Bluetooth – 5/5 Fantastic

Conexiunea wireless din căștile AfterShokz Aeropex folosește cel mai nou Bluetooth, 5.0, și în testele noastre, a rămas puternică și fiabilă chiar și după raza obișnuită de 10m. În plus, a mers bine, fără distorsiuni, și printr-un perete. Performanța wireless este una destul de bună și nu avem nimic de reproșat aici.

Testăm conexiunile Bluetooth pentru a vedea cum funcționează la limite.

Probabil știi că raza Bluetooth este de 10m, iar după aceea apar întreruperi.

Dar nu și pentru căștile Aeropex, acestea au mers fără probleme chiar și la raza maximă.

Dar oricum, ne-au surprins cu o conexiune wireless super fiabilă care se poate compara și cu cea dintre cele mai bune căști.

Când am testat conexiunea prin 2 pereți (locul unde majoritatea căștilor cedează), muzica a distorsionat o jumătate de secundă de câteva ori, dar apoi a continuat să meargă fără alte probleme.

În plus, acestea suportă Multipoint, ceea ce înseamnă că poți conecta 2 dispozitive în același timp. Vei găsi în manual o explicație pas cu pas pentru cum să setezi asta.

Toate testele noastre arată că aceste căști Aeropex vin cu un Bluetooth foarte fiabil. În plus, conexiunea este perfectă și în timpul antrenamentelor. Noi nu am avut nici o problemă cu ele și le-am folosit la sală, la alergat în parc iar un coleg le-a folosit la înot în piscină.

Și pe deasupra nu au nici o întârziere atunci când te uiți la video-uri.

Singurul lucru de care cineva se poate plânge este lipsa de codec-uri mai bune. Vin doar cu cel standard, SBC. Și sinceri să fim, codec-uri mai bune nu ar face nici o diferență din cauză că sunetul nu este destul de bun (din cauza conducției osoase).

Mai presus de toate, Bluetooth-ul este fantastic și funcționează mai bine decât la alte căști cu versiunea 5.0.

Husă și căști AfterShokz Aeropex.

Baterie – Grozav 4/5

Bateria din căștile AfterShokz Aeropex este momentan cea mai bună din orice căști prin conducție osoasă, cu până la 8 ore de muzică per încărcare. O încarci cu un cablu de încărcare dedicat, cu magneți și durează cam 2 ore.

Comparativ cu AfterShokz Air, fostul model emblematic, bateria din Aeropex rezistă cu minim 2 ore mai mult.

Deși viața bateriei nu este super lungă, este destul de bună să justifice prețul și să îți reziste câteva antrenamente, sau cât faci un tur mai lung cu bicicleta.

Primești 2 cabluri de încărcat, ceea ce este util, pentru că îți poți lăsa unul în mașină și unul acasă.

Nu suntem fani când vine vorba de cabluri de încărcat dedicate, pentru că asta înseamnă să mai ai încă un cablu de cărat pe lângă cel de telefon spre exemplu. Dar cablurile care vin alături de căștile Aeropex sunt bine făcute. Mufa sare în poziția corectă din cauza magneților, și rămâne acolo.

Este o experiență de utilizare plăcuta, dar ar fi fost și mai bună dacă erau USB-C (deși probabil ar fi mai greu să faci acest cablu să fie impermeabil).

Durabilitate – 4.5/5

Căștile AfterShokz Aeropex sunt complet rezistente la apă și la praf (IP67), le poți scufunda și sub apă. În plus, corpul este flexibil și protejat de un material cauciucat care pare plăcut atunci când îl atingi.

Dacă nu știi ce înseamnă IP67, acesta este un rating de protecție care acordă o notă bazată pe rezistența la apă și praf. Cu cât mai mari sunt numerele IP, cu atât mai bună este protecția. IP67 este echivalent cu IPX7 (rating de rezistență la apă), ceea ce înseamnă că le poți scufunda, spăla, și ploaia sau transpirația nu le poate afecta.

Design-ul căștilor spune multe despre calitatea lor.

Acestea sunt complet impermeabile, perfecte pentru pasionații de sport. Le-am pus în apă, și le-am lăsat scufundate câteva minute. După ce le-am scos, le-am șters, și funcționau perfect. Apa nu creează nici un fel de probleme.

Și materialele sunt de calitate. Par premium, cu suprafețe moi și cauciucate pe căști.

În plus, flexibilitatea bentiței și a cârligelor de urechi este perfectă. Sunt mai greu să le strici atunci când sunt flexibile. Dar chiar și așa, ține-le în husa de protecție pentru a le prelungi viața.

Accidentele se întâmplă tot timpul și trebuie să îți aperi investiția.

Garanție: Garanție de 2 ani.

Caracteristici – 4/5 Grozav

Caracteristicile care merită menționate sunt, o alertă pentru detecția umezelii, setări EQ, microfon și telecomandă integrată, și conexiune Multipoint. Dar nu au nici o aplicație.

Ce este alerta pentru detecția umezelii?

În caz că există apă lângă portul de încărcare, căștile Aeropex încep să țiuie, iar lumina lor începe să clipească roșu și albastru pentru a te alerta că există o problemă.

Trebuie să ștergi apa cu o cârpă, iar apoi să continui să le încarci.

Motivul pentru noul încărcător prin magneți este să îmbunătățească rezistența la apă, dar dacă există umezeală în timpul încărcatului, nu vor funcționa.

Setări EQ

Dacă apeși și ții apăsat butoanele + și – de volum pentru 3 secunde, asistentul vocal spune “EQ schimbat” și semnătura audio se schimbă.

Aceeași caracteristică o au și căștile AfterShokz Air, dar respectivele vin cu 2 presetări, aici am găsit 5.

În plus, poți conecta aceste căști prin conducție osoasă la 2 dispozitive de odată.

Caracteristica se numește Multipoint (deja menționată sub Bluetooth), așa că poți asculta muzică pe un dispozitiv, și poți răspunde la telefon pe celălalt.

Căștile Aeropex nu au nici o aplicație care să aibă egalizare, informații utile, localizare sau alte funcții standard pentru aplicație.

O telecomandă cu 3 butoane este integrată în cască. Simți la deget atunci când apeși pe butoane, așa că știi tot timpul când un buton a fost apăsat.

Poți folosi toate funcțiile prin combinații făcute cu cele 3 butoane, cel multifuncțional, și cele două de volum, + și -.

Sunt destul de ușor de folosit și vei găsi toate informațiile necesare în manualul lor.

În plus, cu cele 2 microfoane integrate de pe partea dreaptă, poți efectua apeluri, la fel ca și cu alte căști wireless.

Accesorii

 • 2 cabluri de încărcat în loc de 1
 • O husă moale de silicon pentru cărat
 • Un set de dopuri într-o cutie de plastic
 • Borsetă sport pentru transport

Faptul că primești două cabluri de încărcat este un lucru foarte bun. Așa poți să ai cabluri în 2 locații diferite.

În plus, borseta sport este utilă pentru cicliști și alergători care vor vrea un loc să stocheze căștile cât timp nu le folosesc. Are fermoar și o poți purta în jurul taliei.

Căști AfterShokz Aeropex.

Sunet – 3/5 Bun

Cel mai slab punct al căștilor AfterShokz Aeropex este calitatea audio, este momentan cea mai bună din toate căștile prin conducție osoasă dar nu prea are bass, precizie în înalte și foarte des sunetul pare cumva înăbușit.

Trebuie să clarificăm însă că acest model de căști prin conducție osoasă se aud mai bine decât modelul vechi AfterShokz Air.

Vin cu cele mai noi transductoare PremiumPitch 2.0+, care sunt mai compacte dar și mai tari (mai tari decât cele din Air sau Trekz Titanium).

Cât pentru calitate audio, poți alege din mai multe presetări EQ decât la alte modele dar sunetul tot suferă la nivelul calitate DAR…atenție, asta doar dacă le compari cu căștile audio obișnuite care sunt mai mari sau care au o altă potrivire pentru urechi.

Tehnologia prin conducție osoasă nu produce aceeași fidelitate precum căștile normale.

Bass-ul este în planul doi și slab, vocalele sunt destul de bune, iar înaltele sunt perfect clare, dar per total, se aud mai prost decât căștile normale.

De obicei sunetul pare gol și fără sclipire, dar asta este din cauza tehnologiei.

Însă comparativ cu alte căști prin conducție osoasă, noi spunem ce acestea sunt cele mai bune de până acum apărute pe piață.

Chiar dacă ideea acestor căști este să fie open-ear și să îți ofere atenție perfectă la mediul înconjurător, dacă îți pui dopurile de urechi, lucrurile se schimba iar bass-ul se amplifică.

Poate deveni foarte adânc, chiar înfundat. Bineînțeles, depinde și ce presetare EQ folosești, dar bass-ul se îmbunătățește semnificativ.

Poți folosi dopurile de urechi în timpul navetei spre exemplu când vrei o izolare fonică mai bună.

Cum este scurgerea audio?

Un lucru cunoscut la căștile prin conducție osoasă este scurgerea audio.

La un volum mare, destul de multe vibrații sonore sunt auzite de oamenii din jurul tău.

Dar este mult mai ok decât în versiunile precedente (AfterShokz Titanium și Air). Cu volumul dat la mediu, scurgerea audio este mai mică, aproape inaudibilă.

Dacă alergi, ridici greutăți sau te antrenezi într-o sală zgomotoasă, asta nu va fi o problemă. Dar nu le folosi în bibliotecă sau într-un birou liniștit.

Atenția perfectă asupra mediului înconjurător vine împreună cu calitatea audio puțin mai slabă, dar în  activități sportive, noi credem că merită, pentru că ai nevoie să fii în siguranță.

Concluzie – 4.1/5 puncte

De ce să cumperi căștile AfterShokz Aeroxpex?

Pentru că acestea sunt cele mai bune căști prin conducție osoasă momentan (August 2019), sunt o alegere fantastică pentru multe activități sportive unde atenția este necesară.

Costând cam 8-900 RON, nu sunt ieftine, costă cam la fel de mult ca și alte căști de lux pentru antrenamente.

Sunt perfecte pentru atleții serioși care au nevoie de un set bun de căști care se potrivesc, sunt complet impermeabile, funcționează fără probleme, și oferă și îți oferă și atenție la mediul înconjurător.

Verifică preț AfterShokz Aeropex aici!


Citește și: