Casti Jaybird Vista si PowerBeats Pro.

Căști Beats PowerBeats Pro vs. Jaybird Vista

Concluzia noastră

Ambele perechi de căști wireless sunt o alegere fantastică pentru sesiunile de antrenament. Sunt foarte stabile în timpul mișcărilor rapide, însă PowerBeats Pro au un avantaj din moment ce se folosesc de cârlige pentru urechi.

Beats câștigă din nou când vine vorba de durata bateriei, rezistând mai mult decât Vista. Pe de altă parte, Jaybird are o construcție mai robustă, având capabilități împotriva șocului de clasă militară.

De asemenea, Vista are o protecție împotriva apei mai bună (IPX7), deci poți să le speli sub apă. PowerBeat Pro sunt “doar” rezistente la transpirație, cu o clasificare IPX4.

Mai mult, nu doar că au designuri diferite, însă au și funcții diferite. Să aruncăm o privire la similarități la diferențe pentru a-ți fi mai ușor să te decizi ce îți cumperi.

Comparație rapidă

Ambele modele:

 • Sunt bine făcute cu materiale ce se simt premium
 • Sunt distractive, au o semnătură a sunetului puternică ce este plăcută de publicul general
 • Sunt o alegere excelentă pentru sportivi
 • Au butoane de control încorporate

Beats PowerBeats Pro:

 • Au o stabilitate generală mai bună, datorită cârligelor pentru urechi
 • Au o durată a bateriei ce este superioară, oferind 11 ore de redare, în timp ce Vista oferă doar 6 ore
 • Oferă o conexiune bluetooth mai stabilă, cu o acoperire mai bună
 • Suportă AAC, ce este excelent pentru utilizatorii iOS, comparat cu SBC al Vista

Jaybird Vista:

 • Au un confort mai bun pentru sesiunile lungi de ascultare
 • Sunt impermeabile și rezistente la șoc (IPX7 și MIL-STD-810G)
 • Aplicație intuitivă cu setări de egalizare puternice
 • Sunt mai ieftine (Comparat cu PowerBeats Pro, costă cu 100 RON mai puțin)

Specificații

  Beats PowerBeats Pro Jaybird Vista
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back

 Căști

   
Mărimea difuzoarelor: 12mm 6mm
Aria frecvențelor: n/a 20Hz – 20,000Hz
Impedanță n/a 23Ω
Greutate: 22g ambele căști 12g ambele căști, 35g carcasa
Lungimea cablului n/a Cablu de încărcare de 31cm
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei: IPX4 (rezistente la transpirație) IPX7 (impermeabile)
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.0 + cip H1 Versiunea 5.0 + cip JBS1
Durata bateriei: 11h per încărcare 6h per încărcare
Timp de încărcare: 1h încărcare completă – 5min pentru 1.5 ore 2h încărcare completă – 5min pentru 1 oră
Anulare activă a sunetului: Nu Nu
Cablu de încărcare: Lightning la USB USB-C la USB
Codecuri bluetooth: SBC, AAC SBC
Aria wireless: 10m 10m

Microfon

   
Tip: Încorporat Încorporat
Design: n/a Omnidirecțional
Se poate da pe mut: Nu Nu

Casti PowerBeats Pro pe un telefon Iphone.

Confort și potrivire

Jaybird Vista oferă un nivel de confort mai bun, chiar și după câteva ore de folosire, în timp ce PowerBeats Pro stau mai bine în urechi.

PowerBeats Pro oferă o soluție ușor de folosit când vine vorba de stabilitate prin designul cu cârlige pentru urechi, pentru a preveni căștile să cadă din urechi.

Deși, acest tip de design nu este foarte ergonomic. Prin urmare, carcasa se poate freca de piele, ceea ce te poate irita. Deși nu este dureros, este ceva de care ar trebui să știi înainte să le cumperi.

În această privință, Jaybird Vista sunt mult mai bune, oferindu-ți un design in-ear mai tradițional, ce este confortabil timp de câteva ore. Poți avea o stabilitate excelentă alături de diferitele mărimi de aripioare pentru urechi.

Deși nu am avut parte de asta, unii utilizatori au raportat faptul că aripioarele de urechi devin inconfortabile după un timp. De asemenea căștile vin la pachet cu vârfuri din gel ce nu au aripioare pentru urechi, deci dacă irită, încearcă-le pe acestea.

Izolare fonică

Ambele perechi se bazează pe izolarea fonică pasivă, fără alte funcții în plus, pentru a bloca sunetul din exterior.

Din fericire, izolarea este peste medie pentru ambele căști. Când asculți muzică nu mai auzi ce se întâmplă în jurul tău.

Ar fi fost plăcut să aibă o formă de sunet ambiental, ce ar fi folositoare dacă alergi în aer liber, însă niciuna dintre aceste perechi de căști nu o are.

Bluetooth

Când vine vorba de puterea conexiunii, Vista este câștigătorul. Deși stabilitatea bluetooth nu este cea mai bună pe care o poate avea o pereche de căști wireless, acestea tot întrec căștile PowerBeats Pro.

Întreruperile încep să apară după ce ai două ziduri pe post de obstacole, ceea ce este bine. În cazul PowerBeats Pro, întreruperile pot apărea chiar și atunci când ai telefonul în buzunar.

Cipul H1 din Beats este un bonus major, făcând foarte ușoară conectarea cu un dispozitiv iOS. Din momentul în care deschizi carcasa de încărcare, o notificare va apărea pe dispozitivul tău.

Procesul de conectare al Jaybird este puțin mai lung, însă din momentul în care sunt conectate la dispozitiv, următoarea este instantă. Ajută și faptul că Vista folosește un cip JBS1, ce îmbunătățește stabilitatea bluetooth și lag-ul atunci când folosești aplicații precum YouTube.

PowerBeats Pro se descurcă și ele bine când vine vorba de lag-ul video, însă Vista au un avantaj.

Baterie

Dacă durata bateriei este importantă pentru tine, atunci alege PowerBeats Pro. Au o durată de redare de 11 ore, deci e cam greu să le bați (sunt promovate cu 9 ore de redare). Vista oferă doar 6 ore de redare.

De asemenea, Beats câștigă dacă iei în considerare și carcasa de încărcare. Cu aceasta, ai 24 de ore de redare în total. Mult mai mult decât cele 16 ore pe care Vista le oferă alături de carcasa de încărcare.

Deși, mărimea contează când vine vorba de portabilitate, iar Vista are o carcasă mult mai mică decât Beats. Dar din nou, mărimea corelează cu capacitatea bateriei.

Din fericire, ambele modele oferă funcția de încărcare rapidă, în cazul în care căștile rămân fără baterie.

 • Beats oferă 1.5 ore de redare după 5 minute de încărcare
 • Jaybird oferă o oră de redare după 5 minute de încărcare

În final, PowerBeats Pro câștigă în categoria de baterie. Rezistă mai mult și se încarcă mai repede.

Durabilitate

Ambele perechi par destul de solide, rezistând la o cantitate decentă de abuz, deși Jaybird pot supraviețui unor condiții mai rele.

De exemplu, clasificarea IPX7 a Vista le face mai rezistente împotriva apei. Le poți scufunda complet sub apă timp de 30 de minute, fără probleme.

De asemenea au și o rezistență militară la șoc, MIL-STD-810G.

PowerBeats Pro pot supraviețui transpirației în exces datorită clasificării IPX4, însă dacă le bagi sub apă le poți deteriora.

Ambele sunt făcute din materiale de calitate, cu un finisaj moale pentru a preveni oboseala purtării.

Deși, carcasele de încărcare sunt o poveste diferită. Cea de la Jaybird este destul de decentă. Este mică și ușoară, având un finisaj moale. Capacul nu se deschide complet, deci trebuie să ai grijă să nu îl forțezi.

Carcasa căștilor PowerBeats Pro se simte destul de ieftină, în special capacul. Este subțire, ceea ce nu este ceva la care te aștepți la un asemenea preț.

Carcasa galbena si casti Jaybird Vista.

Funcții

Există mai multe diferențe decât asemănări, însă hai să începem cu ce este la fel:

Ambele au butoane fizice ce controlează funcțiile precum acceptarea apelurilor, săritul peste melodii, ajustarea volumului și pornirea asistentului inteligent.

Ambele au microfon încorporat pentru apeluri hands-free.

Ambele au modul mono, pentru a-ți permite să folosești o singură cască.

Însă există niște diferențe fundamentale între cele două. Vista are o aplicație ce îți permite să ajustezi setările de egalizare. Aceasta este destul de puternică și poți face ca sunetul căștilor să fie exact cum vrei tu. De asemenea, poți schimba ce fac anumite gesturi, deci nu ești blocat la setările din fabrică.

PowerBeats Pro pot da pauză la muzică atunci când îți scoți căștile, însă sunetul nu poate fi schimbat și nici ajustat printr-o aplicație, din moment ce nu au una.

Deci, dacă preferi setările de personalizare, Vista este o alegere mai bună.

Sunet

Ambele modele sunt pentru utilizatorii activi. Din acest motiv au o semnătură a sunetului ce este puternică pe partea sunetelor joase și strălucitoare pe partea celor înalte. Este folositor atunci când alergi, din moment ce mișcările corpului îți pot da impresia că nu au destul bass.

Dar, datorită aplicației de la Jaybird, poți schimba complet semănătură generală a sunetului pentru Vista. Deci poți alege un preset de egalizare pentru antrenamente și altul pentru ascultările de acasă.

Pe scurt:

PowerBeats Pro sunt puternice, având o prezentare plină de bass. Bass-ul este mai blând decât cel al modelelor anterioare, însă tot se simte în aria sunetelor mijlocii, făcând ca aceste căști wireless să aibă un sunet foarte colorat.

Dacă ai un playlist ce constă în hip hop, EDM sau rap, și asculți la aceste căști, sunetul devine destul de plăcut.

Jaybird Vista sunt de asemenea destul de puternice în momentul în care le scoți din cutie, însă sunt și aspre datorită sunetelor mijlocii ce sunt directe. Din fericire aplicația MySound face minuni, lăsându-te să ajustezi sunetul așa cum vrei. După ce faci asta, calitatea sunetului este destul de nemaipomenită.

Le poți face neutre, foarte puternice în bass, deschise sau închise; cum vrei tu. Lăsând la o parte egalizatorul, oferă o experiență destul de plăcută, având un bass puternic și controlat.

Ce ar trebui să-ți cumperi, Jaybird Vista vs. Beats PowerBeats Pro?

Sincer, totul se rezumă la preferințele de design și la ce funcții îți fac viața puțin mai confortabilă.

Dacă vrei o potrivire sigură, cu o baterie bună și o interacțiune lejeră cu dispozitivul iOS, atunci PowerBeats Pro sunt alegerea mai bună. Cipul H1 face ca experiența să fie mai plăcută.

Însă dacă vrei o rezistență extremă, un confort mai bun și opțiuni de personalizare a sunetului, atunci Jaybird Vista oferă mai multe.

Diferența de preț dintre acestea nu este mare, însă în ambele cazuri, acestea sunt niște produse de calitate înaltă. Pentru un companion în timpul antrenamentelor, nu poți greși cu nici una dintre aceste căști.

Verifică preț Jaybird Vista aici!

Verifică preț Beats PowerBeats Pro aici!


Citește și: