Cutie casti Sony WI-C200.

Review căști wireless Sony WI-C200

Sony WI-C200 este o pereche de căști wireless in-ear decentă pentru majoritatea oamenilor. Au un design compact și portabil ce este convenabil atunci când ești pe fugă. Au un sunet impresionant de balansat și o durată a bateriei foarte bună, în special pentru o pereche de căști wireless.

Sunt destul de confortabile și ușor de folosit, însă calitatea construcției face ca prețul să se vadă. Designul behind-back te poate încurca, riscând ca aceste căști să fie smulse din urechi, în special dacă alergi sau faci exerciții. Nu ar trebui să ai probleme dacă folosești aceste căști ocazional, iar raportul lor calitate preț este excelent pentru folosirea de zi cu zi.

Ce ne-a plăcut

  • Au o reproducere audio decentă
  • Designul behind-back este portabil și flexibil
  • Durata bateriei este bună

Ce nu ne-a plăcut

  • Construcția este destul de ieftină
  • Controlul butoanelor nu este prea plăcut
  • Se poate auzi un sunet de feedback atunci când microfonul este folosit

Design

  • Tip: In-ear
  • Carcasă: Closed-back

Sony WI-C200 este o pereche de căști in-ear simplă cu design wireless. Căștile sunt conectate cu un cablu subțire ce stă pe ceafa ta. Se poate prinde din moment ce sunt magnetice. Se simt destul de stabile atunci când le porți în urechi, însă cablul este destul de lung și poate crea bucle ce se pot agăța de ceva.

De asemenea, nu par prea rezistente – căștile și modulele de control au o carcasă subțire și din plastic ieftin, cu niște cabluri slabe. Ar trebui să supraviețuiască dacă le scapi de câteva ori, însă s-ar putea să se strice dacă le smulgi din urechi.

Pe de altă parte, controlul pe fir este ușor de folosit și are toate comenzile de viață de care ai nevoie de ele în viața de zi cu zi, precum controale pentru apeluri, muzică și volum, de asemenea, poți accesa și asistentul vocal al dispozitivului tău.

Datorită designului subțire, căștile sunt destul de confortabile, iar cablul flexibil le face foarte portabile, din moment ce le poți strânge și le poți băga în buzunar.

Accesorii si casti Sony WI-C200.

Sunet

C200 este o pereche de căști in-ear cu un sunet decent. Au un bass excelent, reacția frecvențelor mijlocii este excelentă și au niște frecvențe înalte foarte bune. Bass-ul este foarte profund și extins, ceea ce înseamnă că oferă puterea și bubuitul pe care îl găsești în melodiile dubstep, hip-hop și house.

Bass-ul înalt este puțin amplificat, oferind mai multă putere, însă acest lucru le face puțin mai tulburi. Din fericire acest lucru nu se întâmplă și la sunetele mijlocii, deci vocalele și instrumentele sunt reproduse precis fără a crea confuzie.

Există o scădere la jumătatea sunetelor mijlocii, fapt care îngreunează vocalele și le dă puțin înapoi, însă acest lucru nu prea se observă. Reacția sunetelor înalte este foarte balansată, însă după jumătate, sunetele devin puțin inegale.

În timp ce sunetele înalte se aud adecvat și au detalii, unele frecvențe duc lipsă de detalii și de strălucire, în timp ce altele se aud ascuțite și pătrunzătoare. Acestea fiind spuse, reacția generală a frecvențelor este foarte bine balansată, iar incoerențele din aria sunetelor înalte nu vor fi observate de toată lumea.

Izolare

Anulare a sunetului: Nu

Aceste căști de la Sony au o izolare decentă. Designul in-ear nu este cel mai bun pentru izolarea fonică, în special când vine vorba de bass. Din păcate nu prea blochează huruiturile joase ale motoarelor de autobuz sau de avion, deci nu sunt cele mai bune atunci când mergi cu astfel de mijloace de transport.

Acestea fiind spuse, căștile fac o treabă bună în blocarea sunetului ambiental și izolează sunetele înalte, precum cele ale unui aer condiționat. Ar trebui să fie bune în blocarea sunetului dintr-un birou, în special dacă asculți și muzică.

De asemenea, căștile pierd o cantitate foarte mică de sunet, deci dacă vrei să dai volumul mai tare pentru a scăpa de sunetul de fundal, nu o să-ți deranjezi colegii, ceea ce este bine.

Microfon

Tipul microfonului: încorporat

Căștile WI-C200, precum majoritatea căștilor bluetooth pe care le-am testat, au un microfon integrat mediocru. Microfonul are și un sunet de feedback atunci când îl folosești, ceea ce te poate ajuta în unele situații, însă este enervant din moment ce nu poți scăpa de el.

Nu ar trebui să ai probleme în a te face înțeles atunci când faci un apel într-un mediu liniștit, precum o cameră de conferință goală sau un hol liniștit, însă te vei înțelege mai greu atunci când ești într-o situație cu zgomot.

Dacă vorbești în timp ce mergi pe o stradă aglomerată sau când stai în stația de metrou, persoana cu care vorbești te va înțelege mai greu din moment ce microfonul căștilor C200 nu face distincție între cuvintele tale și sunetul ambiental. Cel mai bine le folosești pentru apeluri într-un mediu liniștit – vocea ta se va auzi subțire, înăbușită și îi vor lipsi detaliile, însă te vei face înțeles.

Funcții active

Durata bateriei: 15.6 ore

Timp de încărcare: 2.1 ore
Suport pentru aplicație: Nu
Redare pasivă: Nu

În mod surprinzător, căștile Sony C200 au o baterie decentă, pentru o pereche de căști in-ear wireless. Oferă 16 ore de redare constantă per încărcare, deci te vor ține toată ziua, de la momentul în care te-ai urcat în autobuz, până la birou și până când ieși din sala de antrenamente.

Nu au funcția de a se închide automat, deci va trebui să-ți aduci aminte să le închizi atunci când nu le folosești pentru a nu ți se consuma bateria, însă din moment ce au o durată a bateriei așa de bună, nu e o problemă dacă uiți. Din păcate nu sunt compatibile cu aplicația celor de la Sony, Headphones Connect. Acest lucru este puțin dezamăgitor, însă este de așteptat de la un asemenea preț.

Casti Sony WI-C200.

Conectivitate

Bluetooth: Da
Cu fir: Nu
Aria wireless: 16 metri
Latență: 251 ms

Sony WI-C200 sunt o pereche de căști wireless in-ear standard ce se conectează doar prin bluetooth la un dispozitiv. Nu suportă conectare la mai multe dispozitive și nici NFC, însă au o arie wireless de 16 metri, ceea ce este un lucru excelent.

Nu ar trebui să ai probleme cu întreruperile audio dacă te îndepărtezi de telefon sau de laptop, în special dacă folosești un dispozitiv cu Bluetooth 5.0. În timpul testelor noastre am observat o latență de 215 ms, ceea ce este ceva normal pentru majoritatea căștilor bluetooth, însă unele aplicații și dispozitive oferă o formă de compensare a latențe pentru ca tu să nu observi ceva schimbat la sunet.

Cine ar trebui să le cumpere?

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști la un preț excelent pentru buget, atunci ia-ți Sony WI-C200. Nu au soundstage-ul pe care și-l doresc ascultătorii critici, însă au o reacție a frecvențelor surprinzător de bine balansată, în special pentru un asemenea preț.

Căștile le permit urechilor să respire și au o potrivire stabilă, deci poți să le folosești în timp ce faci sport, însă nu sunt foarte rezistente. Nu izolează sunetele din zona de bass destul de bine pentru majoritatea navetiștilor, însă sunt destul de confortabile și au o izolare bună a sunetelor mijlocii și a celor înalte, așa că sunt bune pentru a fi folosite la birou.

Precum majoritatea căștilor bluetooth, nu sunt recomandate pentru a te uita la televizor sau pentru a te juca ceva, din moment ce au o latență wireless mare, însă dacă dispozitivul sau aplicația de streaming compensează cumva pentru întârziere, ar trebui să fie bune pentru a te uita la video-uri atunci când ești pe fugă.

S-ar putea să nu fie ideale pentru nevoile mai specializate, însă designul compact și performanța generală le fac perfecte pentru folosirea de zi cu zi.

Verifică preț Sony WI-C200 aici!


Citește și: