Review căști wireless Sony WH-CH510

Sony WH-CH510 este o pereche de căști wireless on-ear la un preț accesibil, ce are toate funcțiile importante de care ai nevoie.

Verdictul nostru

Având un sunet solid, o baterie excelentă și o conexiune bluetooth, Sony WH-CH510 au un raport calitate-preț excelent. Au o construcție cam subțire, ce i-ar putea împiedica pe unii din a le cumpăra, însă pentru majoritatea persoanelor acest sacrificiu merită prețul cerut.

Ce ne-a plăcut

  • Au un preț foarte accesibil
  • Sunetul și bateria sunt solide
  • Sunt ușoare și compacte

Ce nu ne-a plăcut

  • Construcția este cam subțire
  • Nu au jack de 3.5mm și nici USB

Cei de la Sony au făcut o treabă bună prin a-și face un renume în industria audio. Căștile over-ear WH-1000XM3 și căștile in-ear WF-1000XM3 sunt ambele niște produse de top în categoriile lor atunci când vine vorba de anulare fonică și de calitatea sunetului, însă cum se compară produsele de buget ale acestui brand titanic?

Dacă aruncăm o privire la Sony WH-CH510, este uimitor cum o pereche de căști wireless poate costa așa de puțin. Să nu mai menționăm faptul că au un sunet decent, un port USB-C și o baterie de 35 de ore. Deci, atunci când citești review-ul de mai jos, asigură-te că iei în considerare prețul (lucru pe care l-am făcut și noi) atunci când dai peste dezavantaje.

Cablu de incarcare si casti Sony WH-CH510.

Design

Primul lucru pe care îl observi – aceste căști sunt on-ear mai mult decât over-ear, deci cupele nu îți vor acoperi urechile, ci vor sta pe acestea. Acest lucru le face mai compacte, însă mai puțin confortabile (de asemenea, calitatea sunetului are de suferit, însă îți vom oferi mai târziu mai multe detalii despre asta).

Când vine vorba de estetică, nu putem spune prea multe despre aceste căști de la Sony, însă aspectul simplu face minuni când vine vorba de atractivitate, având în vedere că scopul lor este accesibilitatea.

Căștile sunt disponibile în următoarele culori: negru, alb sau albastru, iar forma profilului este asemănătoare cu cea a unei linii drepte cu un cerc la fiecare capăt. Pe lângă logo-ul Sony de pe fiecare cupă, singurul element de design este o textură de linii, în formă de diamant, ce acoperă majoritatea exteriorului.

Probabil că cel mai evident lucru care arată prețul căștilor WH-CH510 este integritatea structurii. Banda de susținere din plastic, articulațiile pivotante și carcasa cupelor nu se simt rezistente și nu am recomanda să le arunci într-un rucsac sau să nu ai grijă de ele.

Banda de susținere pare să fie destul de flexibilă, deci s-ar putea să fie mai bună decât susținem noi, însă nu am vrut să întindem coarda prea mult. Nu se pliază și nici nu strâng pentru a face un pachet prea compact (deși cupele se pivotează la 90 de grade și se aplatizează), însă cu cât au mai puține balamale cu atât mai bine, iar în acest caz noi credem că acestea vor fi primele care se vor strica.

Este important să notăm, deși eu am un cap anormal de mare și întind banda de susținere până la limite, banda acestor căști s-a extins doar până la jumătate înainte de a-mi sta confortabil pe urechi. Cred că asta este o veste bună pentru persoanele cu capetele mai mari și pentru cei ce vor să poarte sapcă și căști în același timp.

Desigur, partea bună este că aceste căști sunt incredibil de ușoare, iar acest lucru combinat cu mărimea mică, le face extrem de portabile. Din fericire, căptușeala din cupe pare să aibă un standard mai mare decât restul produselor, deci sunt confortabil de purtat pentru perioade lungi de timp, având în vedere că sunt niște căști on-ear.

Casti Sony WH-CH510.

Funcții

Când vine vorba de interfața de control, aceste căști au un design spartan, având trei butoane ce sunt ușor de accesat, de diferențiat și de folosit. Sunt responsabile de funcțiile de redare/pauză, controlul volumului și de schimbarea melodiei înainte/înapoi, însă îți permit să activezi și asistentul vocal al dispozitivului pe care îl folosești.

Au un microfon integrat, amplasat lângă cele trei butoane, pentru a putea să porți convorbiri. În timp ce este convenabil, nu este chiar cea mai bună opțiune de pe piață.

Lângă controale și lângă microfon este și singurul port, cel de încărcare printr-un cablu USB-C (din ce am testat nu se poate reda audio prin USB). Am fost entuziasmat să văd că un produs de buget a adoptat acest tip de port în locul celui micro USB.

Cei de la Sony susțin că aceste căști au 35 de ore de redare, ceea ce este foarte impresionant, iar dacă ești pe fugă le poți lăsa la încărcat timp de 10 minute și vei avea parte de 90 de minute de redare.

Absența unui port de 3.5mm și a redării sunetului prin USB înseamnă că dacă rămâi fără baterie, atunci nu le mai poți folosi, însă compensează prin durata impresionantă a bateriei și prin prețul accesibil.

S-ar putea să sune contraintuitiv, dar lipsa funcțiilor s-ar putea să fie un atu al căștilor WH-CH510. Prin faptul că s-au axat pe niște funcții mai importante – printre care și durata bateriei și calitatea audio – costurile au scăzut prin faptul că nu au fost incluse funcții de care audiența vizată oricum se descurcă fără (printre care și anularea fonică activă).

Casti Sony WH-CH510 vazute de aproape.

Performanță

După cum am menționat, faptul că aceste căști au un design on-ear înseamnă că nu vei avea parte de aceeași calitate audio pe care o oferă competitori over-ear. Acest lucru este datorită cupelor ce nu creează o sigilare bună și nu oferă mult spațiu.

Acestea fiind spuse, este remarcabil cum aceste căști de la Sony reproduc sunetul, în ciuda faptului că au un preț mic și un design on-ear. Bass-ul este prezent și clar, însă nu este copleșitor. Frecvențele mai înalte sunt mai puțin dominante decât ne-ar plăcea, iar sunetele mijlocii sunt prea suprimate, însă per total, profilul este plăcut.

În timp ce claritatea, balanța și spațierea nu sunt superbe, precum la WH-1000XM3, sunetul acestor căști on-ear este mai bun decât ar sugera-o prețul. Vei vedea că majoritatea genurilor muzicale se vor auzi bine, deși melodiile ce au deja sunete mijlocii joase și sunete înalte amplificate s-ar putea să se audă puțin cam exagerat.

În timpul testelor noastre, conexiune bluetooth 5.0 nu s-a pierdut și nu am avut parte de interferențe. Nu există o aplicație pentru aceste căști, însă nu am avut nevoie de una, având în vedere simplitatea acestui produs.

Verdict

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști din această categorie de preț, trebuie să faci anumite sacrificii. Din fericire, majoritatea compromisurilor pe care cei de la Sony le-au făcut cu aceste căști nu au fost în categoriile importante – lipsa unui port analog mimează lipsa portului de 3.5mm a telefoanelor moderne, în timp ce greutatea scăzută și construcția din plastic îmbunătățesc portabilitatea și confortul.

Pentru persoanele ce vor un produs mai solid sau unul ce are port de 3.5mm, nu vei găsi o alternativă ce este și wireless în această categorie de preț. Să nu mai vorbim de o durată așa de bună a bateriei și de sunet excelent.

Verifică preț Sony WH-CH510 aici!


Citește și: