Casti Sony MDR V55 albe.

Review căști Sony MDRV55

Sony MDR V55 este una dintre cele mai atractive și mai accesibile perechi de căști pentru DJ de pe piață. Căștile MDR V55 unt populare printre DJ și este un set de început pentru mulți pasionati de muzică. Chiar dacă nu sunt strălucite când vine vorba de sunet, acestea ies în evidență cu aspectul și cu prețul lor.

Au un design frumos și cu culori mate, ce se potrivește cu senzația excelentă a cupelor căptușite. Acest lucru face ca MDR V55 să fie o imagine frumoasă. Mai jos vom afla mai multe despre căștile Sony MDR V55.

Ce ne-a plăcut

  • Sunt confortabile
  • Sunt rezistente și ușoare
  • Au o calitate a sunetului excelentă
  • Au un preț accesibil

Ce nu ne-a plăcut

  • Banda de susținere s-ar putea să scârțâie
  • Lungimea cablului este mică, poate să fie enervant
  • Restricții comune cablului fix

Factori importanți de luat în considerare pentru când îți cumperi o pereche profesională de căști

Nu este ușor să-ți cumperi o pereche de căști, chiar dacă sunt pentru folosirea ocazională sau cea profesională. Cumpărarea unei perechi de căști reprezintă un proces important. Din moment ce există o mulțime de perechi de căști pe piață, pe care e bine să o alegi? Urmează să-ți prezentăm niște factori importanți ce trebuie luați în considerare atunci când îți cumperi o pereche profesională de căști.

Preț

Prețul este un factor major pentru atunci când îți cumperi o pereche de căști, precum MDR V55. Acest lucru este datorită faptului că aceste căști nu sunt cunoscute ca fiind o pereche de căști de înaltă calitate. Totuși, din moment ce sunt căști pentru DJ se presupune că au un preț puțin mai mare decât al căștilor normale. Deși, în realitate, MDR V55 sunt destul de ieftine. Deci, chiar dacă MDR V55 nu sunt un chilipir, acestea tot sunt niște căști pentru buget.

Stil și tip

Căștile Sony MDR V55 sunt niște căști profesionale folosite cel mai des de DJ. Însă, prețul lor le face o alegere bună chiar și pentru folosirea de zi cu zi. Cu toate că aceste căști sunt oficial o pereche over-the-ear, noi le-am categoriza mai mult ca fiind undeva între designul on-ear și cel over-ear.

Acest lucru este datorită faptului că mărimea cupelor nu este suficient de mare încât să cuprindă întreaga ureche, în special pentru persoanele cu urechile mai mari. Cupele stau pe urechi, fapt care s-ar putea să creeze disconfort în zonele calde și umede, în cazul în care sunt folosite pentru perioade lungi de timp. De asemenea, aceste căști sunt cu fir.

Casti Sony MDR V55 albe.

Confort și design

Căștile precum MDR V55 sunt cunoscute mai bine pentru aspectul lor și nu pentru performanță. Aspectul general al căștilor MDR V55 este unul plăcut. Au culori mate, ceea ce le face automat mai atractive. Aceste căști sunt disponibile în mai multe variante de culori: negru mat și alb mat. Opțional, poți adăuga și culori precum roșu sau albastru.

Cablul este un aspect important al oricărei perechi de căști cu fir. Este detașabil sau nu? Se încâlcește prea des? Ce lungime are? Căștile Sony MDR V55 au un cablu plat. Acest lucru are două avantaje. În primul rând, cablul nu se încâlcește.

De exemplu, nu trebuie să pierzi 2 minute să-ți descâlcești cablul de fiecare dată când vrei să-ți folosești căștile. În al doilea rând, cablul este mai rezistent la uzură. Cablurile cilindrice din cauciuc se deteriorează mai repede dacă sunt strânse des. Cablurile drepte sunt mai rezistente la acest lucru. Un dezavantaj al acestor căști este faptul că firul nu este detașabil.

De asemenea, lungimea totală a cablului este de 1.2 metri, un lucru normal pentru majoritatea căștilor. Fiecare capăt are câte un jack audio de 3.5mm. Jack-ul audio înclinat nu este un lucru prea bun pentru căști, din moment ce majoritatea căștilor sunt folosite la telefoane.

Utilizatorii de telefoane nu prea apreciază jack-ul înclinat din moment ce se poate prinde cât îl bagi în buzunar sau în geantă. În ultimul rând, firul nu este destul de gros, deci nu este foarte rezistent și nici longeviv.

Un alt lucru de care suntem dezamăgiți este banda de susținere. Aceasta nu este din plastic și este acoperită cu cauciuc, având puțin material în partea de sus, pentru ca perechea de căști să fie mai flexibilă.

Acoperirea cu cauciuc face ca aceste căști să stea pe cap într-un mod confortabile, însă, într-un mod surprinzător, partea de jos a benzii de susținere (partea ce îți stă pe cap), are mai puțină căptușeală decât partea de sus. Deci, cauciucul este mai subțire, iar nivelul de confort este mai mic. Deși nu sunt inconfortabile, acestea s-ar putea să devină dacă le porți pe vreme caldă sau umedă.

Din moment ce Sony MDR V55 sunt căști stereo pentru DJ, acestea au niște brațe pentru cupe ce le permit să se rotească. Aceste brațe permit cupelor să se plieze așa cum vrei. Astfel, cupele sunt mai ușor de depozitat și de cărat în ghiozdan. Brațele din plastic sunt mari, lucru ce s-ar putea să nu mulțumească pe toată lumea. Problema majoră cu aceste brațe este faptul că sunt mai zgomotoase decât te-ai aștepta. Scârțâitul poate deveni copleșitor după un timp.

Performanța și calitatea sunetului

Căștile Sony MDR V55 nu sunt cunoscute pentru calitatea sunetului. Însă, acest lucru nu înseamnă că au o performanță și o calitatea a sunetului inferioare. Căștile MDR V55 au niște difuzoare de sunet dinamice din neodim de 40mm. Chiar și așa, comparate cu căști precum MDR V6 și MDR V7506, calitatea sunetului nu este la fel de înaltă. Este destul de bună pentru a putea spune că este aproape perfectă.

Bass

Ceea ce majoritatea căștilor de buget nu au este un bass clar. În orice caz, este aproape o necesitate pentru căștile de DJ să aibă un bass excelent. Din fericire, Sony MDR V55 se integrează în ambele categorii. Bass-ul este foarte clar, destul de surprinzător pentru o pereche de căști ce costă puțin.

Îți permite să te bucuri de sunete clare din partea joasă a frecvențelor. În timp ce sunt clare, acestea nu devin copleșitoare pentru ca sunetul să nu devină doar bass.

Frecvențele mijlocii

Frecvențele mijlocii sunt de asemenea oferite într-un mod bun de către MDR V55. În această categorie, majoritatea căștilor cu bass o dau în bară, precum seria Sony XB (Extra Bass). Pentru a pune acest lucru în perspectivă, dacă asculți EDM, nu doar că vei simți cum bubuie bass-ul, dar vei simți și beat-urile.

Frecvențele înalte

Frecvențele înalte, precum cele mijlocii, sunt prezentate bine de către MDR V55. Sunetele clare și ascuțite complimentează bass-ul puternic pentru a oferi un sunet general mai bun. Chiar dacă aceste căști are grijă ca cele trei arii de sunet să fie bune, semnătura sunetului încă aparține unei perechi de căști cu bass.

Trebuie să reții că este mai ușor să găsești o pereche de căști cu sunete înalte bogate, la un preț mic, decât este să găsești o pereche de căști cu o semnătură excelentă a bass-ului, la același preț.

Casti Sony MDR V55 albe.

Durabilitatea și calitatea produsului

Nu te aștepți ca “Sony” și “calitate inferioară” să fie folosite în aceeași propoziție. Carcasa este similară cu cea a căștilor Sony MDR V55. Sunt niște căști calitative, însă au unele zone ce ar trebui îmbunătățite, în special când vine vorba de confortul general al căștilor. Construcția căștilor este în mare parte din metal, și, unde este necesar, s-a folosit plastic și cauciuc.

Considerăm că pielea din plastic folosită pentru cupe ar putea fi îmbunătățită cu ceva mai confortabil pentru urechi. De asemenea, dacă mărimea cupelor ar fi puțin mai mare, atunci MDR V55 s-ar simți într-adevăr ca o pereche de căști over-ear.

Pliabilitatea acestor căști le face o pereche excelentă de cărat, din moment ce sunt ușor de împachetat, însă faptul că aceste căști nu vin și cu o carcasă de transport este o dezamăgire.

După ce am testat pliabilitatea și alte funcții de design, putem spune că această pereche de căști este rezistentă. Însă, după cum am spus și mai sus, considerăm că Sony ar fi putut face o treabă mai bună când vine vorba de nivelul de confort al căștilor MDR V55.

Când vine vorba de calitatea difuzoarelor, considerăm că difuzoarele din neodim de 40mm sunt destul de bune pentru această arie de preț. Cu toate acestea cine nu își dorește să aibă parte de lucruri cât mai bune la un preț mic?

Aria frecvențelor

Sony susține că MDR V55 oferă o arie a frecvențelor între 5- 25.000 Hz. Graficul cu reacția frecvențelor de mai sus este dovada pentru care aceste căști au parte de o semnătură a sunetului cu bass.

Chiar dacă scade în regiunea de 3.000 – 5.000 Hz, nu se observă datorită difuzoarelor din neodim. Reacția generală a frecvențelor este bine balansată, iar bass-ul este briliant.

După cum indică și graficul, nu prea există distorsiuni, cu excepția frecvențelor joase, care în realitate nu prea pot fi auzite atunci când sunt incluse și alte sunete. Pentru o pereche de căști de buget, nivelul scăzut de distorsiuni merită niște aplauze.

Întrebări frecvente despre Sony MDR V55

Căștile Sony MDR V55 au bluetooth?

O întrebare frecventă despre MDR V55 este dacă acestea au o conexiune bluetooth? Îmi pare rău să te dezamăgesc, însă aceste căști folosesc doar o conexiune cu fir și nu au nici un fel de conexiune wireless. În general, căștile bluetooth sunt mai scumpe. Dacă ești în căutarea unei perechi de căști bluetooth, atunci aruncă o privire la review-ul nostru pentru căștile Sony WH-1000XM3.

Cum este anularea sunetului a căștilor Sony MDR V55?

O funcție comună a căștilor over-ear este că au capabilități de anulare a sunetului. Este datorită cupelor mari sau a funcției încorporate de anulare a sunetului. MDR V55 nu are o funcție încorporată de anulare a sunetului și, cu toată sinceritatea, mărimea cupelor nu este suficient de mare pentru a putea fi considerată că ar putea oferi capabilitatea de anulare a sunetului.

Da, căștile elimină o parte din sunetul ambiental, însă nu îl blochează complet. De asemenea, există scăpări de sunet de până la 20 dB, deci ar trebui să ai grijă la ce volum asculți. Dacă ești în căutarea unei perechi de căști cu anulare a sunetului, atunci aruncă o privire la review-ul nostru pentru căștile Bose QuietComfort 36.

Casti Sony MDR V55 albe intr-o husa neagra.

Cum se compară Sony MDR V55 cu Sony MDR V500DJ?

Ar fi nedrept să comparăm Sony MDR V55 cu Sony MDR V500DJ, deoarece V500DJ are un preț mai mare. Acum, nu ne putem aștepta ca două produse ce au un preț diferit să fie similare. MDR V55 sunt o pereche de căști de început pentru DJ, în timp ce MDR V500DJ sunt recomandate DJ-lor cu experiență. Calitatea construcției, confortul și calitatea sunetului pentru căștile MDR V500DJ sunt mai superioare decât ale căștilor MDR V55.

Pot Sony MDR V55 să fie folosite pentru altceva în afară de a fi DJ?

Da, cu siguranță. Nici o pereche de căști nu vine doar cu un anumit scop. Sony MDR V55 pot fi folosite pentru gaming, dar și pentru a asculta muzică în mod ocazional.

Verdictul final

Sony MDR V55 pot fi numite perechea perfectă de căști de buget. Nu sunt foarte înalte calitativ și nici extravagante, însă în același timp nu sunt niște căști de duzină. Din moment ce sunt căști pentru DJ, le recomandăm DJ-lor ce nu vor să dea o avere pe căști sau încă la început de drum.

Designul și aspectul căștilor sunt foarte bune. Sony ar putea îmbunătăți nivelul de confort, însă cum? Printr-o căptușeală mai bună pentru partea de sus a benzii de susținere, prin a oferi cupe mai mari cu un material acoperitor mai bun. Însă când vine vorba de calitatea sunetului, am spune că sunt peste nivelul de satisfăcător.

Bass-ul, sunetele mijlocii și cele înalte sunt foarte clare. Chiar dacă aceste căști au o semnătură a sunetului de bass, balanța dintre cele trei frecvențe este bine menținută.

Sperăm că review-ul nostru pentru căștile Sony MDR V55 te-a ajutat. Dacă ai vreo întrebare sau vreo sugestie, te rugăm să ne spui în secțiunea de comentarii de mai jos!

Verifică preț Sony MDRV55 aici!


Citește și: