Casti Sony MDR-ZX660AP.

Review căști Sony MDR-ZX660AP

Aceste căști solide s-ar putea să te țină o viață întreagă…

Nu sunt suficient de capabile pentru a reprezenta o îngrijorare pentru liderii din piață, însă îți vor merita atenția – şi nu în ultimul rând, arată şi destul de bine.

Ce ne-a plăcut

  • Au o construcție bună, iar designul este atractiv
  • Au un sunet spațios și solid

Ce nu ne-a plăcut

  • Sunetele de mijloc și cele înalte sunt tulburi
  • Au nevoie de o subtilitate mai dinamică

Cei de la Sony au avut succes cu căștile in-ear pe care găseai la un preț decent, MDR-EX650AP, iar acum vor să mai dea încă o dată lovitura pe piața căștilor on-ear cu ajutorul căștilor MDR-ZX660AP.

Un lucru este sigur, cu siguranță par a avea un aspect de învingător.

Casti Sony MDR-ZX660AP.

Construcție

Designul are o combinație de plastic mat și piele sintetică, cu un finisaj din pluș și împreună cu o culoare albă sau neagră (aș spune mai mult un negru cărbune), pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor tale. Poți găsi aceste căști și într-un finisaj negru cu aspecte verzi, portocalii sau albastre.

Aceste căști solide de la Sony sunt făcute să reziste, deși nu sunt atât de mari încât să nu le poți purta la gât sau să nu le poți ține în buzunarul genții de sală.

Au chiar și cablul plat de 1.2m ce îți garantează că nu vei asculta prima melodie din playlist în timp ce descâlcești firul. Acesta este destul de rezistent.

Pad-urile bine căptușite stau bine pe urechi, însă nu sunt foarte strâmte pentru a nu deveni inconfortabile.

Pentru o pereche de căști ce nu au anulare activă a sunetului, aceste căști țin sunetul de stradă în exterior într-un mod destul de bun.

Iar dacă potrivirea nu este bună din primul moment, atunci banda de susținere se poate ajusta, extinzându-se în ambele părți pentru a oferi o flexibilitate mai bună.

Sunet

Primul lucru care ne-a lovit a fost sunetul lor deschis și spațios. Acordurile monumentale ale cover-ului piesei While My Guitar Gently Weeps a celor de la The Jeff Healey Band au avut o spațiere amplă, în timp ce instrumentele acompaniatoare sună precis și natural în jurul acestora.

Oferă detalii și textură decente, și o energie ce te poate pune într-o stare de spirit entuziastă, în timp ce dai din picioare pe linia de bass.

Bass-ul este generos (deși nu este chiar cel mai puternic pe care îl vei găsi) și ajută sunetele mijlocii, oferindu-le sprijin în prezentare.

Din păcate, sunetele joase foarte pronunțate copleșesc celelalte arii de sunet. Efectele knock-on sunt puțin cam neclare în aria sunetelor mijlocii, în timp ce notele de pian își pierd din calitate, iar sunetele înalte sunt cam discrete.

Nu doar că acest lucru taie din balanța tonalității a acestor căști, dar și din calitate.

Verdict

Nu se pot compara cu lideri de piață precum AKG Y50, ce au un avantaj în subtilitatea dinamică. Mai mult, tonul monoton al căștilor MDR-ZX660AP nu poate captura intensitatea melodiilor dinamice. Pe lângă deficiențele de sunet, aceste căști de la Sony sunt o opțiune bună pentru cei cu bugete limitate și vor rezista mult timp.

Verifică preț Sony MDR-ZX660AP aici!


Citește și: