Casti Sony MDR-ZX110 intr-o husa neagra.

Review căști Sony MDR-ZX110

Când vine vorba de renumele brandului și prestația pe piață, puțini producători audio pot să se compare cu capabilitățile celor de la Sony. Fiind un brand ce a fost construit de-a lungul deceniilor, Sony este una dintre puținele companii care vinde căști în ordinul zecilor de mii în fiecare țară. Acest lucru este datorită unui portofoliu de prețuri ce variază, începând de la 50 Ron și ajungând până la căști ce costă în jur de 2300 Ron.

Unul dintre cele mai populare modele on-ear de la Sony este de asemenea și unul dintre cele mai ieftine: MDR-ZX110, ce costă în jur de 100 Ron. Având designul simbolic celor de la Sony, ZX110 este un campion de buget și unul dintre cele mai bine vândute produse audio din India. Merită ce are de oferit Sony la un buget așa de mic? Hai să aflăm cu ajutorul review-ului nostru.

Casti Sony MDR-ZX110.

Design, specificații și confort

Sony MDR-ZX110 are un aspect extravagant și scump, când este privit de la depărtare, cu o combinație de finisaje mate și lucioase ce par a fi premium, față de celelalte produse din această arie de preț. Deși, de aproape se vede că sunt niște căști de buget. Plasticul este subțire și se îndoaie, nu pare că ar rezista prea mult la abuz, deci ar trebui să ai grijă.

Setul de căști are un mecanism unic de pliere ce le permite cupelor să se îndoaie spre exterior, în direcția benzii de susținere. Acest lucru face ca MDR-ZX110 să fie ușor de depozitat atunci când nu este folosit.

Pe lângă asta, Sony MDR-ZX110 are niște difuzoare dinamice de 30mm, cu o reacție a frecvențelor ce începe de la 12 Hz și ajunge până la 22.000Hz, cu o impedanță de 24 Ohmi și o clasificare de sensibilitate de 98dB. MDR-ZX110 nu are microfon și nici control pe fir, însă cei de la Sony mai au un model aproape identic, MDR-ZX110AP, iar acesta le are, însă costă mai mult.

Cupele sunt puțin căptușite, ceea ce este destul pentru o potrivire on-ear cât de cât confortabilă. Banda de susținere nu este căptușită, însă este bine proiectată și se simte sigură și confortabilă. MDR-ZX110 are un cablu gros și rezistent ce pare că poate rezista la tensiune.

Cablul de 1.2m se despică în două cabluri separate și plate, printr-un splitter în formă de Y, însă acestea nu sunt la fel de rezistente precum partea de jos. Designul și grosimea face ca acest cablu să aibă o oarecare rezistență la încâlcire și nu prea este susceptibil la sunetul de cablu. Deci, excluzând partea subțire, suntem fericiți de cum arată și cum se simte Sony MDR-ZX110.

Casti Sony MDR-ZX110.

Performanță

Din moment ce Sony MDR-ZX110 este un set de căști on-ear entry-level, noi am făcut majoritatea testelor noastre pe un telefon Android. De asemenea, am încercat cu player-ul audio de înaltă rezoluție Fiio X1 și pe un laptop cu Windows. Pentru acest review ne-am axat pe următoarele melodii Somnambulist de la BT, To Ü de la Skrillex și Diplo, și Circles de la Passenger.

Începând cu Somnambulist, ce este bogată în bass, am aflat că Sony MDR-ZX110 are un sunet bogat, cu accent pe partea frecvențelor joase. Bass-ul poate deveni uneori copleșitor, însă este de obicei controlat datorită potrivirii ce nu este așa de strâmtă.

Semnătura sunetului este axată pe sunetele joase și rezultă un sunet foarte cald. Acest lucru se vede în zona frecvențelor joase-mijlocii, însă este o scădere clară a sensibilității spre partea superioară a ariei de frecvențe.

Următoarea a fost To Ü, care în ciuda faptului că este o melodie dubstep, a oferit multe când vine vorba de detalii și de frecvențele mijlocii. În timp ce acest set de căști de la Sony este impresionant când vine vorba de detaliile frecvențelor joase, pare să se piardă atunci când frecvențele urcă.

Rezultatul este un sunet ce nu este la fel de deschis și de detaliat precum ne-am fi dorit, chiar și la acest preț. Alte produse precum Sennheiser HD180 oferă un nivel de detalii mai bun la acest preț, deci MDR-ZX110 nu este recomandat dacă ești în căutarea clarității audio.

În final, cu Circles, ne-am ținut urechile ciulite pentru imagine și soundstage. În timp ce Sony oferă o prezentare a sunetului amplă și agresivă, aceasta s-a simțit cam mică atunci când a venit vorba de spațiere și de amploare. Soundstage-ul se simte mic și specific, în loc să fie spațiat cum trebuie. În orice caz, MDR-ZX110 face ca muzica să fie imersivă și plăcută, în special dacă apreciezi căștile cu bass și agresive.

Casti Sony MDR-ZX110.

Ce ne-a plăcut

  • Design on-ear confortabil
  • Reacția frecvențelor joase este bună
  • Cablu rezistent
  • Au un sunet plin și distractiv

Ce nu ne-a plăcut

  • Au o construcție cam fragilă
  • Frecvențele mijlocii și cele înalte sunt slabe

Verdict

Sony MDR-ZX110 s-ar putea să arate bine și să aibă aspectul popular celor de la Sony, însă calitatea construcției nu este cine știe ce. Se simte ieftină și ne-a fost teamă că vom deteriora căștile în timpul testelor noastre.

Deși, oferă un sunet plin și imersiv ce excelează când vine vorba de bass. Detaliile și claritatea au puțin de suferit, însă iubitorii de bass nu vor avea de ce să se plângă la acest preț. Dacă ești în căutarea unui set de căști cu un bass puternic, la un preț mai mic de 100 Ron, atunci Sony MDR-ZX110 ar trebui să fie pe lista ta.

Verifică preț Sony MDR-ZX110 aici!


Citește și: