Casti Sony MDR-XB650BT vazuta de aproape.

Review căști Sony MDR-XB650BT

Sony MDR-XB650BT este o pereche de căști wireless ce are un preț decent și face parte din seria “Xtra Bass” a celor de la Sony. Este echivalentul Beats a celor de la Sony, însă la un preț mai mic.

Acest lucru nu este suficient pentru a satisface o piață plină de căști. Dacă ești un iubitor de bass avid, ce apreciază puterea bass-ului mai mult decât calitatea, atunci îți vor place aceste căști, însă poți avea ceva mai bun la același preț.

Sony MDR-XB650BT – Design și confort

Sony MDR-XB650BT este o pereche de căști on-ear destul de mare. Una dintre trăsăturile seriei XB sunt pad-urile mari. Deși sunt prezente la căștile MDR-XB650BT, cei de la Sony au lăsat-o puțin mai moale de-a lungul anilor.

Precum multe dintre căștile recente produse de companie, Sony MDR-XB650 arată bine. Părțile din plastic sunt negre, iar cele din metal sunt argintii. Aspectul clasic oferit de Sony.

Aceste căști sunt destul de confortabile, datorită pad-urilor adânci – însă nu le-aș folosi pentru alergat. Prea multă mișcare le va face să cadă rapid și îmi imaginez că aceste pad-uri rotunde nu vor ajuta. De asemenea, căștile pentru alergat folosesc o bandă de susținere cauciucată, în locul celei din piele artificială, ce este folosită pentru acestea. Căștile Urbanista Seattle îți vor sta pe cap mult mai bine.

MDR-XB650BT nu se pliază, deși cupele se pivotează plat, făcând ca depozitarea acestora să fie mai ușoară într-un rucsac sau într-o geantă. După cum am clarificat, nu sunt bune pentru a fi folosite în timpul exercițiilor – decât în cazul în care petreci mult timp în sală utilizând mașinăriile pentru greutăți – însă eu prefer să folosesc aceste căști în drum spre muncă.

Cei de la Sony au luat niște decizii interesante. MDR-XB650 este o pereche de căști wireless bluetooth, însă nu oferă folosirea unui cablu pentru atunci când se termină bateria. Nu au o gaură pentru jack, însă oferă un premiu de consolare: durata bateriei este excelentă.

La 30 de ore, este cea mai bună baterie pe care am văzut-o la o pereche de căști wireless ce costă mai puțin de £100. Ca de obicei, cei de la Sony sunt maeștrii când vine vorba de tehnologia audio wireless.

De asemenea MDR-XB650BT au NFC, oferindu-ți posibilitatea de a trece telefonul pe deasupra uneia dintre cupe. Performanța bluetooth este bună, iar controalele sunt ușor de înțeles și pot fi găsite pe partea de jos a cupei drepte.

Aceste căști au control pentru volum,  și un joystick pentru controlul de redare/pauză și pentru schimbarea melodiei, fără a fi nevoie să apeși de două ori pe același control. După ce te obișnuiești cu controalele, acestea sunt mult mai simple  de folosit decât majoritatea controalelor cu atingere, mai ales dacă te afli în mijlocul unui exercițiu. Și da, sunt conștient că nu sunt cele mai bune căști când vine vorba de alergat.

Casti Sony MDR-XB650BT.

Sony MDR-XB650BT – Calitatea sunetului

Sony MDR-XB650BT folosește difuzoare dinamice de 30mm, ce s-ar putea să nu fie plăcute de către persoanele ce apreciază căștile cu foarte mult bass. În orice caz, bass-ul este la putere pentru aceste căști. Este mare, amplu, și din păcate, nu foarte bun.

Există o cantitate semnificativă de bass ce se scurge, iar acest lucru se poate observa în zona frecvențelor înalte, unde vocile sunt tulburi. În melodiile cu bass puternic, există chiar și o aplatizare a bassului, un fel de distorsiune. Sony MDR-XB650BT oferă mult bass, însă calitatea acestuia nu este bună.

Restul sunetelor nu sunt chiar așa de problematice. Frecvențele înalte nu sunt aspre, iar soundstage-ul este decent, și, chiar dacă nu este probabil să ai parte de frecvențe mijlocii rafinate la o asemenea pereche de căști wireless, acestea nu duc lipsă de detalii.

Bass-ul este de vină, iar din acest motiv Sony MDR-XB650BT sună aspru și pare să nu aibă gust, chiar și atunci când este comparat cu Beats Solo Wireless. Într-adevăr, ultima pereche de căști de Solo este puțin mai scumpă, dar chiar și la acest preț poți să ai parte de un sunet puțin mai bun.

Ar trebui să cumperi Sony MDR-XB650BT?

Este prostesc să criticăm o pereche de căști din seria “Xtra Bass” pentru că are prea mult bass. Bass-ul puternic poate fi bun sau prost – iar acesta cu siguranță că nu este bun.

Este păcat, din moment ce MDR-XB650BT este una dintre cele mai impresionante căști wireless din această arie de preț. Au NFC, aptX, o durată excelentă a bateriei și performanța bluetooth de top, cu care ne-au obișnuit cei de la Sony.

În orice caz, aș da funcțiile inteligente pentru un sunet mai bun. Dacă îți permiți să plătești mai mulți bani, AKG Y50 BT au un bass plăcut și puternic, ce nu sună rău. Și, dacă vrei să plătești până în 500 RON, căștile Urbanista Seattle au un sunet mai bun și un bass cu mai mult gust.

Verdict

Sony MDR-XB650BT oferă multă tehnologie, însă dezamăgesc cu bass-ul tulbure.

Ce ne-a plăcut

  • Au o durată excelentă a bateriei
  • Au NFC și aptX
  • Sunt confortabile

Ce nu ne-a plăcut

  • Bass-ul e de calitate proastă
  • Nu sunt excelente pentru a fi folosite în timpul exercițiilor

Specificații cheie

  • NFC
  • aptX
  • Baterie de 30 de ore
  • Bluetooth 4.0
  • Difuzoare dinamice de 30mm

Verifică preț Sony MDR-XB650BT aici!


Citește și: