Cutie casti Sony MDR XB50AP.

Review căști Sony MDR XB50AP

Căștile MDR XB50AP de la Sony sunt o pereche foarte bună de căști in-ear cu extra bass pe care o poți cumpăra la un preț accesibil. Aceste căști in-ear vin cu niște difuzoare în formă de dom de 12mm ce oferă o reacție a bass-ului profundă și au niște vârfuri din silicon hibrid pentru a avea parte de o potrivire confortabilă și sigură, ce reduce sunetul ambiental.

Difuzoarele special proiectate au magneți din neodim de înaltă calitate ce oferă un bass bun împreună cu un design acustic ce oferă un nivel înalt de izolare fonică pentru a îmbunătăți frecvențele din spectrul jos. Performanța bass-ului a acestor căști este puternică și plăcută de ascultat. Căștile MDR XB50AP vin cu un microfon integrat și control multifuncțional pentru a controla redarea muzicii într-un mod inteligent.

De asemenea, producătorul a inclus vârfuri din silicon hibrid (extra mici, mici, medii spre mari), pentru a avea parte de o potrivire cât mai bună. Căștile Sony vin cu un cablu solid și plat de 1.2 metri ce este rezistent la încâlceli.

De asemenea, în pachet este inclus și un săculeț ce îți permite să depozitezi căștile cu ușurință. Per total, acestea sunt o pereche excelentă de căști dacă te interesează performanța bass-ului. Cu siguranță nu sunt cele mai bune căști pentru bass de pe piață, însă fac o treabă bună având în vedere că au un preț de buget.

Ce ne-a plăcut

Au o reacție a bass-ului foarte bună, profundă și puternică. Bass-ul nu este umflat și nici nu devine tulbure în secțiunea frecvențelor mijlocii – difuzoarele acustice sunt alimentate de un telefon folosind un cablu auxiliar, iar performanța audio poate fi ajustată umblând la setările de egalizare.

Nu este rău pentru o pereche de căști pentru iubitorii de bass, mai ales dacă luăm în considerare prețul. De asemenea căștile vin la pachet și cu o varietate de mărimi de vârfuri din care poți alege pentru a avea parte de o potrivire mai bună.

Casti si accesorii Sony MDR XB50AP.

Ce nu ne-a plăcut

Căștile MDR XB50AP s-ar putea să fie cam mari pentru unele persoane – sunetele înalte și cele mijlocii sunt clare, însă s-ar putea să fie colorate. Aceste căști au o semnătură a sunetului mai caldă decât cea a altor căști, ce s-ar putea să nu fie un lucru bun, depinzând de preferințele personale.

Jack-ul auxiliar s-ar putea să se simtă puțin subțire uneori. Butonul multifuncțional merge pentru a răspunde la apeluri și pentru a pune pauză la muzică, însă nu suportă control pentru volum.

Performanța sunetului

Sony MDR XXB50AP oferă o performanță a sunetului incredibilă și un sound stage balansat cu frecvențe mijlocii și înalte clare și cu un bass foarte puternic. Oferă într-adevăr un sunet de calitate ce poate concura cu alternativele mai scumpe, chiar și cu cele care au un preț de trei ori mai mare.

Reacția bass-ului a acestor căști este dinamică și oferă un sunet amplu ce nu copleșește tot când vine vorba de muzica dance sau cea pop, în timp ce oferă un bass puternic pentru muzica rock sau metal. Frecvențele mijlocii și cele înalte par naturale și clare fără a avea parte de distorsiuni sau fără să sune aspru atunci când asculți la un volum înalt.

Performanța vocală este clară și pare reală, cu o reproducere naturală a sunetului ce este netedă și plăcută. Muzica rock și cea dance electronică au sunat puternice și au avut o reacție incredibil de profundă a bass-ului atunci când am ascultat cu aceste căști – bass-ul nu a copleșit muzica și nici nu frecvențele mijlocii, ceea ce face ca sunetul să pară rafinat și clar.

Izolarea fonică

Mai mult, căștile Sony sunt excelente când vine vorba de izolarea fonică și de blocarea sunetului ambiental cu ajutorul vârfurilor din silicon – trebuie să alegi mărimea corectă pentru urechile tale pentru a avea parte de cea mai bună potrivire. Difuzoarele acustice amplifică nivelele audio ale mp3-ului tău sau a sursei audio – de asemenea îți amplifică și bass-ul într-un mod plăcut pentru a-l face cât mai puternic în timp ce menține un nivel bun de sunete mijlocii și înalte.

Pe scurt, căștile Sony oferă o calitate audio excepțională cu bass amplificat, sunete înalte și joase distincte, și sunete mijlocii detaliate – oferă o performanță audio incredibilă la un preț de două ori sau chiar de trei ori mai mic decât a altor branduri de renume de pe piață.

Alte funcții

Căștile Sony sunt ușoare și foarte confortabile. Vârfurile din silicon se potrivesc foarte bine în urechi și nu ți le obosește după ce le porți mult timp. Cablul de 1.2 metri este proiectat pentru a fi plat și mic pentru a reduce posibilitatea de încâlcire, ceea ce face o diferență majoră dacă vrei să-ți ții căștile în buzunar în timp ce te afli în transportul în comun.

De asemenea, au un design cu microfon integrat și control pentru a putea accepta apeluri atunci când ești pe fugă. Per total, căștile Sony au un design foarte neted și modern, ce arată bine. Acestea vin și cu un săculeț pentru transport în care le poți depozita atunci când nu le folosești.

Casti Sony MDR XB50AP.

Verdict

Nu există îndoială de faptul că MDR XB50AP sunt o pereche excelentă de căști pentru felul în care reproduc bass-ul. Acestea sunt una dintre cele mai bune perechi de căști din linia celor de la Sony și vin la un preț accesibil. Aceste căști sunt un chilipir pentru persoanele ce nu-și permit căști mai scumpe, însă vor să aibă parte de o calitate profundă a bass-ului.

Testele noastre inițiale au arătat că aceste căști sunt capabile să ofere un bass foarte puternic și profund fără ca acesta să devină tulbure în zona sunetelor mijlocii sau a celor înalte. Sună destul de balansat și foarte plăcut atunci când asculți muzică electronică sau pop.

Difuzoarele de 12mm în formă de dom produc un sunet clar cu un nivel scăzut de distorsiuni atunci când asculți la un volum înalt. Căștile vin cu vârfuri din silicon hibrid în mai multe mărimi pentru a-ți putea alege mărimea potrivită pentru tine. Căștile au fost proiectate să fie foarte ușoare și portabile, iar cablul de 1.2m este plat și mic pentru a preveni încâlcirea.

Aceste căști sunt proiectate pentru a fi confortabile și pentru a putea fi purtate timp de câteva ore fără a-ți obosi urechea. Acestea fiind spuse, sunt puțin mai mari și s-ar putea să-ți cadă din urechi dacă vrei să le folosești la sală sau în timpul altor activități sportive.

În afară de acest aspect, Sony MDR XB50AP oferă o experiență de ascultare foarte plăcută pentru iubitorii de bass și sunt recomandate dacă ai un buget.

Verifică preț Sony MDR XB50AP aici!


Citește și: