Casca Plantronics M55 Explorer.

Review cască Plantronics M55 bluetooth

Ce ne-a plăcut

Casca Plantronics M55 bluetooth este compact, are un stil atractiv și un preț accesibil. Oferă funcții de bază de prompt vocal și de comenzi vocale. Are și o funcție de DeepSleep ce promite că va conserva bateria în momentul în care nu sunt folosite.

Ce nu ne-a plăcut

Calitatea apelurilor are de suferit când ești afară. De asemenea M55 are doar o mărime de vârf pentru cască.

Concluzie

Au un preț accesibil și o mărime foarte mică. Costă în jur de 200 Ron și este o cască discretă, cu stil, și bună pentru buget, însă există opțiuni mai bune pentru zonele de exterior ce sunt mai zgomotoase.

Chiar și cu popularitatea în creștere a telefoanelor ce se laudă cu un sunet stereo impresionant și cu funcții intense, uneori poate vrei să faci un simplu apel telefonic. Pentru persoanele ce vorbesc la telefon și sunt pe fugă, faptul că nu trebuie să ții nimic în mână este mai mult decât un avantaj.

Nu toată lumea își permite să dea mai mult decât trebuie pe cască, iar Plantronics M55, ce costă în jur de 200 Ron, este o soluție numai bună. Acest dispozitiv cu stil oferă capabilități hands-free și nu costă prea mult. Deși nu este la fel de bun precum alte dispozitive ce costă mai mult, Plantronics M55 este compact, ușor și arată drăguț.

Design

Căștile bluetooth sunt convenabile, însă de obicei sunt mari, voluminoase și nu prea arată bine. Cei de la Plantronics au proiectat M55 în așa fel încât să nu comită o crimă împotriva modei. Casca cântărește doar 8 grame și este proiectată pentru a se potrivi în interiorul urechii. Este greu de remarcat precum la fel ca și alte seturi de căști hands-free.

Este mai ușoară decât alți competitori bluetooth, precum Motorola Elite Silver, ce cântărește 9 grame sau Jawbone Icon, ce are 8.2 grame. Deși, Marque M155 de la Plantronics este mult mai mic și atinge doar 5.7 grame.

M55 are un design dreptunghiular și subțire, similar cu cel al căștii Marque. Carcasa neagră are o suprafață lucioasă cu un design cu linii argintii metalice, oferind acestei căști un aspect elegant și premium. Spre deosebire de tasta asemănătoare cu cea a iPhone-ului a căștii Marque M155, setul M55 folosește un buton gri nedefinit pentru apeluri, ce se integrează în design.

Pe partea de sus este un buton mare pentru volum pe care apeși pentru a schimba nivelul de sunet al M55. De-a lungul marginii de jos, se află butonul de pornire. Personal, îmi place portul standard Micro-USB al M55, amplasat pe partea cea mai aproape de urechea ta. Acesta este mai convenabil decât o conexiune brevetată.

Este făcut să-ți stea în ureche, iar vârful este acoperit cu silicon clar. Acoperitoarea are un stabilizator cu buclă pentru ca această cască să se potrivească mai sigur în ureche, însă nu vine cu alte alternative de vârfuri.

Dacă vârful este prea mic sau prea mare pentru urechea ta nu prea ai ce face pentru a remedia situația. Acestea fiind spuse, din momentul în care mi-am pus casca în ureche, aceasta a stat bine. Casca M55 este atât de ușoară încât uit că o port.

Casca Plantronics M55 Explorer.

Funcții

În ciuda mărimii mici, Plantronic M55 este o cască capabila. Are funcțiile de bază ale căștilor Bluetooth hands-free, precum acceptarea apelurilor și apelarea printr-o conexiune Bluetooth. În plus, M55 oferă prompturi vocale prin intermediul unei voci feminine prietenoase informându-te de timpul apelului sau de momentul în care cineva te sună.

De asemenea poate accepta și câteva comenzi vocale. De exemplu, poți spune: Ignoră sau Răspunde pentru a te ocupa de apeluri fără a ridica un deget.

Precum alte căști de la Plantronics, M55 vine cu un an de serviciu de bază pentru Vocalyst. Acest serviciu le permite utilizatorilor să trimită e-mailuri, să asculte știrile și informațiile despre vreme și să posteze pe rețelele de socializare (Facebook și Twitter) doar prin intermediul vocii. Reține că Vocalyst costă $2.49 lunar sau $24.99 anual. Vocalyst Pro (ce te lasă să scrii mesaje prin voce) costă $5.99 lunar sau $59.99 anual.

Desigur, poți folosi butonul de apeluri al M55 pentru a controla funcțiile căștii. Poți apăsa o dată pentru a răspunde la apeluri, și, de asemenea, când apeși, dispozitivul se va reconecta la un telefon cu care deja a fost conectat, în cazul în care pierzi conexiunea Bluetooth. Dacă ții apăsat timp de 2 secunde, modul de apelare vocală este activat. Dacă ții apăsat timp de o secundă, vei respinge un apel.

Plantronics M55 suportă profilul A2DP, deci poți face streaming de muzică, podcasturi și alte forme audio de pe telefonul tău. Acest sunet nu va fi stereo, însă va fi suficient în cazul în care nu te poți folosi de niște căști normale. Datorită tehnologiei Multipoint, M55 se poate conecta la 2 dispozitive Bluetooth în același timp.

Performanță

În timpul testelor mele, Plantronics M55 s-a descurcat bine. Le-am conectat la un HTC One S destul de repede și a fost simplu. Doar am pornit casca, am navigat în meniul de setări bluetooth ale telefonului și am conectat cele două dispozitive. M55 m-a anunțat că s-a conectat la telefon și asta a fost tot.

După cum te-ai aștepta, apelurile făcute în la birou sau într-o sală liniștită de conferință s-au auzit cel mai bine, cei care m-au sunat nu și-au dat seama că îi sunam de pe un telefon. Eu le-am auzit vocile clar și tare. Acestea fiind spuse, calitatea apelurilor s-a îmbunătățit când am folosit casca.

Deși cei de la Plantronics susțin că M55 a fost proiectat pentru a reduce sunetul de vând și alte sunete de fundal în timpul apelurilor, cei cu care am vorbit mi-au spus că au auzit un șuierat ușor, dar ce se putea observa, atunci când am folosit casca pe stradă.

Trebuie să recunosc faptul că am făcut aceste apeluri pe stradă, lângă trafic, construcții și alte sunete ambientale. Mă gândesc că dacă M55 ar fi avut două microfoane, precum Jawbone Era, atunci performanța de anulare a sunetului ar fi fost mai bună.

Una dintre cele mai interesante funcții ale M55 este ceea ce cei de la Plantronics numesc modul DeepSleep, ce este proiectat să mențină o încărcare timp de cinci luni. Pe scurt, dispozitivul va intra într-o hibernare atunci când casca se află departe de telefon pentru mai mult de 90 de minute. Altfel, M55 oferă 11 ore de convorbire și 16 zile ca timp de așteptare.

Concluzie

Dacă ești în căutarea unei căști bluetooth capabile și compacte, atunci Plantronics M55 ar trebui să fie pe lista ta de cumpărături. Deși nu are un nivel de anulare a sunetului și rafinamentul căștilor mai precum, Jawbone Era, ce costă în jur de 600 RON M55 are un prompt vocal de bază și comenzi vocale. În plus au un aspect elegant ce îl face să iasă în evidență în categoria căștilor pentru bugete limitate.

Verifică preț Plantronics M55 bluetooth aici!


Citește și: