Casti Logitech G433 7.1.

Review căşti gaming Logitech G433 7.1

Ce ne-a plăcut

  • Ai parte de multe accesorii, incluzând două pad-uri, două cabluri audio și un card de sunet 7.1 cu USB
  • Sunet surround simulat pt PC
  • Sunet destul de balansat

Ce nu ne-a plăcut

  • Reacția bass-ului și a sunetelor înalte este medie
  • Devin inconfortabile după ascultările lungi

Cel mai nou set de căști pentru gaming de la cei de la Logitech este cu fir, însă este un set complex. G433 are un preț de 500 RON și funcționează cu orice dispozitiv audio și pentru gaming ce are o conexiune cu jack de 3.5mm și oferă un sunet surround 7.1 simulat pe PC.

Căștile vin cu o varietate de accesorii și se pot transforma de la o pereche de căști pentru gaming, într-o pereche de căști fără microfon la care poți asculta atunci când ești pe fugă. Oferă o valoare bună, deși nu se aud la fel de bine precum Astro Gaming A10, alegerea editorului nostru.

Design

Comparativ cu seturile anterioare de căști de la Logitech din seria G, G433 arată subevaluat. Setul este disponibil pe negru, albastru, roșu sau într-o versiune cu camuflaj albastru, și chiar și versiunea albastră cu camuflaj sare mai puțin în ochi și pare mai puțin axată le gaming decât Prodigy G231.

Cupele au un exterior asemănător cu pânză pentru a se asorta cu grilajul din pânză din fața fiecărui difuzor de 40mm. Cupa dreaptă are un conector de 3.5mm pentru cablu audio și pentru microfonul detașabil, un braț flexibil cauciucat, ce scoate un click atunci când este montat corect.

Banda de susținere este din plastic și colorată pentru a se potrivi cu cupele (este albastră simplă pentru modelul cu camuflaj), cu balamale pentru a roti cupele până ce acestea devin plate. Căptușeala de sub banda de susținere este subțire, acoperită de țesătură din plasă.

Aceeași țesătură acoperă și cupele, iar acestea se simt la fel de ușoare. Pad-urile pot fi înlocuite cu unele acoperite cu un material asemănător cu pielea de căprioară. Cele ce au materialul asemănător cu pielea de căprioară mi se par mai confortabile și mai bune în blocarea sunetului de exterior, deși nici una nu s-a simțit foarte moale. Am observat că după câteva ore de folosire, pad-urile și banda de susținere au început să fie inconfortabile.

Accesorii

G433 nu duce lipsă de accesorii. Căștile vin cu două perechi de pad-uri, un microfon detașabil, două cabluri, o punguță din material pentru transport și un card de sunet 7.1 prin USB. Cablul pentru PC este lung de aproape 2 metri, învelit în material și are control pe fir, o rotiță pentru volum și un comutator pentru mut.

Cablul se termină într-un conector cu cinci poli, de 3.5mm, proiectat pentru a fi folosit cu cardul de sunet USB. Nu ar trebui să te aștepți să funcționeze perfect atunci când îl conectezi la un telefon sau la o consolă de gaming.

Pentru această întrebuințare ar trebui să folosești cablul mai mic, de 1.5 metri, inclus în pachet. Cablul acesta este din cauciuc și are control pe fir, ce include un buton pentru redare/pauză și cu un microfon. Am fi preferat să fie un cablu învelit în material și care să aibă control pentru volum.

Punguța de transport este moale și are un fermoar, iar căștile vor sta confortabil în aceasta, dacă pliezi cupele. Ai spațiu și pentru ambele cabluri, dar și pentru pad-urile de schimb, însă dacă nu îți menții cablurile bine strânse (îți recomandăm să folosești benzi de prindere), ai putea să ai probleme cu cablurile încâlcite de fiecare dată când scoți căștile.

Casti Logitech G433 7.1.

Performanța gaming

Pe PC, sunetul jocului Tekken 7 este redat puternic de către G433. Dialogul caracterelor și efectele de sunet ale luptei sunt clare, însă coloana sonoră a jocului, ce are mult bass, pare cam timidă. În timp ce majoritatea muzicii din joc este bine balansată, frecvențele foarte joase duc lipsă de forța de care ai parte cu Astro Gaming A10 la volum înalt.

Sunetul din Doom pe PC este puternic și dinamic, cu coloana sonoră a lui Mick Gordon și efectele audio extreme redate clar. Frecvențele joase ale drop-urilor de bass nu sunt la fel de puternice precum cu A10, însă focurile de armă și exploziile tot sunt redate bine.

Cardul de sunet 7.1 prin USB permite căștilor G433 să simuleze sunetul surround cu procesare audio și mix între difuzoarele stereo ale căștilor. Efectul este subtil în Doom, însă am putut simți o senzație direcțională atunci când inamicii mă atacau din mai multe părți.

Precum multe alte sunete surround simulate, efectul funcționează doar pentru sunetul direcțional venit din dreapta, stânga și din centru; nu îți dă senzația că sursa sunetului este în fața ta sau în spate, precum o face un sistem de sunet surround. Totuși, este o funcție plăcută, în special pentru jocurile shooter, însă nu este vitală.

Microfonul boom este sensibil și flexibil, iar vocea ta va suna destul de clar. Nu ai parte de prea multă sibilanță, însă îți va capta respirația și exclamările destul de ușor. Un filtru ar fi ajutat.

Performanța muzicii

G433 s-a descurcat cu melodia noastră pentru testele de bass, Silent Shout de la The Knife, fără să aibă parte de distorsiuni la volum maxim. Tobele și bass-ul sintetic au avut o forță de apreciat, deşi nu au avut parte de nivelul de frecvențe joase ale unui subwoofer.

Cover-ul lui Richard Cheese al piesei Bullet the Blue Sky de la U2 este balansată, în mare parte, însă atunci când a fost ascultată la G433 i-a lipsit prezența sunetelor din spectrul înalt. Vocea lui Cheese și bass-ul ies la înaintare în mix și se aud pline și profunde.

Pe de altă parte, notelor de pian le lipsesc sunetele înalte clare, ce le-ar fi făcut să sune mai bine printre frecvențele joase, iar pocniturile din deget din început duc lipsă de textura ce le-ar putea face să sune mai bine decât niște lovituri de percuție.

Sunetul nu este tulbure, dar nu este la fel de clar pe cât ar trebui să fie. Pentru muzică, aceste căști pot fi întrecute de căști dedicate ce costă mai puțin, precum Coloud No. 16 și de JBL E35, deși ar trebui să le adaugi Mod Mic 5 pentru a le putea folosi pe post de set de căști pentru gaming.

Concluzie

Logitech G433 este o pereche de căști cu fir pentru gaming ce sunt foarte flexibile și vin cu multe accesorii. Primești două cabluri, două perechi de de pad-uri, o husă pentru transport și un card de sunet USB ce îți permite să simulezi sunetul surround. Toate acestea fac ca prețul de 500 RON să merite.

Calitatea sunetului este bună, dar nu excelentă. G433 este o pereche de căști plăcută, dacă iei în considerare accesoriile cu care vin, însă pentru o pereche de căști cu fir pentru gaming, Astro Gaming A10 ar fi o alegere mai bună. A10 nu vin cu chestii în plus, dar oferă o performanță audio superioară și o potrivire mai confortabilă la jumătate din preț.

Verifică preț Logitech G433 7.1 aici!


Citește și: