Casti Kingston HyperX Cloud II Pro Gaming pe un suport de casti.

Review căști Kingston HyperX Cloud II Pro Gaming

Cei de la Kingston încearcă să îmbine ambele pachete într-unul singur cu a doua variantă din seria Cloud – HyperX Cloud II. La început s-ar putea să nu te încânte prețul de 500 RON (dacă ești obișnuit să-ți cumperi căști ce costă 300 RON), însă la finalul unei lupte, când totul este calm, iar caracterul tău este singurul care mai e în viață, vei vedea că aceste căști merită cei 200 lei în plus.

Am folosit Tt eSPORTS Shock 3D 7.1 și Dracco Captain recent. Toate seturile costă între 300 și 400 RON, și, deși cei 100 RON în plus pentru Cloud II s-ar putea să nu pară mult, acest set de căști se află în cu totul altă ligă.

Citește în continuare pentru mai multe discuții, specificații și testare. Nu mă înțelege greșit, nu aș schimba o pereche de căști de 1500 RON de la AKG pentru acest produs, însă Cloud II îți va oferi o experiență pentru audiofili mult mai bună decât alte căști pe care le-am încercat, ce costă un preț mai rezonabil.

Specificații

Cu opțiunea de a folosi ori un cablu standard de 3.5mm pentru un sunet stereo 2.0, ori să le conectezi la un card de sunet surround 7.1 și control pentru volum cu ajutorul unui USB, setul de căști Cloud II îți oferă niște difuzoare de 53mm cu Hi Fi pur, reacția frecvențelor fiind între 15Hz și 25.000 Hz, cu o impedanță nominală de 60 Ohmi per sistem.

Cântărind doar 260 de grame, Cloud II nu este cea mai ușoară opțiune de pe piață, însă compensează cu niște cupe din pluș și cu o bandă de susținere foarte moale din piele sintetică. Când vine vorba de cupe ai două variante: cele acoperite cu piele sintetică sau varianta acoperită cu material.

Microfonul detașabil are propria reacție a frecvențelor între 50 Hz și 18.000 Hz și o impedanță nominală de 2.2 kO. Acesta se conectează cu un jack de 3.5mm.

Cardul de sunet cu USB oferă posibilitatea de sunet surround virtual, control separat pentru volumul audio și cel al microfonului, și abilitatea de a activa funcția de sunet surround prin apăsarea unui buton. Această unitate de control conține un cablu împletit de 2 metri, alături de un cablu de 1 metru ce se conectează direct la setul de căști.

Cutie casti Kingston HyperX Cloud II Pro Gaming.

Preț și disponibilitate

Setul de căști Cloud II reprezintă o alternativă pentru perifericele de gaming high-end, însă nu are aceeași calitate precum seturile de căști pentru audiofili – fiind o combinație ciudată de branduri, prețuri și clasificații. La momentul scrierii acestui articol, căștile costau mai puțin de $100 pe Amazon.

Ce vei găsi în cutie?

Aceste căști vin cu multe accesorii precum cupe ce se pot schimba, un adaptor dublu de 3.5mm, microfonul detașabil și un săculeț pentru transport destul de folositor. Cei de la Kingston s-au asigurat că acest produs vine cu toate opțiunile.

Deși este un lucru destul de nou, în opinia mea, este obligatoriu ca perifericele din ziua de azi să vină cu un săculeț pentru transport. Nu este nimic mai folositor decât să îți poți depozita cu ușurință prețioasele arme de gaming atunci când te duci la o petrecere LAN, la un eveniment de gaming sau pur și simplu vizitezi un prieten.

Cupele din material sunt un bonus atrăgător. Fiind preferate de mulți utilizatori diferiți, cupele din material sunt cunoscute pentru faptul că sunt mai bune când vine vorba de transpirație și permit să ai parte de un design mai open-ear. Deși, transpirația tot va fi absorbită în material și în spumă, deci îți recomandăm să le speli în mod regulat.

Desigur, pielea sintetică le dă o senzație mai plăcută și îți cuprinde urechile într-un mod mai eficient, deși, unii utilizatori preferă cupele din material atunci când se joacă.

O privire mai atentă & cum se simt aceste căști

Acest set de căști oferă o experiență de ascultare mai bună atunci când sunt comparate cu cele trei seturi de căști pentru gaming pe care le foloseam până acum (le-am menționat mai sus), pe lângă ce oferă Razer Adaro Stereo. În afara faptului că nu mi-au creat disconfort pe urechi, chiar și după 4 ore de Dota 2, muzica de pe Spotify și sunetele din joc sunt clare și concise.

Îți oferă o senzație specială pe care o simți atunci când porți un set de căști cu pluș sintetic. Nu doar că îți stau pe cap într-un mod nemaipomenit, însă sunt și foarte confortabile și poți simți imediat diferența. Nu mă înțelege greșit, Tt eSPORTS Shock 3D 7.1 are de asemenea niște cupe plăcute, însă nu oferă o experiență asemănătoare cu cele de la Sennheiser sau de la HyperX.

După cum am menționat mai devreme, acest set de căști este puțin cam greu datorită cadrului din metal – deși nu se va simți chiar așa de rău pe cap. Nu prea sunt potrivite pentru persoanele cu capetele mici și nici pentru copii, din moment ce cupele sunt destul de mari, deci, cei cu o mărime a capului mai mică ar trebui să-și caute altă pereche de căști.

Un alt lucru mic ce m-a îngrijorat a fost dopul mic cauciucat. Are un aspect plăcut atunci când microfonul este detașat, lăsându-te să acoperi spațiu gol. Deși, acesta este mic și nu se atașează și nici nu se depozitează nicăieri pe setul de căști, atunci când nu îl folosești, deci este ușor de pierdut. În timp ce făceam pozele pentru review acesta a căzut, deci mi-a demonstrat mai mult că este nefolositor.

Singura îmbunătățire pe care o văd să fie adusă setului de căști ar fi capătul microfonului și mărimea totală a căștilor, aceasta fiind foarte mare. Microfonul are o acoperitoare mare și cel mai bun loc de a-l situa este lângă gură – însemnând că te poate distrage. Dacă acest produs ar fi fost mai mic, probabil că ar fi fost folosit de mai mulți utilizatori – sau poate va ieși varianta Cloud II mini, cine știe?

Casti Kingston HyperX Cloud II Pro Gaming.

Experiența de ascultare – este timpul pentru a intra în joc

Am urmărit Dota 2 Asian Championships live și am văzut cum Team Evil Geniuses a învins în finala evenimentului – într-un mod amuzant, membrii echipei purtau și ei seturi de căști HyperX, deși modelele lor erau Cloud I.

Dacă aceste căști sunt suficient de bune pentru ei, ar trebui să fie destul de bune și pentru jucătorii ocazionali de Dota 2, nu? După cum am mai menționat și în alte review-uri, îmi place să ascult muzică în timp ce mă joc – deci un mix de muzică house și heavy metal pe fundal, în timp ce mă joc Dota 2 va suna cel mai bine. Asta în același timp în care prietenii mei țipau pe Skype sau pe Mumble. Chiar și în chat-ul din joc se auzea câte un jucător nervos.

Am transpirat puțin – datorită pielii sintetice de pe cupe și a tendinței mele naturale de a transpira când sunt 30 de grade afară, însă în rest, au fost excelente.

Să continuăm cu jocurile

În momentul în care am intrat în World of Warcraft și am dat muzica mai tare am avut parte de aceeași experiență. Uneori, căștile ce sunt promovate pentru jocurile FPS sau pentru mai multe genuri, duc lipsă de bass datorită faptului că zgomotul pașilor este mai important și este un sunet din spectrul înalt, însă Kingston nu a dat înapoi, însemnând că le poți folosi și în jocurile casual și să farmezi în timp ce asculți muzica ta preferată, bucurându-te de timpul liber.

Microfonul este unul dintre cele mai bune, se curbează foarte mult și are un design foarte bun, nu am mai văzut așa ceva până acum. Indiferent de ce se întâmplă în jurul tău, fie că e o petrecere în vecini sau ai colegi de apartament zgomotoși, prietenii tăi de pe Skype nu vor fi deranjați.

Ce ne-a plăcut, ce nu ne-a plăcut și o concluzie

Senzația: Acest set de căști cu plus îmi dă senzația că are pun preț de cel puțin 1500 RON.

Confortul pe o perioadă mai lungă: Senzația premium nu vine la un preț mare – așteaptă-te să te poți juca timp de multe ore în timp ce ai parte de cât mai mult confort.

Structură puternică: Având o structură din metal și niște cupe rezistente, acest produs va supraviețui ani de abuz.

Sunt ușor de curățat: Cloud II are un exterior simplu și niște cupe din piele, însemnând că este ușor de curățat cu ajutorul cârpe umede, astfel setul tău de căști va miros bine și va fi curat.

Casti Kingston HyperX Cloud II Pro Gaming.

Ce nu ne-a plăcut

Mărimea: Dacă ești mai tânăr sau ai capul mai mic, microfonul și cupele vor părea de parcă ai fi un copil ce poartă pantofii mamei.

Mufa pentru telefon: Manșonul mic din cauciuc ce poate fi pus în gaura pentru microfon este un dezavantaj minor. Dacă cei de la Kingston l-ar putea face să se conecteze de cadru, precum vezi la unele telefoane și camere DSLR, acest lucru ar face ca setul de căști să fie mai bun.

USB: Unele persoane urăsc USB-ul, poate fi dificil de configurat și de reconectat.

Concluzie

Pe lângă câteva probleme minore, precum mărimea cupelor și a microfonului, alături de greutatea produsului, Kingston HyperX Cloud II este un set de căști pentru care merită să plătești în plus. Nu vei regreta.

Acest review alături de cuvintele colegului meu de apartament, ce este un audiofil, ce a recunoscut că HyperX Cloud II își merită banii, comparativ cu căștile lui Sennheiser PC 350. Ei bine, diviziile de gaming ale celor de la Audio Technica și Sennheiser ar trebui să aibă grijă, HyperX este un competitor promițător. Asta dacă nu cumva nu îți place USB-ul, multe persoane sunt împotriva acestuia.

Verifică preț HyperX Cloud II Pro Gaming aici!


Citește și: