“O soluție bună pentru gamerii ce se joacă pe telefon sau pe Nintendo Switch.”
Având un preț de 150 RON, căștile in-ear HyperX Cloud intră în categoria de căști cu fir din spectrul înalt, însă le lipsește versatilitatea. Cu siguranță că îți vor îmbunătăți experiența de gaming pentru jocuri precum PUBG Mobile, însă nu justifică prețul atunci când vine vorba de a asculta muzică sau de funcțiile pe care le oferă.
Ce ne-a plăcut
- Sunetul este detaliat
- Au un design bun
- Microfonul este excelent pentru chat-ul din joc
Ce nu ne-a plăcut
- Nu au control dedicat pentru volum
- Sunt scumpe
- Nu sunt potrivite pentru muzică
Știm cu toții că cei de la HyperX sunt sinonimi cu gamingul profesional, însă ne-au surprins în momentul în care au anunțat noul model de căști in-ear pentru gaming. Compania susține că HyperX Cloud sunt pentru utilizatorii de Nintendo Switch, pentru numărul în creștere de gameri pe telefon, și pentru console, din moment ce poți conecta căștile in-ear la un controller de PS4 sau de Xbox One.
Ideea sună excelent, pentru o țările în care numărul gamerilor ce se joacă pe telefon a crescut în ultimii ani. Toate acestea sunt posibile datorită PUBG Mobile și a producătorilor de periferice, ce au făcut ca gamingul pe telefon să fie un proces intens. Cu tot ce se întâmplă în lumea telefoanelor, cei de la HyperX nu au ratat oportunitatea de a scoate un produs de care vor avea nevoie gamerii serioși – căștile in-ear.
Ne axăm mai mult pe gamingul pe telefon, deoarece numărul de utilizatori de Nintendo Switch ar fi mult mai mic decât al celor ce se joacă pe telefoane.
Design
HyperX Cloud sunt o pereche de căști in-ear ce vin în culorile obișnuite ale celor de la HyperX, roșu deschis cu accente de negru. Cablul de 120 cm are un design plat ce împiedică încâlcelile, iar jack-ul de 3.5mm are un conector de 90 de grade.
După cum am menționat, acest set de gaming arată similar cu o pereche de căști pentru telefon. Doar logo-ul HyperX de pe spatele carcase este un element ce îi dă mai mult stil. În orice caz, căștile nu sunt rotunde, ci au un design oval, precum al Apple EarPods. Vârfurile gri se pot scoate și pot fi înlocuite cu cele mici sau mari din pachet.
În timp ce este un design mai bun pentru unele persoane, altele apreciază vârfurile rotunde. Acestea se potrivesc bine în urechi și stau în loc, însă eu nu m-am simțit confortabil în timp ce le purtam. Am avut impresia că nu stau bine în urechi și că vor cădea. Din fericire, nu au căzut, însă a trebuit să le ajustez constant în timp ce mă jucam.
Per total, designul nu arată la fel de bine precum te-ai aștepta de la o pereche de căști pentru gaming ce costă 150 RON.
Deși cei de la HyperX nu au specificat materialul, acesta pare a fi o combinație între silicon și cauciuc. Calitatea acestuia este bună.
Nu am apreciat ideea de a pune o un buton de control pe fir. Este un buton multifuncțional ce-ți permite să redai/pui pauză și să răspunzi la apeluri. Având în vedere că este un set de căști pentru gaming, ne așteptam să aibă un buton pentru volum și unul pentru a da microfonul pe mut.
Ceea ce face ca acest set de căști să fie bune atunci când te joci este natura ușoară și faptul că are fir, din moment ce acest lucru reduce întârzierile și nu se bazează pe baterie. Faptul că doar conectezi căștile și poți să le folosești le face ideale pentru gamerii ce vor să se joace fără a trebui să se îngrijoreze de baterie.
De asemenea, primești și o carcasă de transport cu fermoar, ce are o formă ovală și o culoare neagră, pentru a le putea depozita și căra după tine. Este un bonus bun, din moment ce căștile vor avea o durată de viață mai mare. De asemenea, poți să cari și vârfuri în această carcasă.
Performanță
Cel mai impresionant aspect al căștilor in-ear HyperX Cloud este sunetul pe care îl oferă pentru gaming-ul pe telefon. Le-am folosit pentru a mă juca PUBG Mobile pe un Samsung Galaxy S10 și pe un OnePlus 6T (am folosit un convertor Type-C), iar sunetul este impresionant de bun pentru asemenea jocuri. Poți auzi pașii, focurile de armă, exploziile și sunetele similare destul de clar.
Sountstage-ul este excelent și nu se distorsionează la volum maxim. Sunetele mijlocii și cele înalte se aud bine, însă cele joase sunt dezamăgitoare, ceea ce înseamnă că nu ai parte de bass-ul puternic la care te aștepți în timp ce asculți anumite genuri de muzică.
Microfonul funcționează perfect pentru jocuri și pentru apeluri. Jocurile multiplayer necesită un microfon bun, iar coechipierii mei mi-au spus că vocea mea s-a auzit excelent atunci când le-am folosit în timp ce nu aveam parte de sunet de fundal. Sunetul coechipierilor mei a fost corespunzător, datorită faptului că sunetele înalte-mijlocii le domină pe cele joase-mijlocii.
Reține că aceste căști au un singur difuzor și există pe piață variante ce se aud mult mai bine la acest preț, dacă sunetul muzicii este principalul tău obiectiv. În general, sunetul este clar și curat, potrivit pentru nevoile de bază atunci când vine vorba de muzică, însă un audiofil nu ar avea parte de ceva bun la un preț de $80. Din nou, acestea sunt pentru gameri, nu pentru audiofili.
Singura problemă majoră pentru gaming este izolarea sunetului. Aceste căști nu blochează sunetul din exterior și încă îl poți auzi atunci când volumul nu este dat la un nivel înalt.
Verdict final
Căștile in-ear HyperX Cloud sunt un pas în direcția potrivită. Sunt puțin mai scumpe, datorită faptului că sunt un set de căști dedicate pentru gaming și sunt cu fir. Dacă vrei să dai 150 RON pe o pereche de căști pentru gaming, asigură-te că justifici prețul.
Este o achiziție mai bună pentru utilizatorii de Nintendo Switch, decât pentru cei de telefoane. Nu sunt cea mai bună pereche de căști pentru muzică din această arie de preț și nu sunt bune pentru telefoanele ce nu mai ai jack-ul de 3.5mm dar la prețul cerut nu sunt o alegere tocmai rea.
Verifică preț HyperX Cloud Earbuds aici!
Citește și:
- Review căşti gaming Razer Nari
- Review căști Sennheiser Momentum True Wireless 2
- Review căşti Logitech G533
- Review căşti Sony WH-1000XM4 vs. Bose 700