Casti HyperX Cloud Stinger.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști gaming Kingston HyperX Cloud Stinger

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Poți să găsești niște căști de gaming destul de bune la mai puțin de 300 RON. O astfel de opțiune este HyperX Cloud Stinger, de la Kingston, ce este o pereche de căști cu fir pentru gaming ce este confortabilă și oferă o performanță audio solidă și un microfon ce are o calitate foarte bună. Poți să-ți iei un set de căști cu un sunet mai bun, dacă dai puțin mai mulți bani, însă dacă ai un buget strict, Cloud Stinger este o opțiune excelentă.

Ce ne-a plăcut

  • Sunt confortabile
  • Au o performanță audio puternică pentru prețul cerut
  • Au un microfon bun

Ce nu ne-a plăcut

  • Frecvențele extreme joase și cele înalte sunt slabe

Casti HyperX Cloud Stinger.

Design

Cloud Stinger este o pereche de căști foarte simplă cu un design complet negru și din plastic ce se potrivește unui preț de buget. Setul de căști nu se simte ieftin, însă nu iese nici în evidență, și nici nu pare robust sau complet atunci când vine vorba de construcția acestuia.

Pad-urile over-ear din piele sintetică și banda de susținere căptușită sunt moi și confortabile, însă nu sunt la fel de groase precum pad-urile căștilor Razer Kraken Pro V2, și nici nu se apropie de luxul oferit de setul de căști Turtle Beach Elite Pro Tournament. Logourile HyperX sunt amplasate pe exteriorul fiecărei cupe și sunt roșii.

Microfonul boom și cablul acestui set sunt atașate de cupa stângă. Microfonul are un braț cauciucat și flexibil, ce se poate coborî în jos, la 90 de grade, într-o singură direcție, deci nu poți schimba părțile dacă porți setul de căști invers.

Cablul căștilor are o lungime de 1.2 metri și se termină într-un capăt cu patru pini de 3.5mm ce funcționează cu toate consolele de jocuri moderne, cu suporturi, dispozitive mobile și unele laptopuri. HyperX include și o extensie de cablu de 1.5 metri ce se împarte în două capete cu trei pini de 3.5mm, pentru ca aceste căști să poată fi folosite la calculatoare și notebook-uri ce au intrări separate pentru căști și pentru microfon.

Un slider este amplasat pe cupa dreaptă și este un mecanism pentru controlul volumului, permițându-ți să-l ajustezi separat față de dispozitivul la care ești conectat. Aceste căști nu au control pe fir și nici buton pentru a pune microfonul pe mut, însă microfonul se pune automat pe mut în momentul în care îl dai în jos.

Cutie casti HyperX Cloud Stinger.

Performanța muzicii

În timp ce principala funcție a acestui se de căști este cea de gaming, Cloud Stinger redă muzica destul de bine. S-a descurcat destul de bine în timpul testului nostru de bass, când am folosit melodia Silent Shout de la The Knife, fără a prezenta distorsiuni, nici în momentul în care am dat volumul la maxim. Deși, nu ajunge prea adânc în teritoriul sub-bass-ului.

Tobele și bass-ul sintetic duc lipsă de puterea ce te face să dai din cap, ce este reprodusă de căștile ce au o reproducere puternică a frecvențelor joase. Există o oarecare forță a sunetelor joase și a celor joase-mijlocii, însă nu există forța asemănătoare unui subwoofer.

Melodia Roundabout de la Yes reflectă accentul pus pe sunetele mijlocii (și pe cele joase-mijlocii și pe cele înalte-mijlocii) de către Cloud Stinger, ce iese în evidență față de orice reacție a frecvențelor extreme.

Chitara acustică din deschidere se aude clar, însă îi lipsește textura corzilor ce se poate auzi cu alte căști ce au o reacție mai bună a frecvențelor înalte.

În mod similar, bass-ul electric are parte de o cantitate bună de putere a frecvențelor joase-mijlocii, însă nu este ceva ce se duce prea adânc în zona frecvențelor joase. Căștile Logitech G231 Prodigy au o reacție mai bună, ajungând mai bine în zona frecvențelor joase și a celor înalte.

Performanța în jocuri și calitatea vocii

Pentru gaming, semnătura sunetului este foarte bună. M-am jucat Call of Duty: Infinite Warfare pe PlayStation 4, iar frecvențele joase, cele puțin peste sub-bass, oferă diferitelor arme destulă putere.

Focurile de armă și exploziile nu îți vor zgudui craniul prin vibrațiile lor, însă vei fi conștient de ele. Chiar și în timpul luptelor intense, dialogul și ordinele se aud clar, datorită prezenței puternice a frecvențelor înalte-mijlocii.

Am jucat și Nioh, tot pe PlayStation 4, iar ca joc single player ce nu are chat vocal, nu aș avea nevoie de un set de căști. Acestea fiind spuse, muzica atmosferică și diferitele efecte de sunet ale soldaților, demonilor, oasele și oțelul ce se ciocnesc, s-au auzit clar. La volum maxim, este un sunet puternic ce adaugă la imersivitatea misiunilor, chiar și fără reproducerea frecvențelor foarte joase sau a celor foarte înalte.

Microfonul căștilor Cloud Stinger sună foarte bine pentru o pereche de căști de buget. Brațul lung și rigid ține microfonul destul de departe pentru a nu capta pocnituri sau pentru a nu face unele silabe să se audă prea șuierătoare. Cuvintele sunt clare, iar în timp ce nu oferă performanța sensibilă și puternică a căștilor dedicate, acest set de căști funcționează bine pentru chat-ul vocal din jocuri, dar și pentru a participa la un podcast.

Casti HyperX Cloud Stinger.

Concluzie

Kingston HyperX Cloud Stinger este un set de căști wireless ce oferă o performanță foarte satisfăcătoare pentru prețul pe care îl cer. Este unul dintre cele mai bune seturi de căști ce costă mai puțin de 300 RON și se simte foarte confortabil atunci când le porți.

Dacă ai 100 RON în plus, ar trebui să-ți iei Logitech G231 Prodigy pentru a avea parte de un sunet superior, însă dacă bugetul tău este de maxim 300 RON, atunci Stinger este o alegere foarte bună.

Dacă banii nu sunt o problemă, setul de căști Turtle Beach Elite Pro Tournament costă de trei ori mai mult decât Cloud Stinger, însă este cea mai bună pereche de căști cu cea mai bună performanță pe care am testat-o până acum.

Verifică preț HyperX Cloud Stinger aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL