Casti HyperX Cloud Stinger Core 7.1.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căşti gaming HyperX Cloud Stinger Core 7.1

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

HyperX Cloud Stinger Core 7.1 este un set de căști accesibile, pe care te poți baza, ce folosesc o conexiune prin USB, oferind un sunet surround robust și ușor de folosit, însă performanța gaming nu este consistentă, iar amplificatorul USB este destul de mare.

Ce ne-a plăcut

  • Sunetul este bun
  • Design-ul este confortabil
  • Sunt ușor de folosit

Ce nu ne-a plăcut

  • Performanța pe consolă este cu dus și întors
  • Microfonul nu este consistent
  • Controlul pe USB este voluminos

HyperX Cloud Stinger Core 7.1 este o versiune îmbunătățită a HyperX Cloud Core II lansat acum câțiva ani. Precum Cloud Core II, Cloud Core 7.1 are o bandă de susținere din metal, cupe din pluș, amplificator USB pentru controlul volumului și al sunetului surround, și oferă un sunet de o calitate bună pentru jocuri și muzică. Cupele nu se pot schimba.

Cei de la HyperX au promovat Cloud Core 7.1 ca un set de căști ideal pentru studenții ce trăiesc în era video-conferințelor, susținând că sunt potrivite pentru clasele online, pentru a asculta diferite forme media, dar și pentru a fi folosite pentru gaming pe consolă. Microfonul este liniștit și precis; amplificatorul USB este greu de folosit pe PC, iar performanța pe console este cu dus și întors, în special la jocurile online.

Însă, în același timp, Cloud Stinger Core 7.1 este confortabil și oferă un sunet foarte bun, chiar dacă nu se poate compara cu cele mai bune seturi de gaming. Cloud Core 7.1 oferă o performanță bună la un preț potrivit, deși face câteva sacrificii pentru a ajunge aici.

Casti HyperX Cloud Stinger Core 7.1.

Design

Dacă îți mai aduci aminte de HyperX Cloud Core II de acum câțiva ani, atunci Hyper Stinger Cloud 7.1 ți se va părea familiar. Setul de căști are un cadru negru din metal, cu câte un logo roșu HyperX pe cupe. Pe partea stângă vei găsi un microfon detașabil, însă toate controalele sunt pe Hub-ul USB ce se poate scoate. Poți conecta Cloud Core 7.1 la un sistem prin jack-ul audio de 3.5mm, sau la un PC prin amplificatorul cu USB.

Căștile au un aspect neted și se simt rezistente. În timp ce nu vor atrage priviri au un aspect ce nu poate fi numit simplu. Când vine vorba de funcționalitate, acestea lasă de dorit. În primul rând, controalele nu se află pe căști, iar controlarea volumului atunci când le conectezi la o consolă poate fi o bătaie de cap. Mai mult, din moment ce jack-ul de 3.5mm se conectează în Hub-ul USB, trebuie să te descurci cu două cabluri foarte lungi, ce abia așteaptă să se încurce de scaunul tău de birou.

Amplificatorul este surprinzător de neelegant, pentru un atașament așa de simplu. Dreptunghiul negru din plastic are butoane de volum, unul pentru volumul microfonului, cu un comutator pentru sunetul surround 7.1 în centru.

În timp ce butonul pentru sunetul surround funcționează foarte bine (este mult mai ușor de operat decât un software), controalele de volum nu sunt chiar așa de intuitive. Butoanele audio cresc sau micșorează volumul, incrementând-ul prin 4, în loc de 1 sau 2, deci poți ajunge foarte repede de la un volum prea scăzut la unul foarte zgomotos.

Când vine vorba de volumul microfonului, nu ai nicăieri un indicator, deci este imposibil să știi cât de zgomotos este acesta, până când îi spargi timpanele unui prieten.

Ce m-a deranjat foarte mult la amplificatorul USB este faptul că are o clemă pe spate, în loc de adeziv – sau chiar o suprafață plată. Unde ar trebui să prind amplificatorul? Cureaua mea este prea jos, gulerul este prea sus. Un buzunar de piept ar funcționa, însă nu port cămăși când mă joc acasă, și nu cred că sunt singurul în această situație.

Confort

HyperX Cloud Stinger Core 7.1 amintește de faptul că potrivirea și confortul nu sunt chiar același lucru. Având un design ușor, o bandă de susținere subțire și cupe din piele sintetică cu pluș, este ușor să porți căștile timp de câteva ore, chiar și dacă porți ochelari.

Deși, în timp ce Cloud Core 7.1 au crestături pe banda de susținere ajustabilă, acestea nu prea înseamnă mult, din moment ce banda se mișcă de la cea mai mică presiune. Deci, tot ce poți face este să-ți pui căștile să tragi puțin de ele și să speri că sunt egale (din experiența mea, niciodată nu au fost). Acest lucru înseamnă ca este greu să menții aceeași potrivire în mod constant și va trebui să reajustezi setul de căști la fiecare sesiune de gaming.

Performanță

Cei de la HyperX promovează Cloud Sting Core 7.1 ca un set de căști hibrid pentru gaming/școala online, și, pe baza testelor mele, se potrivesc în această nișă destul de bine. Am testat Cloud Core 7.1 pe un PC, PS4 și pe un Switch, cu o varietate de jocuri.

Pe PC, setul de căști a avut o performanță fără probleme, chit că împușcam demoni în Doom Eternal, comandam armatele maiașe în Age of Empires: Definitive Edition sau alegeam opțiuni de dialog în Batman: The Enemy Within de la Telltale. Setul de căști a făcut o treabă excelentă echilibrând muzica, efectele de sunet și vocile.

Rezultatele au fost cu dus și întors pe console. În timp ce setul de căști a fost excelent când am jucat Ghost of Tsushima sau Tales of Vesperia: Definitive Edition, acestea abia de au putut fi folosite în Star Trek Online. Sunetul s-a întrerupt și a întârziat în timpul fiecărei confruntări, iar atunci când funcționa, acesta era tulbure.

Acest lucru s-ar putea să se întâmple datorită faptului că setul de căști încerca să proceseze sunetul ce venea prin internet și nu direct din fișierele jocului. În timp ce Star Trek Online nu este dependent de comunicarea online continuă, nu aș folosi Cloud Core 7.1 într-un joc multiplayer, care să fie dependent de acest tip de comunicare.

Muzica a fost redată destul de bine pe Cloud Stinger Core 7.1. Vocile și sunetele înalte au fost redate clar pentru melodiile de la Flogging Molly, Old Crow Medicine Show, The Rolling Stones și G.F. Handel. Bass-ul este puțin cam dezamăgitor, însă aceasta este o problemă comună a căștilor de gaming, iar Cloud Core 7.1 nu este cea mai rea pereche.

Casti HyperX Cloud Stinger Core 7.1.

Funcții

HyperX Cloud Stinger Core 7.1 nu are nici un software, deci hub-ul USB este singura modalitate prin care poți controla unele funcții. Nu am probleme cu asta, din moment ce prefer să nu am parte de software, decât să trebuiască să folosesc unul foarte complicat, iar pachetul de software-uri de la cei de la HyperX este cu dus și întors.

Pe de altă parte, acest lucru înseamnă că nu ai parte de multe opțiuni cu această pereche de căști. Nu ai setări de egalizare, specificații pentru microfon sau profiluri pentru jocuri. Poți controla volumul audio și pe cel al microfonului, și să activezi sunetul surround. Cam atât.

De asemenea și microfonul dezamăgește. Chiar dacă este la un volum înalt, sunetul captat nu prea se aude și se aude distant, având o calitate ce nu este foarte clară. Setul de căști este destul de bun pentru jocurile online și pentru discuțiile zilnice, însă nu este optimizat pentru turnee sau pentru convorbiri online importante.

Verdict

În review-ul nostru la HyperX Cloud Stinger Core 7.1 am discutat despre calitatea bună a sunetului, despre confort, dar și despre opțiunile limitate de personalizare și despre microfonul ce este cu dus și întors.

În general, Cloud Core 7.1 este o alegere foarte bună pentru aproximativ 400 RON, mai ales datorită faptului că echivalentul său, Cloud Core II, costă aproximativ 500 RON, și nu se simte mai bun. Dacă vrei un set de căști de la un producător major, ce vine cu opțiuni de conectare prin USB și jack de 3.5mm, atunci nu vei găsi o opțiune mai ieftină decât aceste căști.

Totuși, nu am putut să nu compar Cloud Stinger Core 7.1 cu Razer Blackshark V2, ce costă 500 RON. Blackshark V2 are un design similar, însă niște funcții mult mai bune. De asemenea există și o versiune ce are doar jack de 3.5mm, Blackshark V2 X, dacă aceasta se potrivește mai bine bugetului tău.

Verifică preț HyperX Cloud Stinger Core 7.1 aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL